36 timmars bussresa - Here I come!

Nu har jag packat  väskan och är redo att åka. Åker ju inte förrän imorgon men ändå, det gäller bara att komma upp klockan 5. Men jag har beställt telefonväckning ifall mobilen mot förmodan skulle lägga av. Hmm, är inte så nervös för själva resan faktiskt. Det kan inte båda gott, vad kan jag ha glömt?!!! Det enda jag är rädd för att jag skulle bli kvar under en toapaus i Ungern eller nåt sånt och bussen åker ifrån mig. Tänk vad hemskt det skulle vara att stå där helt ensam mitt ute i ingenstans där ingen kan engelska. Hehe, jag har visst lite fördomar mot ungrare men jag fastnade på Budapests flygplats en gång i flera timmar och INGEN KUNDE ENGELSKA! Men det var å andra sidan 1994 så det kan nog ha hänt en del sen dess. Dessutom ska inte bussen kunna åka ifrån mig, de räknar säkert alla passagerare innan de åker i väg. Det måste de göra.

Kommer lämna kvar min bärbara dator här i Belgrad. Jag kommer bara vara nojig om jag ska behöva släpa runt med datorn vid varje paus av rädsla för  att någon ska ta den. Jag får klara mig med mammas dator, detta innebär dock att jag inte kommer kunna ladda ner tv-serier (jag tror inte mamma vill att jag gör det på hennes dator) eller lägga upp bilder på datorn. Men det är bara i drygt en vecka så det ska jag nog kunna överleva.

Okej, ni får ha det så bra. Kommer inte ha tillgång till varken dator eller internet under ett antal dar så ni får hålla till godo utan mig. Det klarar ni säkert.

Kram Maja

Överraskning!

Jag vet inte hur jag ska skriva det här riktigt. Jag känner mig lite skyldig som inte har berättat något tidigare. Jo, jag åker till Sverige imorgon! Surprise! Fast bara i en vecka, jag åker tillbaka till Belgrad sen. Jag har lite ärenden i Sverige som jag måste ta hand om. Eller rättare sagt ska jag faktiskt göra lite ansökningsprov till journalistutbildningar som jag söker till hösten. Jag har inte berättat något om det för att jag inte ville göra en stor grej av det. Jag är väldigt osäker på om jag kommer komma in eller inte så då ville jag först inte ens berätta att jag söker, så att jag inte behöver meddela att jag inte kommer inte. Om det nu blir så vill säga. Men sen kändes det jättefel att inget säga, som om jag ljuger typ och det vill jag inte. Jag har bara inte lust att skriva så mycket om det i nuläget när jag inte vet hur det kommer gå. Därför kommer jag inte precisera närmare vilka skolor jag söker och så. Jag är väldigt nervös och det är helt klart det här som mina tankar kretsat kring de senaste veckorna. Kanske därför jag har haft så svårt att hitta ämnen att blogga om. Jag försöker tänka att det inte är hela världen om jag inte kommer in, men samtidigt har jag svårt att tro på det. Men kommer jag inte in får jag väl hitta på nåt annat att göra i höst. Hoppas att ni förstår varför jag inget sa, det var bara jag som var feg och inte vågade erkänna mina ambitioner utifall att jag kommer misslyckas. Men nu när jag faktiskt ska åka till Sverige så måste jag ju helt enkelt berätta det. Jag ska åka buss genom Europa, det kommer ta ca 36 timmar att komma hem. Eftersom jag redan åkt fram och tillbaka til Sverige en gång under den här terminen ville jag spara lite pengar och buss blir billigare. Bussen går klockan 7 på morgonen i mrgon bitti. Härligt!

Jag har en del att fixa inför resan så jag kommer nog inte vara särskilt tillgänglig under dagen. Sedan dröjer det några dagar innan jag kan blogga igen, eftersom resan blir så lång.

Hmm, man kan nog inte säga annat än att jag är bra på att behålla en hemlighet! Visst blev ni överraskade?

Kaffedarr

Suck, jag skulle aldrig druckit kaffe idag, jag fick den berömda kaffedarren igen. Har varit helt skakig i flera timmar. åh, jag hatar det.

De jag var hos på middag berättade att det kommer bli en gay-parad (liknande pride i stockholm) i samband med ESC i maj i Belgrad. De undrade om det varit på nyheterna i Sverige. Jag svarade att det kommer bara på nyheterna i Sverige om det händer nåt bråk i samband med paraden. Mina vänner trodde att det kommer bli det. Hmm, hoppas de har fel men folk är rätt homofobiska i det här landet, tyvärr. Jag försökte förklara hur det i är i Sverige och hur homosexuella har rätt att ingå partnerskap (snart förmodligen kunna gifta sig i kyrkan) och adoptera barn. Det fnös de åt och sa att det aldrig kommer bli så i Serbien. Den som lever får se, jag blir trött på deras fördomar men samtidigt är det väl inte mycket jag kan göra åt det annat än att ge mina synpunkter. De har ju växt upp i ett helt annat samhälle än Sverige som trots allt är himla tolerant (även om det så klart finns de som inte är det...).

Ny dag.

image97
Ytterligare en bild från landet, jag tycker inte riktigt bilderna gör det rättvisa. I verkligheten är det ännu vackare. Jag älskar den platsen, bara dofterna och ljuden gör att jag slappnar av. Nu ska jag gå ut, ska på middag hos den där familjen jag är hos ibland. Jag är rätt hungrig faktiskt för jag hade bara lite kex  att äta till frukost. Jag gick faktiskt ut för att handla igår men eftersom det var helgdag här var allt typ stängt. Men nu är påsken slut även här. Det är 20 grader och sol ute, men om jag fattat det rätt är det varmt även i Sverige och GBG i dag. Konstigt, jag vill att det alltid ska vara varmare här så att jag kan skryta med det. Hehe.

Landet i bilder


Några bilder från igår. Den första är från Belgrad tidigt på morgonen när ingen människa är ute (nästan). Jag gillar faktiskt att vara ute på stan när nästan inga andra är det, även om jag inte gillar att gå upp så tidigt. Sista bilden är vår trädgård och det gamla huset  kan skymtas.

Jag är så trött idag, har fortfarande inte hämtat mig från gårdagen. Även om det var skönt att kunna komma hem till min säng på kvällen, var det lite väl intensivt att åka dit bara över en dag. Sammanlagt blev det nog fem timmars bussresa igår så det kanske inte är så konstigt att jag är trött. Jag skulle vilja vara där under en längre tid, men då helst i sällskap med någon i min familj för jag gillar inte att behöva vara där ensam. I maj kommer ju min syster och pappa hit så då ska vi åka dit igen.

Vacker kväll på landet

image92
Mina favoritbarn jagar varandra i solnedgången.

Jag hade det som sagt väldigt bra på landet.  Väldigt intensivt att hinna träffa alla som jag ville träffa bara, därför var jag rätt trött när jag kom hem. Jag hade dock tid att promenera lite och bara ta en massa naturbilder vilket jag gillar. Det känns alltid lite vemodigt att vara där, för det känns inte som att det nånsin blir bättre för folk där. Snarare sämre... ekonomiskt och så menar jag. Dessutom är alla så jäkla bittra, vilket faktiskt är riktigt frustrerande. Visst förstår jag att deras situation är jobbig men man måste väl ändå försöka se framåt. Allt tjat om hur mycket bättre allt var förr kan göra mig galen. Var allt verkligen så perfekt?

Efter mitt besök på landsbygden igår fick jag en skrämmande känsla av att de nationalistiska krafterna kommer vinna valet 11 maj. Folk är så otroligt bittra över förlusten av Kosovo (hur det nu exakt kommer bli med det, det vet väl egentligen ingen). Det är nåt jag kan ha sympati för,  men deras argumentation för hur Kosovo ryckts ifrån dem är verkligen skrämmande. Alla jag pratade med verkade anse att USA och Väst ensamma är skyldiga till att Jugoslavien splittrades och förstördes. Man kan inte höra ett uns av självkritik eller vad Serbien skulle kunna vara skyldig till. Det är hemskt sorgligt. Jag är inte heller för att Serbien ska stressa sig till ett medlemskap i EU men samtidigt känns det som enda vägen. Om radikalerna vinner valet vet jag inte vad som händer. De vill väl slå sig ihop med ryssarna antar jag, och bojkotta EU. Att de inte inser att det vore som att skjuta sig själv i foten!

Vi får se hur det går i valet, jag ska faktiskt rösta. Och jag tänker inte rösta på Serbiska radikala partiet om ni trodde det, haha. Sämt åsido så är de typ fascister.

Landsbygden

image90
Så är jag då tillbaka från landet. Jag hade en jättebra dag, men en lång sådan. Jag lämnade lägenheten  kl 5.40 för att komma hem igen 23.30. Jag var minst sagt trött när jag gick och lade mig igår. Tror inte jag orkar skriva så mycket om hur allt var men lovar att återkomma med alla mina intryck senare.
 

Oroad Maja, som vanligt

Jag oroar mig för morgondagens resa till landet. Inte för att vara där, det ser jag bara fram emot men att komma dit är jag nervös för. Jag är rädd att jag inte ska hinna till bussen så tidigt på morgonen för att spårvagnarna inte går. De borde gå men igår fick jag vänta i 30 minuter på en spårvagn så jag litar inte på dem (det existerar inga tidtabeller här...), i princip skulle jag hinna gå till busstationen men då måste jag gå igenom ett område som är lite ruffigt och frågan är om jag vågar det. Eller om det i själva verket skulle vara dumdristigt. Jag vet inte, det är ju inte värt att det händer nåt hemskt bara för att jag säkert inte ville missa bussen. Det går fler bussar, jag vill bara unvika stressen om jag missar den första.

