Dags för blaha, blaha igen

För några sekunder sedan raderade jag ett långt inlägg som handlade om huruvida jag är en smart person eller inte. Men jag tyckte inte att jag hade något smart resonemang så jag tog bort det! Det är faktiskt en ganska fånig diskussion till att börja med. Jag är ju den jag är och jag ska inte behöva jämföra mig med andra hela tiden. Dessutom finns det olika förklaringar till varför jag tänker (eller inte tänker) som jag gör i olika sammanghang. Problemet är att andra personer i dessa sammanghang inte alltid vet om detta. Men vad fan, jag borde verkligen sluta tänka på vad andra tänker om mig hela tiden. Förmodligen tänker de mest på sig själva ändå. Det är väl mitt dåliga sjävförtroende som spökar. Skolstarten närmar sig och jag blir alltmer osäker på om jag kommer klara av det eller inte. Så därför tänker jag mycket på sånt just nu. Och slösar en massa energi på negativa tankar. Ja, ja, ja. 

Något jag tycker är negativt med internet är att ogenomtänka kommentarer och liknande finns kvar  där för all evighet. Eller ja, om man inte raderar det förstås. I verkliga livet kan man ju alltid hoppas på att folk glömmer vad man sagt. Ofta tror jag att de gör det också. Jag glömmer sällan korkade saker jag sagt eller gjort. Minnen brukar komma tillbaka till mig i vågor. "Ånej, jag kan inte fatta att jag sa det till den personen. Han/Hon måste ju tänka att jag är en fullkomlig idiot!" kan jag vakna mitt i natten och tänka. Jo, jag vet att det förmodligen inte är något unikt med det och att de flesta andra också tänker så här ibland. Men jag tänker verkligen på sånt här jämt. Gör alla andra det också? Nu vet jag precis vad min mamma skulle sagt om vi haft en diskussion om det här. Hon skulle sagt " Men tänker du så mycket på vad andra sagt eller gjort  när de gjort något dumt eller korkat?". Svaret är, inte lika mycket som när det gäller mig själv. Men ja, jag iaktar vad andra gör, tycker och tänker väldigt mycket. Och värderar sedan vad jag tycker om det. Jag önskar att jag kunde vara mer öppen som person och mindre dömmande, både när det gäller mig själv och andra. Men det är inte så jävla lätt.

Extern hårddisk (spännade rubrik va?)

Jag köpte en extern hårddisk idag. Så jävla skönt att äntligen kunna lägga över bilder på något säkert ställe så att jag inte behöver oroa mig om datorn kraschar. Inte för att jag vill räkna med att datorn ska krascha men tyvärr så håller de ju inte i all oändlighet. Skönt att kunna flytta lite tv-serier också som bara tar plats på datorn.

Måste säga att jag är riktigt brunbränd nu efter dessa dagar av sol. *Nöjd* Det är lite fånigt för jag är verkligen inte fåfäng i övrigt men när det kommer till solbrännan blir jag alltid besatt av att få perfekt färg. Det värsta är ju att det inte håller sig kvar så särskilt länge. Så det gäller att uppskatta det när man väl har det.

Även om det är skönt att det inte är så mycket tv nu över sommaren (Jag har bara sett BSG, SYTYCD och Carnivále), är det lite dumt att allt klumpas i hop under resten av året. Hur ska jag kunna ha tid att se på allt jag vill se i höst när jag börjar läsa på journalistlinjen? Serier jag ska följa är: Dexter, Supernatural, Pushing daisies, Chuck, Sarah Connor cronicles, True blood, Fringe, Gossip girl, 90210 (kommer nog inte kunna låta bli är jag rädd) m fl för jag vet att det är fler som jag inte kommer på just nu. Ja, det blir nog till att prioritera i höst, de serier jag främst ser fram emot är: SCC, True blood och Supernatural. För att inte tala om hur det blir till våren,då läggs ju Battlestar Galactica och Dollhouse till på listan. Och det är nog de två serier som jag är allra mest förväntansfull inför.