Jag måste nog gå upp kl 5.00 imorgon.... Usch, hur ska det gå! Jag borde lägga mig snart men det finns inte en chans i världen att jag skulle kunna somna så här tidigt. Tyvärr är jag en sån där person som inte fungerar om jag inte får 8 timmars sömn (minst) varje natt. Fast en gång är ingen gång, jag bara fasar för att jag inte ska kunna komma upp.

Nej, nu måste jag sluta oroa mig. Det ordnar sig!!!! Hoppas jag. Imorgon är jag utan internet hela dagen så vi hörs på måndag.

Påsk

Det är påsk i Serbien den här helgen. Den ortodoxa kalendern är ca tre veckor efter så även julen infaller senare. Lite konstigt, jag vet men under kommunismen firades ändå inte dessa högtider särskilt mycket. Då var det istället under nyåret som man fick paket. För att förvirringen ska bli total finns det även ett serbiskt nyår så kring juletid firar man typ allt två gånger om. Men nu är det påsk och jag fick precis nykokta ägg av min granne. När jag ska äta dem vet jag inte, jag är dessutom inte så förtjust i hårdkokta ägg. Löskokt är godast. Det känns alltid dumt att slänga mat som jag fått av andra (eller mat öht) men samtidigt ska jag väl inte behöva tvinga i mig nåt jag inte tycker om.

Uppdatering

Jag har varit lite dålig på att uppdatera idag men det är det som är problemet med bloggande, att det handlar om ens liv, och eftersom det inte händer så mycket för tillfället finns det heller inte mycket att skriva om. Visst skulle jag kunna skriva om helt andra saker som intresserar mig. Det försöker jag också, men problemet är att det inte är så mycket som intresserar mig nuförtiden.

Min mamma ringde mig faktiskt för att hon blev orolig då jag dels inte svarat på hennes sms och sen inte uppdaterat bloggen på länge. Hon är likadan som jag, om hon inte svarar direkt på sms/mail/telefonsamtal blir jag direkt superorolig. Jag saknar min mamma, vi är väldigt lika som personer och det senaste året har vi varit riktigt bra vänner och har inte bråkat alls så mycket så som vi gjorde för några år sedan.

Jag har köpt biljett till Kragujevac på söndag, åker 06.45 på morgonen så det blir till att gå upp tidigt. Huanamej, det kommer inte bli lätt med tanke på att jag vant mig vid att gå upp efter 10 varje dag. Men förhoppningsvis blir det en fin heldag på landet, särskilt om vädret är fint också. Jag känner trots allt fler människor där än vad jag gör i Belgrad så det kommer säkert bli trevligt.

Gud, mitt liv måste vara extremt ointressant att läsa om. Men tack för att ni står ut med mitt tråkiga liv, ni som läser i alla fall.

2008-04-25

Idag är dagen då jag kan se nya avsnitt av både Supernatural och Lost. Wee, som jag har längtat. Framförallt till SPN. Nu ska jag gå ut, måste kolla upp när bussarna gå till Kragujevac på söndag. Tyvärr är det inte lika varmt längre, bara 15 grader vilket är kallt i mina ögon (nu när jag är van vid mer). Jag återkommer senare under dagen.

Oh mama!


Shit, den här låten är ju bra på riktigt! Lili och Susies bästa? Jag älskar videon, lägg särskilt märke till dansaren i bakgrunden. Det är kul att de valt att bara ha med en bakgrundsdansare.

Landet nästa

Jag har fått mina biljetter till ESC idag! Wee, jag ser verkligen fram emot det, nu känns det verkligt! Och så har jag bestämt att jag ska åka till landet på söndag, har redan varit i kontakt med en person som ska skjutsa mig från Kragujevac (en stad i centrala Serbien) till byn där vi har hus. Jag kommer bara stanna över dagen så slipper jag ordna sovplats, att sova ensam i det lilla huset har jag ingen lust med. Det är väldigt mörkt runtomkring, knappt någon belysning alls. Hoppas bara att det blir fint väder så att jag kan ta en massa bilder för det är verkligen en fantastiskt vacker plats, som jag gärna skulle vilja dela med mig av på bloggen.

Vad som är fantastiskt (det beror så klart på hur man ser det) är att nästan inget händer där år från år, visserligen har de flesta traktor men det händer att man får se folk använda häst och vagn också. I övrigt så sköter de flesta sina småjordbruk så som deras anfäder gjort generationer innan. Ur ekonomisk synvinkel är det kanske inte så bra att utvecklingen inte kommit längre, men ur miljösynpunkt är det bättre. Det är förresten inte bara som jag säger, min morbror har doktorerat i ämnet och hans avhandling handlade om det (typ).

Jag kan se det lite ur en romantisk synvinkel också, jag tycker det är fascinerande att få bevittna gamla traditioner som ännu inte dött ut. Dock så kommer det kanske göra det framöver då yngre generationer inte alltid är så intresserade av att sköta jordbruket, och på många håll är det fortfarande gamlingarna som jobbar på fältet. Om ungdomarna har möjlighet att åka till någon stad för att studera gör de nog det. Alla har inte råd dock, och Serbien är fortfarande ett fattigt land. Det är inte urbaniserat på samma sätt som Sverige och Västeuropa, ungdomar boende i Belgrad har mycket bättre möjlighet för högre studier än de som kommer från landet.

Pulp - Common people


Har en sån där släng av nostalgisjukan nu igen. Men den här låten är ju så bra! Texten är rolig, videon är rolig, vad finns det att klaga på? Jag älskar Pulp och har flera av deras skivor. Yay för britpop!

städa, diska, tvätta

Det såg förjävligt ut i lägenheten när jag vaknade idag. Kläder och grejer överallt i en enda röra. Högar med odiskad disk som belamrade köket. Efter att ha suckat tungt tog jag ett ryck och har nu både diskat och städat (och bäddat sängen!). Det ser bättre ut även om jag bara tog det allra nödvändigaste. Det är nästan så jag blir imponerad av min oförmåga att städa och hålla  det rent omkring mig. 

Jag mår mycket bättre när jag har det rent och städat men ändå kan jag inte komma igång med det.  Jag hade faktiskt MVG i hemkunskap men någon vidare bra husmor är jag inte. Alltså, jag laga mat om jag vill det men problemet är att jag tycker det är tråkigt. Det är väl för att jag bor ensam, det är hundra gånger roligare att laga mat tillsammans med andra.  Jag har i alla fall bestämt att jag snart ska baka kakor och bjuda mina grannar på. De kommer jämt med kakor och annat gott och jag får dåligt samvete för att jag inte bjuder tillbaka. Så sanna min ord, snart ska det bakas här. Jag måste komma på ett lämpligt recept först där ingredienserna finns att få tag på i Belgrad. Man har trots allt inte samma traditioner här.

Godnatt och sov gott

Nä, jag tror jag ska stänga av datorn snart. Har inte haft så mycket att skriva idag, jag brukar själv kolla in de bloggar jag läser flera gånger per dag så jag därför tycker jag det är lite trist att jag inte kan erbjuda fler inlägg. Men har man inget att säga är det nog klokare att hålla tyst.

Fast jag är liksom inte en person som gillar att hålla tyst, jag är väldigt mycket mer av en sådan som pratar hela tiden. När det uppstår pinsamma tysnader med andra får jag panik, och då börjar jag babbla på om allt möjligt istället. Jag är nog dessutom en sådan som pratar först och tänker sen. Det kan även tillämpas till det jag skriver, men inte alls i lika hög grad. Nej, när jag skriver är jag ganska kontrollerad för jag tycker det mesta jag skriver är skitdåligt. När jag pratar är det mer direkt, vilket innebär att jag kanske säger lite mer korkade saker, men å andra sidan oftast mer underhållande saker. Spontana människor är oftast roligare än de som bara kan säga smarta saker.

Nej vad jag är trött nu. Måste sluta skriva nu innan det blir alldeles oläsligt.

fghcvgh jkgyseropäbhilvcghzsdrawiopäjkghjtyudryserhui jgyutgyudrtdrthdrthdrthdrh Gonatt!

Yael Naim


Har den här låten spelats mycket i Sverige? Jag har ingen koll på sånt längre. På Mtvadria har den visats en hel del de senaste månaderna i alla fall. Jag tycker fransk-israeliskan Yael Naim påminner lite om Regina Spector. New soul är en väldigt trevlig sång med en fin video till. Enjoy, om ni inte sett den förut!

Istället för att skriva

Dagens första inlägg brukar alltid bli tråkiga, för jag har oftast inte så mycket att säga när dagen precis börjat (för mig är det fortfarande morgon...). Därför tror jag inte jag ska skriva så mycket utan publicerar lite bilder istället. image87
image88
image89

kanal5, igen

Ni minns kanske att jag tidigare skrivit om att kanal5 ändrat inställningarna på webben så att man inte kunde se webtv från utomlands. DE HAR ÄNDRAT DET NU! I alla fall för So you think you can dance, vilket är det enda jag bryr mig om. Yay! Bara det inte var tillfälligt...! Jag vill kunna se SYTYCD!  Fast nu har jag varit utan det så länge att jag inte var lika exalterad som jag brukar. Det är trots allt inte så långt kvar till den amerikanska version, som är såå mycket bättre. Inte så mycket när det kommer till danserna men när det gäller allt det övriga; programledare, jury och underhållningsvärde så är den amerikanska versionen ett stort steg före.

Jag avslutar dagen med en bild från idag. Det fina vädret fick ge vika åt regn, titta nogrannt på molnen så ser ni att regnet är på väg
. image86

Dude, you fugly


Av alla serier som kommer tillbaks den här veckan är det faktiskt Supernatural jag är mest förväntasfull inför. Det är inte världens bästa serie, lite B-ig så där. Men den är väldigt underhållande. Och så är ju Jensen Ackles med också. Här är en rolig video som visar hur många gånger Dean säger Dude i serien. Haha, han har kanske inte världens största vokabulär.

Sandaler

Då kommer det en uppdatering av hur dagen blev. Jag skrev sist att jag skulle ta kort på det fina vädret, men det fina vädret uteblev så det blev inga bilder. Däremot blev det ett par skor. Nämligen de här sandalerna. image85
Nä, nu ska jag se det nyaste avsnittet av Gossip girl. Hoppas att det inte gör mig besviken.

2008-04-22

Det är fint väder idag igen! Det är nästan så att jag börjar tröttna på det. Det inebär ju att jag måste gå ut hela tiden! Nä, det är ett lyxproblem så klart men jag kan tycka att det är lite trist med sommaren för att jag får dåligt samvete om jag sitter inne och tittar på tv hela dagarna när det är sol ute. Ibland är det dock det enda man vill göra. Idag är en sådan dag men när jag väl går ut kommer jag nog gilla det. Jag tänkte att jag skulle fota en del så då återkommer jag så klart med bilder.

Efter mitt misslyckade besök hos frisören igår så känner jag mig rätt ful. Jag tycker alla mina kläder sitter dåligt också. Men jag har inte pengar att köpa en helt ny garderob direkt. Jag tror att jag faktiskt ska sätta lite sprätt på pengar idag, jag skulle behöva ett par nya skor. Har tittat på det en del men inte kunnat bestämma mig. Vem vet, jag kommer kanske hem med nya skor idag.

Jag tror jag ska åka till landet i helgen. Vi har en stuga och i byn där känner jag rätt mycket folk. Det skulle vara trevligt att träffa alla och sen är det en fantastiskt vacker plats också. Hmm, jag får nog ta och åka dit.

Otrevlig frisör

Nu har jag varit och klipp mig, är dessvärre inte särskilt nöjd så jag tänker inte publicera några bilder. Faktum är att jag inte gillade frisören alls, hon var inte trevlig. Det började med att hon försökte få mig att klippa mig annorlunda. Det är helt okej att hon säger vad hon tycker men hon sa det på ett tyket sätt, som om att jag hade en väldigt tråkig och ful frisyr i nuläget och att om jag bara lyssnade på henne skulle det bli snyggt. Jag var dock inte så imponerad av hennes idéer och jag störde mig på att hon inte fick mig att känna mig bekväm som kund. Det är sånt frisörer ska vara bra på! Sedan så pratade vi om språk och hon framhöll hur otroligt komplicerat serbiska är som språk. Jag försökte säga att alla språk har komplicerade delar, bara för att svenskan knappt har några kasus längre betyder det inte att det är ett enkelt (läs fattigt) språk. Men det ville hon inte lyssna på och så hade hon mage att klaga på min serbiska. Som om jag inte redan vore medveten om att jag ständigt gör grammatiska fel. Hon fick mig verkligen att känna mig värdelös på serbiska och jag orkade inte säga hur jag ville ha frisyren vilket ledde till att jag nu ser skitful ut i håret. Suck, jag borde inte ta åt mig egentligen. Men jag är känslig och hatar att känna mig förolämpad. Hon kritiserade mig för nåt jag inte kan hjälpa, jag pratar ju som jag gör. Men ändå, jag önskar också att jag kunde prata helt perfekt serbiska.

Solbränna

Det är superfint väder idag igen, ska strax gå ut. Jag har faktiskt börjat få lite färg vilket känns jäkligt bra. Jag blir nästan alltid lite besatt varje sommar om att bli brun. Oftast blir jag ganska brun också, men om det regnar mycket får jag nästan lite panik för att jag är så blek. Och om det är för soligt blir jag rädd att jag ska få hudcancer samt rynkor. Så det är lite av en loose-loose situation, beroende på hur man ser det. Nuförtiden finns det ju BUS-produkter som tydligen är ganska bra, men det är ju FUSK!

Vid den första solen får jag dock alltid soleksem, röda prickar som kliar. Det har jag haft hela mitt liv, men det gäller bara den första solen sen går det över. Jag är van vid det.

Nej, nu ska jag gå ut i solen. Sedan ska jag till frisören och klippa mig. Hoppas att det blir bra.

Tv-veckan som kommer

Det känns som att det kommer bli en bra vecka. Äntligen kommer det nya avsnitt i USA efter strejken. Visserligen inte för alla serier som jag följer men ändå. Supernatural, Gossip girl, Lost och... eh är det inte en till som jag följer? Just nu står det helt still, men det kanske inte är mer. Jag håller ju på att se på alla avsnitt av Dirty sexy money ( som jag iofs funderar på att lägga ner) och The Sarah Connor cronicles, så det kommer ju inte bli någon brist på avsnitt direkt. Härligt! Har sett piloten av TSCC nu och jag gillade det verkligen, det rekommenderas så klart. Tror att den ska börja sändas på tv3 5 maj, om jag inte minns fel. image84

Oj pinsamt. Jag inser nu att jag stavat fel på chronicles...Jag har skrivit det som cronicles. Pinsamt.

Orm

Jag såg en orm på stan i dag. En ORM! Inte ute i det fria utan det var en tjej som erbjöd folk att få hålla i den för en liten kostnad. Jag behöver väl inte skriva att jag inte var en av dem. Usch, jag hatar ormar, äckligare djur får man väl leta efter. Jag ryser fortfarande. Jag cyklade på en huggorm på landet en gång. Det gick fort så inget hängde men jävlar vad uppskakad jag var efter det. Jag mår dåligt bara jag tänker på det. huggormar är ju farliga. Vad glad jag är att jag bor i Sverige och inte i Australien. Nu befinner jag mig visserligen i Serbien men jag har aldrig sett någon vild orm här under alla år. Tack och lov.

Jag borde inte klaga på värmen (sol och 25 grader i dag) men värmen gör att mina fötter sväller (hur man nu säger, alltså de svullnar upp) så att jag får skoskav trots att skorna inte är nya. Jag har alltid mikrotejp i väskan men det hjälper inte för det åker av efter två sekunde typ. Jag ska väl inte behöva använda strumpor när det är så här varmt, eller?

Imorgon ska jag klippa mig. Min 'kompis' (jag vet inte riktigt om vi är kompisar än, snarare bekanta) ska följa med för det är hennes frisör och jag vet inte var salongen ligger. Jag hoppas verkligen frisören är bra för 'kompisens' frisyr var inte så där jättesnygg, noterade jag idag. Äsch, jag får väl chansa.

sol, värme och terminator

Jag har inte kunnat gå ut på datorn förrän nu. Har varit på middag hos några vänner till familjen. Det var trevligt och det är alltid skönt när jag slipper tänka på vad jag ska laga för mat. Det enda är att det är superfint väder ute, sol och 25 grader typ. och då känns det lite synd att sitta inne vilket jag gjorde under middagen. Men, men lite sol har jag fått. Det var dock så varmt i solen att jag var tvungen att sätta mig i skuggan. Det fick mig att längta efter havet och möjligheten att kunna bada sådana här dagar. Det är en nackdel med Serbien - att det ligger i inlandet.

Jag såg de två första terminator-filmerna igår så nu ska jag snart börja titta på the sarah Connor cronicles. En ny tv-serie som tar vid där den andra filmen slutade men med Summer Glau i rollen som Sarah Connor. Filmerna var faktiskt riktigt bra så det ska bli kul att kunna se en fortsättning på det. Dessutom är Summer efter Joss Whedons kortlivade serie Firefly en favorit. Ska börja med det senare ikväll, nu är det alldeles för ljust. Tror faktiskt att jag ska gå ut nu igen, jag var bara tvungen att kolla vad som hänt på internet sen sist.

Edit: Jag inser nu att Summer Glau inte alls spelar Sarah connor utan en helt annan karaktär. En för mig okänd skådis spelar titelrollen. Dock så ska Summer inneha huvudrollen om jag fattat det rätt.

Fin dag

Jag har precis kommit hem efter flera timmar på stan. Efter en liten kort men häftig åskskur var det hur fint väder som helst. Jag satt i parken (i solen!) och åt hamburgare, men inte någon McDonaldsskit utan den lokala varianten. Jag har nog inte skrivit så mycket om matkulturen här men de har verkligen hur gott grillat kött som helst i det här landet. Här kommer lite foton från idag.image82
Det är Belgraddagar just nu, vilket innebär en del kulturhändelser och konserter. Här en bild på en stråkkvartett som spelade vackert i en park idag. Andra saker jag sett under Belgraddagarna: kroppsmålade nakna människor (så när som på stringtrosor eller stringkalsonger) som sprang runt på stan (!). Detta fick mig osökt att tänka på en sak en gammal klasskompis berättade i gymnasiet. Hon hade varit på möhippa där en naken modell kom (typ som en strippa) och så fick de kroppsmåla honom med fingerfärger. Efter att det var färdigt så skulle han duscha av sig färgen hos dem och min klasskompis ombads hjälpa till. Det visade sig att färgen var svår att få bort och hon fick stå och skrubba honom i arslet för att få bort allt. Jag menar, ugh - tänk vilken bisarr situation! " Här står jag och skrubbar arslet på en helt främmande människa som vi precis har kroppsmålat".
image83
Det var maraton idag fast det var innan jag vaknade. Lite häftigt att kunna gå på de gator som vanligtvis är hårt trafikerade.