På tal om skolstarten i höst. Den 22 augusti närmar sig med stormsteg. Hjälp! Tänk om jag inte håller måttet och inte klarar av att utföra allt som krävs av mig? Tänk om jag blir utslängd! Jag vill det här så jävla mycket, men mitt självförtroende är inte det allra bästa. Jag vill så gärna att det ska bli bra, men tänk om det inte blir det? Tänk om jag inte trivs bra alls.

Det är för varmt!

Det är för varmt för att jag ska kunna orka blogga nuförtiden.

Vad jag gör just nu: Äter glass och lyssnar på Pang prego i p3.

Varm, varmt och varmt

Jag har varit lite dålig på att uppdatera på sistone. Beror på att jag haft så mycket att göra, samt att värmen lite tar musten ur en. Igår var jag på Vrångö så då gjorde jag det bästa man kan göra sådana här heta sommardagar, men idag var jag tvungen att jobba med lägenheten. Några händiga släktningar är på besök i stan över helgen så de har hjälpt mig att sätta upp diverse hyllor och liknande. Dessutom har jag fått en mycket större och bättre tv! Jag har nämligen fått ärva min mormors gamla och idag fick jag äntligen in den i min lägenhet. Weii! Här ska det tittas på Battlestar Galactica (som nu är slut till min stora sorg, i alla fall i ett halvår till då de sista 10 avsnitten kommer), jag har inte slutat vara besatt av den tv-serien om ni trodde det. Nu när jag är ikapp USA-sändningarna har jag kunnat titta på obegränsat antal intervjuer på internet. Och det är som en drog och jag är så patetisk att jag på nåt sätt tror att skådespelerna är sina karaktärer. Och när jag sen märker att de är något helt annat blir jag besviken. Som sagt, patetiskt.

Jävlar vad jobbigt det är att jobba i en varm lägenhet sådana här dagar. Jag bara satt och drömde om att få bada och svalka mig hela dagen. Först på kvällen hade jag tid att åka och bada och då tog jag ett dopp i Bergsjön. Helt klart det bästa på hela dagen.

Här kommer lite bilder från skärgården igår.





Det enda negativa med vistelsen på Vrångö igår var att jag brände mig på en brännmanet när jag badade. Fan, vad det inte ville sluta svida. Jag tror att jag "bara" brände mig på en tråd för jag såg inte att jag simmade på någon, men det var å andra sidan gott om maneter i vattnet att det var svårt att undvika dem.

Jugo-nostalgi


Hej och hå! Jag visste inte vad jag skulle skriva om (för ovanlighetens skull, eh) så jag postar lite gamla härliga Jugoslaviska godingar istället. Bandet Tajci som deltog i ESC för Jugoslavien 1990 med låten Hajde da ludujemo (andra videon) är det som är postat, balladen dvije zvijezdice var en personlig favorit när jag var liten. Jag är lite sur just nu för videon till den underbara låten Moj mali je opasan verkar ha tagits bort på you tube. Varför och var kan jag få tag på den nu? Jag har verkligen försökt hitta dessa låtar på CD eller som torrents men det går inte. Jag har de bara på sönderlyssnade kassetter. Speciellt Rivas låtare är svåra att få tag på. Det enda som finns på internet är deras ESC vinnarlåt från 1989 Rock me och det är ju typ deras sämsta låt.


IKEA

Jag har varit på IKEA ikväll. Det var kul och jag köpte en hel del. Men nu är jag trött och orkar inte skriva mer. Godnatt!

Längtan till Serbien (!)

Det kanske är lite konstigt men efter att ha läst en massa om Radovan Karadzic så är det nästan så att jag längtar tillbaks till Belgrad. Inte för att jag vill vara i samma stad som honom, men bara att läsa om Serbien ger mig faktiskt lite varma känslor. Ganska sjukt kan man tycka när det som skrivs bara är väldigt negativt. Det är ofta så med Serbien för mig. När jag är där är det oftast inte så bra och jag saknar Sverige men här hemma har jag nästan bara positiva saker att säga om landet och mina upplevelser där.