Edit: Det här inlägget skrev jag för flera timmar sen men mitt internet har krånglat så jag kunde inte publicera det.

Åska

Nej, det åskar ute! Jag hatar åska, är ärligt talat rätt rädd för det. Hoppas att det inte kommer nära för då måste jag stänga av datorn. Tänk om datorn pajar! Då dör jag. Men jag tror vi har en åskledare på¨taket, då borde det väl inte vara någon fara? Det var hur fint väder som helst för en stund sedan, jag var t o m ute och solade. Jättehärligt.

Tillägg: Nu är det fint väder igen. Det var ett kort åskväder, men ni skulle sett hur det regnade och blåste och hade sig. Jag var väldigt glad att jag hunnit ta mig hem innan det började. Nu ska jag ut i solen igen, tror jag ska försöka äta ute idag. Toodeloo!

Oh, Fuck!


Hihi! Jag har tittat på en massa bebisvideor på you tube idag, den här är så söt och rolig. Jag är nog rätt lättroad. Men det gör ingenting.

Happy happy

Min syster ringde mig från Singapore (dvs dyrt samtal) för att hon var tvungen att prata om den roliga nyheten med mig. Hon var överlycklig över att jag fixat biljetter till semifinalen. Hennes glädje smittade av sig så nu känner jag mig riktigt glad för det här också. Det var jag så klart redan innan men det blev ännu mer verkligt nu på nåt vis. Jag har alltid älskat den tävlingen (trots att det är ett stort kommersiellt spektakel) och det har alltid varit en barndomsdröm att se det på riktigt. Skitsamma att det inte är finalen, vi kommer ju få se Sverige och finalen kan vara kul att se på stan via storbildsskärm. Jag längtar till 22 maj!

ESC - here I come!

Jag har köpt biljetter till semifinal 2 av Eurovision song contest istället för till genrepet. Det var inte alls så dyrt som jag trodde. Wee! Jag ska gå på ESC, på riktigt! Yay! Det är den tävlingen då Sverige deltar så att jag kan heja på mitt modersland. Det ska bli askul. Jag har försökt få tag på min syster (som är utomlands) för att  meddela nyheten men har inte fått tag på henne. Hon kanske läser det här dock.

Jag har haft en bra dag så här långt. Det var trevligt att träffa familjen som jag skrev om tidigare, de hjälpte mig att beställa biljetter och så. Dottern i familjen är bara två år yngre än mig och är trevlig. Vi har tyvärr inte så mycket gemensamt att prata om men det är väl bra att jag har några kontakter i alla fall. Jag ska dit på söndag igen på middag och i veckan ska dottern följa med mig till frisören, för jag behöver verkligen klippa håret nu. Det blir nog kul.

2008-04-18

Jag ska köpa biljetter till repetitionen av Eurovision song contest idag. Om det inte är alltför dyrt vill säga. Det finns ju flera rep men jag ska försöka gå på den till finalen eller till semifinal 2 som Sverige är med på. Får se om det går. Min syster kommer vara här då så vi ska gå tillsammans. Det är faktiskt rätt snart nu, tiden går himla fort.

Sedan så ska jag träffa några vänner till familjen idag, har blivit bjuden på middag. Det blir säkert bra, det enda är att jag tycker det är lite jobbigt om de frågar vad det är jag gör nuförtiden. Sist vi sågs så hade jag en massa planer om att hitta volontärarbete och liknande men nu har jag typ gett upp det. Det känns lite pinsamt att säga det, att jag inte gör så himla mycket. För min del är det helt okej, det är inte alls långt kvar tills min pappa och syster kommer hit och då blir det ändå som semester. Men ändå, det känns lite jobbigt att behöva erkänna mitt misslyckande med att hitta nåt att göra här i Belgrad. Visserligen har jag inte gjort så särskilt seriösa försök till att hitta jobb men det kan ju också räknas som en del i misslyckandet.

sms-olyckor

Hatar inte ni när man råkar skicka iväg ett ofärdigt sms? Det hände mig idag, där slutdelen lät ungefär så här: smfjdsh. Jag skrev på serbiska och det är alltid jobbigt för jag vet inte hur man ställer om språket så jag får stava in nya ord istället (ta bort t9 skulle väl vara ett alternativ kanske). Jag försökte skriva ett nytt sms men det tog sån tid att jag hann få ett Huh? vad menar du?- svar under tiden jag skrev. Det var väldigt pinsamt.

Min granne gav inte mig mat idag. Det är så fånigt att jag hunnit vänja mig vid det, jag är helt klart bortskämd. Vi bestämmer aldrig från dag till annan utan det är alltid hon som bjuder in mig på mat. Men eftersom hon nästan alltid gör det räknar jag oftast med det. Men så inte idag, vilket innebar att jag var tvungen att fixa ihop nåt själv (jag åt sill och potatis, med morätter vid sidan om. Alltså bara det). Resultatet: jag är fortfarande hungrig och kommer vara  det ända tills imorgon. Jag har mackor och så men jag är inte så sugen på det och det brukar sluta med att jag inte äter ordentligt. Åh, jag saknar min mamma och hennes mat!

Jag läste på SVT:s hemsida att de väntas värmebölja med upp till 15 grader i Sverige. Värmebölja? Höhöhö, här kommer det kanske bli upp till 25 grader och sol i helgen. Det är värmebölja det. Nu har jag slutat med min acnemedicin så jag kan vara ute i solen och sola också. Härligt!

MGMT Time to pretend


Den här låten (MGMT Time to pretend) spelas mycket på MTVadria för tillfället och jag tror jag är lite förälskad i den. Tyvärr gick det inte att posta den officiella videon för embed-koden var borttagen. Men naturbilder som i den här är ju aldrig fel heller och låten är helt underbar.

Jim Carrey in love


Jag vet inte om någon kommer ihåg det men jag ställde frågan i ett tidigare inlägg huruvida Jim Carrey och Jenny McCarthy var tillsammans eller inte. Pyggme kunde svara ja på den frågan. I vilket fall som helst så hittade jag den här söta intervjun med Jim Carrey där han så uppenbart är förälskad. Nu vill jag inte att ni ska tänka att jag är besatt av kändisars privatliv bara för att jag skriver en hel del om det, men kom igen, skvaller är roligt och intressant. Det är det!

Bronhi

image81
Jag gillar det här godiset så mycket att bestämde mig för att fota det. Det är den ena av två lakrissorter som finns att få tag på här. Just den här är kroatisk och jag trodde länge att de slutat importera det här men så upptäckte jag idag att det var fel, till min stora lycka finns den kvar.

Jag träffade min syssling för en stund sen, vi promenerade bara men det var trevligt. Hon såg väldigt smal ut dock, nästan så det var en varning om anorexia. Jag hoppas verkligen att det inte är någon fara.

Snart sommar

Jag har tyvärr inga bilder att visa men det var underbart fint här i Belgrad under eftermiddagen. Den här tiden på året är verkligen den finaste, det är grönt som bara den och väldigt blommigt. Syrénerna håller dessvärre redan på att blomma över så jag var tvungen att dofta lite extra på dem. Det är så härligt att sommaren står för dörren, jag har inte längtat så mycket efter våren och sommaren då det knappt var någon vinter i år. Men nu var det som att det slog mig att årets bästa tid faktiskt är nu, himla härligt. Tänk när man kan ligga på stranden och bada, bada, bada i havet. Åh, jag längtar!

Jag ska träffa en syssling ikväll, mest för att lämna över pengar som min gammelfaster skickade med mig. Jag har inte sett min syssling på 1,5 år så det blir säkert trevligt. Men jag vet inte hur mycket tid hon har att fika och så för hon hade tydligen tenta imorgon. Jag funderar på att resa ut till landet snart, kanske redan till helgen. Jag får se, men det är nog otroligt vackert på det ställe vi har sommarställe nu. Kanske att jag bara åker dit över dagen för jag har ingen lust att sova ensam i huset eller hos grannarna. Jag får se hur jag gör.

Jag lyssnar på the Shins för tillfället, först tyckte jag inte det var så mycket att hänga i granen men musiken växer och nu gillar jag det riktigt mycket.

Skådespelare i verkligheten

Är man tv-tokig som jag så intresserar man sig ofta för vilka tv-skådisarna är i verkligheten. Eller jag gör det i alla fall, och vilka de dejtar och så. Det är alltid mycket intressant. Just nu har jag precis läst att Alona Tal  född 1983 (Meg i Veronica Mars) är gift med en mycket äldre man, nämligen Marcos A. Ferraez som är född 1966. Ni får göra matten på hur stor ålderskillnaden är, jag orkar inte det. Jag vet inte varför jag bryr mig men på nåt sätt blir jag besviken på Alona (som för övrigt är israelisk), varför gifter hon sig med en gammal gubbe för? Ja, ja de är säkert väldigt lyckliga och jag vet som sagt inte varför jag bryr mig.

En annan sak jag nyligen läst är att Mila Kunis (That 70´s show) ursprungligen är från Ukraina. Hon kom till USA först som 7-åring. På nåt sätt gör det henne mycket mer intressant och jag skulle vilja höra henne prata ryska. Jag som tyckte hon var jobbig (speciellt hennes röst) men nu är det nästan så jag måste se Forgetting Sarah Marshall bara för henne. Eller alltså, jag har ändå tänkt se den för Kristen Bells skull. Milas namn är egentligen Milena Mirkevna Kunis (Milena är förövrigt är väldigt fint namn) och hon har varit tillsammans med den gamla barnskådisen Macaulay Culkin i 6 år. Där ser man. Han verkar inte skådespela så mycket nuförtiden, bara enstaka filmer de senaste åren. Men jag har för mig att han hade drogproblem när han var tonåring och det verkar ju bättre nu i alla fall.

The evolution of dance


Det här är kanske inte en så ny video men den är faktiskt rätt rolig så jag postar den i alla fall. Förhoppningsvis har inte alla redan sett den. Jag älskar dansvideor, både bra och dåliga, amatörer och proffs. Usch, det här får mig bara att tänka på SYTYCD Skandinavia. Jag får se det från den ljusa sidan. Jag slipper usla Kicki Berg!

Bojkotta kanal5, kanske?

Jag är så arg på kanal5 just nu för de har ändrat nånting på sin hemsida så att det inte går att titta på webtv om man inte befinner sig i Sverige. Jag som redan börjat följa So you think you can dance Skandinavia, de kan ju inte ändra reglerna nu!!!!! Gah, det är så sjukt irriterande. Nu måste jag antingen leta upp det på annat håll eller lägga ner det. Lite får jag lust att bojkotta hela skiten för  jag så arg på kanal5 att jag inte vill stödja dem eller nåt av deras program. Dessutom vet jag faktiskt inte om det kommer bli så lätt att fortsätta se på serien för jag har redan kollat en torrentsida och där fanns det inte, och på you tube är det bara enstaka klipp. Hur ska jag göra? Suck, jag får väl vara tålmodig och vänta på den amerikanska versionen istället, den är ju ändå bäst.

Men jäkligt dåligt av kanal5 att göra så här, vill de inte ha tittare på webben? Det är väl bra att det finns svenskar utomlands som vill se deras produktioner. Jag borde skriva ett argt mail till dem och säga att jag numera bojkottar kanal5 men samtidigt orkar jag inte riktigt att engagera mig så. Jag har alltid blivit förundrad över folk som orkar maila tidningar/tv/radio och klaga och ha sig. Jag kan bli irriterad på saker och ting men det leder aldrig till att jag faktiskt sätter mig och skriver ett brev.

Ja ja, det här är en världslig sak som mamma skulle ha sagt. Jag överlever utan SYTYCD Skandinavia men ändå, trevlig förströelse är det.

Zagreb i bilder. Del 2

image76

Zagreb i bilder. Del 1

image75
Här kommer då de utlovade bilderna. Tyvärr var det inte så fint väder under lördagen och söndagen då jag var inne i stan. Det regnade och hade sig en del. När jag kom dit och åkte hem var det dock soligt, passande nog.
Stan var helt död på söndagen, inte en affär var öppen. Jag antar att eftersom de är katoliker tar  de det här med vilodagen lite mer seriöst än i Sverige och Serbien. Jag vet att min mamma skulle gillat det men själv tyckte jag det var tråkigt att inte kunna shoppa någonting. Överhuvudtaget så känns Zagreb som en väldigt lugn stad, man får lite småstadskänsla ungefär även om inte staden är pytteliten. Jag föredrar Belgrad trots allt, här är det mer kaotiskt men känns på nåt sätt mer levande också.

Zagreb

Okej, då ska jag då berätta om min resa. Egentligen har det väl inte hänt nåt direkt spännande utan jag var mest med min gamla faster och hjälpte henne med hushållssysslor. Hon är 83 år och riktigt svag (dessutom nästan blind) men bor ändå ensam i egen lägenhet. Jag har tvättat fönster och gardiner för trots att hon är praktiskt taget blind märker hon när det inte är helt rent. Jag är verkligen imponerad över hur mycket hon klarar själv, hon får mat varje dag men utöver det får hon klara sig på egen hand. Hon rör sig hur långsamt som helst och ändå ser hon till att ha det rent omkring sig. Det är starkt gjort det.

Men hon är väldigt ensam så hon var verkligen överlycklig över att få besök. Vi pratade mycket om hur det var förr och jag frågade en hel del om min farmor (hennes syster) som jag tyvärr aldrig lärde känna då jag inte kunde prata serbiska medan hon levde. Jag försökte skriva ner så mycket som möjligt av vårt samtal även om jag inte förstår eller kan få med allt. Min gammelfaster bodde bland annat två år i Tyskland under andra världskriget (hon jobbade i fabrik) för att sedan fly därifrån när bombregnet blev för omfattande. Överhuvudtaget så har hon levt ett spännande liv och det är intressant att höra henne berätta om det. Jag hoppas att det inte var sista gången jag träffade henne men det kan mycket väl vara så att det var det, för hon är rätt dålig tyvärr.

Jag återkommer senare med bilder från Zagreb för min kamera håller på att ladda för tillfället. Zagreb är en fin stad men känns mer som en småstad om jag jämför med Belgrad.

Jag är tillbaks!

Hej, allt gick bra och jag har haft det jättebra i Zagreb. Det var totalt onödigt av mig att oroa mig (så klart). Jag är rätt trött nu efter en sex timmar bussresa att jag inte tror jag orkar skriva någon reseberättelse här i bloggen idag. Men jag lovar att återkomma imorgon med bilder och allt.

Trots att jag egentligen bor i Sverige är verkligen min lägenhet i Belgrad som mitt hem nu. Jg hade det bra hos min gammelfaster  men det känns väldigt skönt att vara hemma igen. Borta bra men hemma bäst.

Hej så länge Belgrad, hallå Zagreb

Det här kanske blir det sista inlägget på ett tag. Kommer inte ha tillgång till internet i Zagreb (om jag inte besöker ett internetkafé förstås), så vi hörs nog inte förrän på måndagkväll. Jag är fortfarande nervös, jag blir alltid sådan här, till slut vet jag inte riktigt vad jag är rädd för. Jag vet bara att jag är det - rädd. Ja ja, det är nog bra för mig att komma iväg lite. Har varit för mig själv i lägenheten alldeles för länge. Måste klaga lite på kanal5 också, de har bara lagt ut första delen av SYTYCD på webben. Jag vill se allt ju!!!


Rilo Kiley med Silver Lining. De är ju så bra så jag kände för att ta med den här videon (även om det inte är min favoritlåt med dem).

Bababababa (jag är dålig på att komma på rubriker)

Jag tror jag har lugnat ner mig lite nu.  Det hjälpte nog med Chuck. Har pratat med min släkting om vilken spårvagn jag ska ta och så. Det är bara att hålla tummarna att det ska gå bra. Min gammelfaster sa att det är ingen fara "Du är ju resvan!", hehe det är ju just det som är grejen. Trots det så blir jag skitskraj så fort jag ska hitta till nåt nytt ställe. Det var nog det jag tyckte var det värsta med att jobba i vikariepool, när man skulle hitta till nya skolor och dagis tidigt på morgon (när man precis fått samtal om man ska hoppa in på studs). Usch, jag är glad att jag slipper det i alla fall.

När man har annat man borde göra så kan man roa sig med att ta tråkiga självporträttsbilder. Det är vad jag har gjort idag.

Tänk om, tänk om

Jag fortsätter på samma tema som förut. Det är trafikkaos utanför mitt hus, världens bilkö och det brukar det aldrig vara där. TÄNK OM DET ÄR DET IMORGON OCKSÅ SÅ ATT JAG INTE ENS KAN TA MIG FRAM TILL BUSSTATIONEN I BELGRAD OCH FÖRLORAR PENGARNA JAG BETALAT FÖR BILJETTEN! Nej, nu får jag sluta noja mig för småsaker. Det ordnar sig, det ordnar sig, det ordnar sig, det ordnar sig, det ordnar sig * försöker övertyga mig själv* det ordnar sig, det ordnar sig osv.

Det är skönt väder ute, inte sol men molnigt och 20 grader varmt. Eftersom jag undviker solen är det bra för mig. Värmen är faktiskt väldigt härlig, det är lite fuktigt i luften men det ger bara den där härliga "Vårregnskänslan".

Nu ska jag titta på Chuck. Lite verklighetsflykt ska nog kunna lugna ner mig lite grann.

Tänk om!

Jag håller på att kolla på kartor på Zagreb nu för att få någon slags uppfattning om vart jag ska. Det verkar som att spårvagnslinjerna har ändrat riktning sedan jag var där sist. Damn it, tänk om jag kommer helt fel. Okej, jag ska naturligtvis fråga folk om det behövs men ändå. Min farmors syster (som är den jag ska bo hos) är väldigt gammal och går aldrig utanför lägenheten så jag är rädd att hon inte är helt up to date med vilken spårvagn som går hem till henne. Jag oroar mig säkert i onödan men det är sådan här jag är. Jag oroar mig också för att det inte ska gå att växla pengar från svenska pengar till kroatiska (men varför skulle inte det gå?), eller att det inte ska gå att ta ut pengar från bankomaten (återigen, varför skulle inte det gå?). Tänk om jag står där utan kroatiska pengar och utan möjlighet att ta mig hem till min gammelfaster! Nej, men varför skulle det hända, då får jag väl använda min mobiltelefon (men det kostar ju pengar...).