Bara för det så tänker jag publicera lite bilder från Serbien. De har säkert varit med i bloggen förut men det är ju länge sen nu.
.



Titta på sista bilden så ser ni att de fortfarande lägger upp höet i härsor. Är det inte väldigt vackert? Jag tycker det, men det finns faktiskt de som börjat lägga upp höet i lador istället för att undvika regn. Det är kanske smart men inte lika fint, eller så är det bara jag som romantiserar det gammalmodiga.

Radovan Karadzic är funnen

Jag glömde att skriva det förut. Det är ju värsta stora nyheten från Serbien som kommit ut i världspressen idag. Bosnienserbernas forne politiske ledare Radovan Karadzic, som står åtalad för krigsförbrytelser i Bosnienkriget 1992-95, har levt under falsk identitet i Belgrad under flera år. Han har jobbat som läkare på en privat klinik för alternativ medicin och har t o m deltagit i hälsokonferenser! Det är så jävla absurt, jag hade ju kunnat haft honom som läkare om jag besökt den kliniken. Eller sett honom på gatan, men han hade ju odlat skägg så det hade knappast varit lätt att känna igen honom. Men ändå.

Jag är definitivt glad över att han åkt fast. Bara 13 år för sent. Förutom det mest uppenbara att en krigsförbrytare inte ska få gå ute fri ute på gatorna så känns det väldigt positivt för Serbiens vara eller icke vara i EU. Visserligen är inte alls Kosovofrågan löst för Serbien och EU står långt ifrån varandra i den frågan, men nu är i alla fall ett av de krav som EU hade på Serbien avklarat. Ratko Mladic är ju fortfarande på fri fot, men han kanske också åker fast snart. Eller inte, hur ska jag eller någon annan veta det? Om han gör det så kommer det säkert väcka känslor i Serbien då Mladic anses som en krigshjälte av vissa (inte alla dock, tack och lov), mer än vad Karadzic gör som framförallt uppskattas bland extremnationalister.

Jag läste lite kommentarer på you tube efter att ha kollat på serbiska nyhetsreportage där någon serb skrev att "Jävla B92 (serbisk liberal nyhetskanal) , ni skriver aldrig något om sanktionerna mot Serbien under 90-talet". Men herregud, jag vet inte ens vad jag ska börja någonstans. Kom över den där jävla bitterheten över sanktionerna någon gång. Jag gillade inte heller att Serbien straffades kollektivt men det är skillnad på krig och sanktioner. Radovan Karadzic är åtalad för krigsförbrytelser och är anklagad för att stå som ansvarig för tusentals människors liv. Det är mycket värre än sanktioner som för länge sedan avsbrutits. Att jag ska behöva skriva det i detta påhittade samtal (jag orkar inte kommentera på you tube för då måste jag bli medlem och det orkar jag inte). Jag är så jäkla trött på den inställningen hos vissa människor i Serbien. "Åh ,det är så synd om oss, hela världen (Nej Väst) är emot oss stackars små serber som förlorat mest i hela världshistorien". Näe, nu får ni faktiskt sluta vara fast i den jävla bitterheten och börja tänka själva istället.

Min pappas födelsedag

Jag fick precis ett sms från pappa där det stod " Jag mår bra, det är min födelsedag idag och jag väntar på att du ska gratulera mig" Holy frak, jag har glömt hans födelsedag! Jag hade redan skrivit ett sms men det gällde något helt annat så jag kunde ju inte skriva "Åh, jag skulle precis höra av mig och gratta dig". ...Ja ja, det är sådant som händer. Men han fick mig faktiskt att skämmas. Det var rätt dåligt av mig. Så grattis pappa fastän jag vet att du inte läser det här. Jag hoppas att du får en bra födelsedag.