Ja, ni hör vad som försigår i min hjärna för tillfället. Suck, det ordnar sig nog...förhoppningsvis...kanske.

Resfeber

Jag håller på att förbereda mig inför resan till Kroatien imorgon. Jag oroar mig en hel del, dels för det om biljetten som jag skrev om igår, dels för andra grejer som rör pengar och så. Dessutom är jag rädd att jag inte ska hitta från busstationen och hem till min släkting. Jag har varit i Zagreb förut men bara väldigt lite så jag har bara ett hum om hur det ser ut där. Visserligen har jag bra lokalsinne men jag oroar mig ändå. Egentligen borde jag vara rätt resvan, jag tågluffade själv för två år sedan och då hittade jag till diverse vandrarhem och liknande på egen hand. Men nu så här i efterhand förstår jag inte hur jag klarade av det. I backspegeln känns det som att det var någon annan som gjorde allt det där och inte jag.

När jag väl kommer iväg släpper förhoppningsvis nervositeten något. Usch, jag blir alltid sådan här inför en resa och jag hatar det. Men det ska så klart bli kul att åka till Zagreb också, jag har inga direkta planer för vad jag ska göra så det får jag se. Det beror lite på hur mycket släkt jag kommer träffa eller om jag kommer turista på egen hand. Jag hoppas att jag kommer ha tid att gå omkring på stan och kolla för när jag varit där vid tidigare tillfällen har jag knappt haft tid till det.

Pasha och Jessi


Jag laddar upp inför skandinaviska SYTYCD genom att titta på gamla klipp från den amerikanska versionen. Den här dansen (som alla som sett det vet) var aldrig något tävlingsbidrag eftersom Jessi blev dålig och fick ställa in varefter en reserv fick hoppa in och dansa med Pasha. Dagen efter gjorde de denna rutin som uppvisning. Jessi åkte sedermera ut efter det...

Det här är inte min favoritdans från SYTYCD men jag blir glad av den för det är så mycket energi. Cha-cha är en väldigt underhållande dans att titta på.

SYTYCD - Skandinavia

Jag har faktiskt fastnat för den skandinaviska versionen av So you think you can dance och jag har redan en favorit, nämligen den här tjejen - Huyen från Norge (på bild tillsammans med Mario).image67
Imorgon kväll är första livesändningen med hälften av paren. Det kommer säkert inte vara lika bra som den amerikanska versionen men hittills tycker jag dansarna varit riktigt bra. Jag är ju inte i Sverige för tillfället så jag följer den på kanal5.se. Det funkar bra förutom att de inte översätter danska och norska. Danskan är jobbig ibland men om jag bara koncentrerar mig brukar det inte vara några större problem.

Zagreb nästa

Jag har köpt biljett till Zagreb nu, åker på fredag för att (förmodligen) komma hem på måndag. Det ser ut att bli fint väder så det blir förhoppningsvis en trevlig semester. Det enda som oroar mig är att jag köpt en öppen returbiljett. Det bör naturligtvis inte vara nåt problem med det men det står enbart på kirylliska på biljetten. Eftersom jag redan betalat för den vill jag inte att de i Kroatien ska säga att "men det står ju på kirylliska, det förstår inte vi alltså gäller inte den här biljetten!". Jag är en väldigt nojig person som inte kan genomföra nåt i livet utan att oroa mig som fan. Men ja, i värsta fall får jag väl köpa en ny biljett, då förlorar jag bara 250 kronor. Det är inte någon katastrof (Jo, en liten sådan skulle det vara!!!). Jag är snål som sagt, skrev ju tidigare om att jag gått istället för att åka spårvagn för att spara på kupongerna. Vad gör jag då, jo river sönder två kuponger (av misstag så klart)!!!! Gah, det innebär att jag måste promenera minst två tänkta resor till för att spara in de pengarna!... Jag vet, jag är lite störd.

Måste verkligen klaga lite på att Serbien envisas med att använda det kirylliska alfabetet när det verkligen inte behövs (de använder det latinska alfabetet också). Det är så troligt icke internationellt gångbart. Om jag inte kommer kunna åka hem på min biljett så vet jag inte vad jag gör. Nu tänker ni säkert att det måste ha varit fler som köpt öppna returbiljetter på det här sättet tidigare. Men försäljaren såg verkligen jättekonstigt på mig när jag sa att jag ville köpa biljetter tur och retur. Stackars de få turister som inte talar serbiska i det här landet, de kan inte ha det lätt, folk här är extremt icke serviceinriktade.

image66
Bilden är från vägen som leder till centralstationen.

Ej tillräckligt med pengar

Jag precis ägnat två timmar åt ingenting. Okej, så illa var det kanske inte. Jag skulle åka in till centralstationen för att köpa biljetter till Zagreb/Kroatien som jag förmodligen åker till på fredag. Först så fick jag vänta i 20 minuter på spårvagnen och när jag väl kom dit visade det sig att jag inte hade tillräckligt med pengar med mig (hade lämnat kortet hemma). Så det var bara att vända hem igen, men eftersom jag är så snål ville jag inte slösa bort mina spårvagnskuponger så jag bestämde mig för att gå hem. Det tog nästan en timme och nu måste jag dit igen för att faktiskt köpa biljetten. Det känns så onödigt liksom, om jag bara hade tagit med mig tillräckligt med pengar. hade jag sluppit att ta mig dit igen (det kan ta lång tid att ta sig fram i den här stan trots att det inte är så långa avstånd för det är typ alltid trafikkaos). Men jag ska inte klaga, det var väl bra att jag  fick mig en promenad. Egentligen är det fånigt att jag är så snål, en kupong kostar inte många kronor och ändå vill jag inte betala det i onödan. Men det är tack vare min sparsamhet som jag klarar mig ekonomiskt.

Grönt

image65
Grönt är skönt. Nej, det finns ingen särskild anledning till att jag publicerar den här bilden (eller till att jag tog den överhuvudtaget) men det är trevligt att det börjar blir grönt. Jag älskar våren och det är skönt att den kommer tidigare här.

Hmm, vad ska jag skriva om? Kanske att jag inte har något att skriva om. Kul inlägg! Jag är hungrig men jag orkar inte göra i ordning nåt att äta. Jag undrar vad det säger om mig. Att jag är extremt lat? Förmodligen, eller bara helt enkelt dum. Men jag tänker det att jag ändå ska gå och lägga mig snart och då kan jag lika gärna spara hungern tills imorgonbitti. På nåt sätt känns det logiskt.

Vita vingar är snyggt!

image63
image64
Två bilder från Belgrad idag. Det är lite disigt som ni märker. Jag gick förbi djurparken och tog kort på påfågeln som jag tyckte var så fin. Det känns lite som att kommentera någons klädsel men vita vingar är väldigt snyggt!

Annars så är det väl sådär med mig. Huvudvärken har inte släppt än men det är trots allt inte den värsta sorten. Bara lite vanlig spänningshuvudvärk och det är jag van vid. Jag håller på att kolla in utbildningar till hösten och det ger mig bara ångest. Hjälp, vad ska det bli av mig!? Visserligen så har jag redan lite lösa planer till hösten och söker lite saker (men jag vill inte skriva detaljerat om vad det gäller här i bloggen ifall jag inte skulle komma in) men det är ju bra att ha någon slags B-plan också. Gud, vad det är svårt att veta vad man vill.

Jenny Lewis


Jag älskar verkligen jenny Lewis´röst. Den är så len och fin men ändå kraftfull ( eh, lite konstig mening kanske...). Jag gillar nog henne med bandet Rilo Kiley bäst men det här är också bra. Låten heter Rise up with fist och hon gör den tillsammans med the Watson twins.

Jag har vaknade upp med huvudvärk idag, jag spände mig förmodligen när jag sov. Det är nog dags att beställa tid för massage igen. Fast jag måste förbereda mig för min resa till kroatien som förmodligen blir av till helgen. Så det får nog bli efter det i så fall.

Natti natti

Det här blir sista inlägget idag, det känns tidigt att stänga av datorn så här dags men jag är väldigt inne i min bok som jag snart har läst ut ( Mannen i mina drömmar av Curtis Sittenfeld, Väldigt bra och det är ingen chic lit även om det låter så att döma av titeln) och vill lyssna på Rilo Kiley (the execution of all things) som jag älskar. Datorn kändes distraherande när den stod på så jag bestämde mig för att stänga av.

Jag har inte tittat på väderleksrapporten (jag älskar det ordet!) för de kommande dagarna men som jag nämnt tidigare måste jag undvika solen pga min acnemedicin. Det har jag försökt också men det är svårt att bara gå i skuggan och jag märker att jag faktiskt fått lite färg idag. Det är inte så bra om det nu är stor risk att jag kan få dessa toxiska eksem som min hudläkare varnat om. Jag undrar om det är farligt? Läkaren sa bara att det inte är att leka med...  Det är faktiskt så att jag hoppas att det blir regnigt de kommande dagarna så att jag kan fortsätta med medicinen lite till. Det har hjälpt mot mina finnar och jag är rädd att om jag slutar kommer de komma tillbaks. Tanken var från början att jag skulle använt dem till slutet av maj men att jag skulle sluta tidigare om det blev värmebölja. Men solen har ju en del positiva effekter mot finnar också så det ska förhoppningsvis gå bra. Men jag hatar verkligen att känna mig ful pga en massa finnar i ansiktet. Speciellt som jag inte är tonåring längre, konstigt nog hade jag inte mycket till finnar under puberteten.

Chuck

Jag vet inte riktigt varför men efter att ha sett halva säsongen av den amerikanska tv-serien Chuck så lade jag helt plötsligt av. Det ä mer än en månad sen som jag såg på det senast men nu har jag ett nytt avsnitt nedladdat som jag ska se på strax. Än så länge tycker jag bara att det är lite småtrevligt och det är inget jag längtar efter, men jag har hört att det bara ska bli bättre och bättre.

Har du inte sett det så tycker jag du ska kolla in det, Rachel Bilson ska gästa också och det är väl många bloggare som är intresserade av det (kan jag tänka mig, för min del gör det detsamma). Om du inte laddar ner så går det på lördagkvällar (dålig tid) på tv3. De har haft väldigt dåliga tittarsiffror hittills men de får väl skylla sig själva när de sätter in en ny serie på lördagkvällar. Tv3 är helt klart Sveriges sämsta kanal. image60
image62

Sommar, sommar, sommar!

Nu har jag följt min moders råd och ätit ordentligt med grönsaker. Det ska förhoppningsvis göra susen med min hälsa. Det är verkligen fint väder ute, jag får sommarkänslor av det. Dessvärre måste jag fortfarande undvika solen pga min acnemedicin. Men jag ska snart sluta med den så snart kommer jag också kunna sola och få lite färg. Jag tror aldrig jag varit så blek som jag är nu vid den här tiden på året, pga att jag varit tvungen att undvika solen.

Jag gick till internetstället tidigare idag för att betala räkningen (här kan man bara göra det manuellt) men kön var så lång att jag vände hemåt igen. Jag måste försöka igen nu för annars är det risk att de stänger av internet, och det vill vi inte veta av! Hoppas, hoppas, hoppas (om jag säger det tre gånger kanske min önskan går i uppfyllelse) att kön är mindre den här gången annars blir det till att svettas där i en halv evighet. Inte för att jag egentligen kan med att klaga på värmen, men det blir väldigt hett i affärer och så för luftkonditioneringen verkar inte ha kommit igång än på de flesta ställen. Men som sagt, jag borde inte klaga.

Sol, sol, sol, sol

Solen skiner ute idag och tydligen ska det bli upp till 22 grader! Det låter ju härligt men tyvärr känner jag mig lite hängig. Jag måste lära mig att äta bättre för jag tror att jag ständigt lider av näringsbrist som det är nu. Till frukost har jag ätit några kakor och te, mycket nyttigt. Jag har en del att fixa idag, ärenden och så. Det kommer nog inte bli en lika eländig dag som igår när jag fastnade framför you tube. Det borde startas en behandlingsgrupp för internetberoende människor, folk som inte kan slita sig från datorn och som struntar i att äta och dylikt. Okej, riktigt så illa är det inte med mig men jag blir arg på mig själv för att jag kan vara så otroligt seg ibland.

Nej, nu ska jag gå ut i solen.

Skräpsinne

Jag blir så trött på mig för att slösat bort ännu en dag på att göra ingenting. Förr brukade jag fastna framför tv:n och kunde inte komma loss men nu är det internet som är problemet. idag har jag sett på ( via you tube): Conan O'brien i Finland, Jimmy Kimmel ( som intervjuar Hillary Duff . Varför tittade jag på det?), Jon Stewart i gammal tråkig intervju med Conan O´brien, Letterman, Ali G, Supernatural behind the scenes, intervju med Danneel Harris (för att hon tydligen är tillsammans med Jensen Ackles och jag är patetisk och måste därför veta hur hon är som person) osv.

Jisses, allt detta har jag tittat på och trots det var det inget som var särskilt intressant. Möjligtvis Ali G då, men inget var tillräckligt roligt för att jag skulle posta det här på bloggen.

Frågor/tankar som jag tänkt idag: Jag undrar om Jim Carrey och Jenny MCarthy är tillsammans eller har jag bara fått för mig det (de passar ihop)? Var Jimmy Kimmel och Sarah Silverman tillsammans på riktigt (udda par i så fall)? Jag undrar hur Jensen Ackles är i verkligheten? Är Hillary Duff snorrik och gör det henne till en dålig människa?

Varför bryr jag mig överhuvudtaget?

image59
Jag tog den här bilden för att jag blev så chockad av att se en anordning (i Serbien!!!) för att hämta plastpåsar för hundbajs. Det var inte många år sen man aldrig såg en kopplad hund i den här stan men nu  verkar nästan eventuellt rabiessmittade  gatuhundar vara utrotade. Det går framåt!, eller nåt.

Basic element


Okej, jag är en lat bloggare nuförtiden. Jag har inget att skriva om så jag postar 90-tals video efter 90-tals video istället. Man bara måste älska Basic element liksom. Jag mår inte så bra idag, känner mig snurrig och yr. Det beror nog på att jag bara ätit lite bröd idag men jag håller på att laga mat nu så det ska förhoppningsvis blir bättre om en stund.

Solid Harmony


Den fantastiska Suky Tawdry påminde mig om den här videon med Solid Harmony. Ja, vad ska man säga, låten låter ungefär exakt likadan som alla andra pop-hits från den här tiden. Men jag älskar det ändå och inte bara för att det tar mig tillbaks till högstadiet.

Jag undrar just vart de här tjejerna tog vägen sen.

Billie Piper


Jag har alltid varit en person som väldigt lätt blir fascinerad av kända personer, särskilt när de inte beter sig som jag föreställer mig att de ska göra. Idag fick jag reda på att Billie Piper som jag var van vid att se som söta och snälla Rose i tv-serien Doctor Who hade en popstjärnekarrriär på 90-talet. När jag söker på you tube visade det sig att jag faktiskt hört den här låten. Trots att hon bara är 25 år är hon redan inne på sitt andra äktenskap. Hon gifte sig första gången som 18-åring med en 16 år äldre man i Las Vegas och föräldrarna fick tydligen reda på det via radion (enligt imdb). Men tydligen var de tillsammans ända till förra året så det var väl ingen fyllegrej då.

Nu är hon aktuell i en tv-serie om en lyxhora som snart kommer på kanal5. Jag har precis tittat på en intervju med henne hos Parkinson där hon pratade en del om det. Av någon anledning blev jag lite chockad av att höra om hennes förflutna för jag trodde bara att hon var okänd engelsk skådis. Det är hon ju typ också men jag blev helt enkelt förvånad över att det var hon som gjorde den där låten som jag postat ovan. Är det någon här som kommer ihåg den?

Gossip girl - intervju


Eftersom jag ändå ägnat de senaste tio minuterna åt att titta på denna intervju kan jag lika gärna dela med mig av den här på bloggen. Det är en något gammal intervju med Ed Westwick och Chase Crawford som spelar Chuck och Nate i serien. Det är alltid kul att höra "Chuck" prata med engelsk accent och både verkar vara väldigt söta och trevliga som personer (att de var söta visste jag förstås innan). Åh, det är inte så långt kvar tills det kommer nya avsnitt i USA, bara knappt tre veckor!

Det är inga spoilers i intervjun för den som följer serien i Sverige-takt.

Skatteåterbäring

Det visade sig att jag kommer få 8700 kr i skatteåterbäring i år!!!! Wetwew! Yay! Hurra! Det kommer väldigt lämpligt med tanke på att jag inte tjänar nåt för tillfället. Jag är lite förvånad  över att det var så mycket men det är väl för att jag jobbade mycket under första halvan av året för att sen inte jobba nånting. Trots att det är pengar som jag redan tjänat känns det verkligen som att få en present. Ja, pengar är trevligt. Jag tycker särskilt om känslan av att ha pengar på lager, sedan så är jag rätt bra att på att hålla på det. Jag är ingen storspenderare och det är tack vare det som jag klarar mig ekonomiskt nu utan någon inkomst. Men nu med det här extra tillskottet behöver jag inte oroa mig. Det känns bra.

Jag har inte skrivit så mycket om mitt liv på sistone. Om vad jag gör och så. Det är väl för att jag inte gör så där jättemycket, men det gör mig inte direkt nåt. För tillfället känns det bra att få slappa. Jag kommer nog åka till Zagreb, Kroatien om en vecka och hälsa på en släktning. Jag har verkligen lovat henne att jag ska åka hur länge som helst så jag måste dit. Det ska bli kul så klart även om det känns lite omständigt att åka till ytterligare ett annat land när jag ändå precis är hemkommen från Sverige.

Om jag fattat det rätt så är det fint väder i Göteborg idag? Här i Belgrad är det riktigt kallt, bara 8 grader och regnigt. Men jag har å andra sidan inte gått ut idag så mig berör det inte.

Nathans såp-strategi


Jag hade lite problem med att komma på vad jag skulle blogga om idag så jag tänkte lägga ut någon you tube video. Vinnaren av de videor jag tittat på blev detta utdrag från en intervju i Ellen med Nathan Fillion (från Firefly). Nathan berättar om vilka tre ansiktuttryck man använder under en close - up när man spelar in en såpa (one life to live). Det var lite småroligt och jag hade inget annat att blogga om så det blev det här.

Your perfect major

Jag hittade det här testet genom Restless (på tv-land) blogg. Det visade sig att mitt perfekta huvudämne är journalistik vilket är väldigt passande för det är precis vad jag vill också. Gör testet du också! Du hittar det här.
   
What is your Perfect Major? (PLEASE RATE ME!!<3)
You scored as a Journalism
You are an aspiring journalist, and you should major in journalism! Like me, you are passionate about writing and expressing yourself, and you want the world to understand your beliefs through writing.
Journalism
 
92%
Philosophy
 
75%
Linguistics
 
75%
Theater
 
75%
Engineering
 
67%
English
 
67%
Sociology
 
58%
Anthropology
 
50%
Dance
 
50%
Art
 
42%
Biology
 
42%
Psychology
 
33%
Mathematics
 
33%
Chemistry
 
8%

Intensiv känsla


Idag när jag var ute och gick på stan fick jag en härlig känsla av hur glad jag är över att vara i Belgrad. Inte för att allt är underbart här för det är det verkligen inte. Men det var någon slags upplevelse av att vara här och nu som var härlig. De här bilderna är tagna idag, som ni ser så börjar det verkligen blir grönt nu och uteserveringarna är i full gång. Trevligt!

Ikväll ska jag ser de två sista avsnitten av Dark angel. Under vissa delar av s2 tyckte jag att det började spåra ur och att det kanske var lika bra att den blev nedlagd. Men nu när det är så lite kvar är det faktiskt så att jag börjar sörja det kommande slutet. Jag vill inte att det ska ta slut!

Madonna och Justin


Madonna kommer snart med ny skiva och har samarbetat med Justin Timberlake. Det låter ju intressant på pappret men första singeln 4 minutes känns bara sådär tycker jag. Den är inte dålig men den känns verkligen inte som en typisk Madonna låt. Det faktiskt mer som nåt Michael Jackson skulle kunnat göra en gång i tiden. Och eftersom jag alltid varit ett större Madonna-fan än MJ-fan är jag tveksam... Vad tycker ni?

Den är borta!

Jag satt precis med en macka i handen och nu är den borta! Antingen har jag ätit upp den eller så har jag förlagt den nånstans. Eftersom jag inte hittar den någonstans är det förmodligen det senare alternativet. Hmm, den bara försvann. Konstigt, för jag minns inte att jag åt upp den...  Hehe, jag håller uppenbarligen redan på att bli gammal och gaggig. Eller så är jag bara väldigt tankspridd. Ni har väl hört historien om mannen som tog bussen till bilprovningen,  haha den tycker jag är rolig. Men riktigt så tankspridd är jag inte.

Taxar

Ibland kommer jag inte alls på vad jag ska blogga om. idag är en sådan dag men av någon anledning började jag tänka på hundar idag så jag tänkte publicera lite fina bilder på strävhåriga taxar, min favoritras. När jag skulle söka på bilder så hittade jag nästan bara bilder på släthåriga taxar och de är ju inte alls lika söta. Är det någon som vet vad strävhårig tax heter på engelska. Synd att jag inte har några bilder på datorn på Ylva, min mosters hund som dog förra året. Hon var det vackraste som någonsin skådats i hundväg. Men de här var också ganska söta. image54
image55
Åh, vad jag vill ha en hund! Det har jag alltid velat ha, jag tjatade som bara den när jag var liten men det gav inget resultat. Nu är jag visserligen vuxen (eh typ) men jag skulle inte kunna skaffa en hund än, jag skulle bli alldeles för bunden.

Galen på mig själv

Vad är det för fel på mig egentligen? Jag klädde på mig för en halvtimme sen och har sovit alldeles för länge. Jag tycker det är pinsamt att öppna dörren i pyjamas (min granne knackade på för att ge mig en tulpan. Gulligt!) men ändå kan jag inte komma igång i tid. Jag har fortfarande inte packat upp min väska efter resan och trots att jag bara varit hemma i 1,5 dag ser det redan förjävligt ut här. Dessutom är det en del saker jag borde ta tag i som jag aldrig gör.... Gud, jag blir galen på mig!

Rolig Joss Whedon intervju


Joss Whedon (skapare av Buffy) är oftast rolig i intervjuer och sånt. Jag hittade den här på you tube som jag tyckte var riktigt trevlig. I mitten är den ganska inaktuell dock eftersom Joss hoppat av Wonderwoman projektet.

Vad ska du bli?

Nu i dessa ansökningstider (ångest, ångest, ångest) så gjorde jag ett test på jobbkoll.se och det visade sig att jag ska bli psykolog när jag blir stor. Testet var väldigt ovetenskapligt kanske jag ska tillägga.  Men de hade en talande fråga: om jag oroade mig för kärnkraften eller börsen. Haha, det var ett lätt val. Hmm, jag som inte alls vill bli psykolog trots att det är min C-plan. Men det är bara för att jag skulle kunna komma in på det och det skulle kännas bra att ha nytta av mina betyg. Men, nej jag tror inte jag skulle bli en bra psykolog, jag skulle bara bry mig om mina egna problem. Fast, hur är det nu?, tjänar inte pyskologer ganska bra...

Indiska burkar

image53
Jag har en känsla av att jag är den enda bloggaren som publicerar bilder på mina egna konserver.... Men de här indisk/pakistanska burkarna av märket East end är så goda! Min mamma brukar köpa det i en pakistanskägd butik och det är bara att värma färdiga rätter som smakar som hemmalagat. Det kan jag verkligen rekommendera. Jag nämnde det till henne att jag kunde tänka mig att ta med lite eftersom sånt är svårt att få tag på i Serbien. Samt lite sill och så som är lätt att ta med och hon köpte hur mycket som helst. Eller, nu kommer jag inte svälta på ett tag i alla fall.

Belgrad är sig likt, men det har blivit betydligt grönare sen jag var här sist. Det visade väl bilden på blommande syrén om inte annat. Det är rätt bra med mig, det känns bra att vara här och jag har faktiskt en del att göra. Inte så att jag fått nåt jobb eller så men jag har en del att skriva för jag håller på med ansökningar till hösten. Vad exakt det gäller tänker jag inte skriva om än, ni märker det nog så småningom.

Vackra bilder

image51
Först en bild från det ställe utanför Halmstad där min mormor bodde och begravdes. Sedan en bild från  idag i Belgrad där syrénerna redan börjat blomma.  Det är min favoritblomma, dels för att det luktar så underbart, dels för att det alltid blommade syréner kring skolavslutningen när jag var liten. Det påminner mig om den härliga frihetskänslan jag fick när sommarlovet hägrade.
image52

Hemkommen

Så, resan gick bra och jag är tillbaks i Belgrad igen. Planet var närmare en timme försenat och luftkonditioneringen funkade inte så det var skitvarmt men huvudsaken är att jag kom fram. Min gulliga granne hade gjort kvällsmat åt mig när jag kom hem för en timme sen. Jag råkade desvärre sätta nåt i halsen och det var lite läskigt ett tag för jag kunde inte få upp det och jag hostade som bara den. Inte att det var nån Mama Cass situation eller så men jag hann bli lite rädd.

Sedan så är jag lite sur för att jag inte lyckades få någon billig taxi hem, snål som jag är. Men jag var jävligt trött och ville bara hem och jag får väl förlåta mig själv för att jag är värdelös på att pruta. Taxi är trots allt billigare  här än i Sverige så jag borde inte klaga.

Nostalgibehov


Jag fortsätter visst på samma spår, har väl nåt slags nostalgiehov eller nåt. Det här är verkligen Roxettes bästa låt nånsin! Om ni undrar varför jag först skriver att jag inte har tid att skriva mer för att sen lägga in you tube klipp på you tube klipp så är det för att, tja det handlar ju om prioriteringar så klart. I stället för att sitta och oroa mig för flygresan kan jag lika gärna roa mig med gamla klipp.

Edit: När jag tänker efter är nog listen to your heart Roxettes bästa låt...

Troll - Jimmy Dean


Jag var väldigt inne på gamla 80- och 90-tals hits för några år sen. Jag kunde lyssna på den här låten om och igen. Men ärligt talat, den är väldigt catchig!

Överviktig väska?

Så nu är väskan stängd. När jag åkte hit från Belgrad hade jag nästan inte med mig nånting men på nåt sätt har jag nu en väska som förmodligen är lite överviktig. Jag är bara glad att jag fick igen den för det var faktiskt på håret. Gud, vad jag är trött nu, känner mig helt slut. Snart ska jag stänga av datorn och packa ner den. Tänk om jag skulle glömma den här hemma!!! Du milde, då skulle jag dö typ. Det är ju min livlina. Hmm, nu blev jag faktiskt nojig över att jag skulle kunna glömma datorn. Kanske bäst att stänga av med en gång trots att jag inte behöver åka än på ett tag.

Jag skulle egentligen vilja publicera lite bilder från senaste veckan men kabeln är nedpackad så det blir nog svårt. Ja, det får bli senare helt enkelt. Ha det så bra så hörs vi (förhoppningsvis) sent ikväll!

blogg.se funkar igen!

Blogg.se funkar igen. Yay! Hoppas att det förblir så. Jag hinner inte skriva så mycket nu för jag måste packa och förbereda för resan. Jag åker tillbaks till belgrad ikväll och det är lite stressigt att få ihop allt. Jag hatar att fixa med en massa grejer. Och jag gillar egenligen inte att flyga så lite rädd är jag allt. Men det är som det är. Hmm, jag hinner som sagt inte skriva så mycket just nu. Jag lovar att det kommer bli mycket mer när jag kommer tillbaks till Belgrad.

RSS 2.0