Jag har fortfarande mycket att fixa med lägenheten. Det verkar som att det kommer bli mer jobb med att tapetsera i köket än vad vi först tänkte. Den gamla tapeten sitter jäkligt löst och är typ på väg att lossna från väggen. Det innebär att vi nog måste ta bort allt innan vi tapetserar om på nytt. Frak, vad jobbigt. Vi ska dock konsultera min gamle granne som är fd målare och tapetserare. Jag hoppas att han kan hjälpa mig.

Buffy säsong 8

Alla som känner mig och läser den här bloggen vet ju att jag är rätt besatt av vissa tv-serier, däribland Buffy the vampire slayer som gjorde förra sommaren till en riktigt bra en. Efter att säsong 7 tog slut tänkte jag helt självklart att jag skulle börja läsa fortsättningen som finns i serietidningsform men sen har det inte blivit så. Jag har funderat på om slutet i s7 inte var ett bra slut och att jag hellre låter det vara så. Men så idag så tog jag och Li en sväng in i Science fiction bokhandeln och då köpte jag visst första numret av s8. Eftersom det var så länge sen jag hade en bild med i bloggen tar jag med den här.
.
Mitt livs första serietidning sen jag läste Bamse som liten... Tvärr reflekterar sig ljuset från blixten lite fult i den. Lite konstigt att det inte står Buffy the vampire slayer på utsidan. Det gjorde det på alla andra nummer. Men det står # 1 så jag hoppas att det är det också. Om jag gillar det första numret så ska jag nog se till att förskaffa mig de andra också. Det är förmodligen billigare att köpa någon prenumeration istället för att köpa lösa nummet. Hmm, jag får fundera på det här. Det här var dagens bästa köp i alla fall. Om jag hade haft med mig bankkortet på stan idag hade jag säkert köpt fler saker för vi gick och tittade en del i affärer. Men det är ju just tack vare sådana egenskaper som jag aldrig är pank trots att jag typ inte har haft någon inkomst på ett halvår. Jag är bra på att inte köpa mer än vad jag har råd till. Måste säga att jag har extremt svårt för att förstå mig på "slösa" typerna, men det är väl för att jag är själva arketypen av "Spara". Men de där "Slösa" typerna  tycker säkert att jag är väldigt tråkig, haha.

Hej! (rubrik i brist på fantasi)

Har visst inte skrivit på ett tag, men det har varit så mycket med lägenheten och det är det nu också. Skulle egentligen påbörjat förberedelserna för att tapetsera om i köket nu men jag ska fika med en kompis istället. Det känns som det var hundra år sedan jag träffade en annan människa än min mamma. Har varit så förblindad av allt som har med flytten att göra att jag blivit lite asocial. Men jag planerar faktiskt för att ha någon slags inflyttningsfest den här gången, nu när det är förstahandskontrakt och allt. Men jag får se, är inte så mycket för att ordna sånt. En middag eller fika skulle kännas mindre tungt att fixa. Jag får se.

Jag badade i Bergsjön idag. Alltså i själva sjön, som var liten men väldigt mysig.  Det tog bara en kvart att åka dit med buss. Det var första gången jag var i den stadsdelen överhuvudtaget. Jag tyckte det såg fint ut, väldigt mycket skog och sånt. Men jag är ändå glad att jag bor närmre stan än så.

Flyttdag

Nu skriver jag det första blogginlägget från min nya lägenhet. Att säga att jag är trött efter denna dag av flyttning skulle vara en grav underdrift.

Det började inte så bra. Vi skulle ju börja tidigt och slippa trafiken när vi kör med öppen billucka. Enda problemet var att vi inte kom åt sängen, som var inlåst i pappas förråd i hans lägenhetshus och där nyckeln tydligen hade följt med pappa till Serbien...Inte så kul. Klockan var halv 9 och det var inte direkt läge att knacka dörr hos hans grannar och be dem öppna. Vi åkte således hem till mamma igen för att ta ner bokhyllorna från vinden. Det visade sig vara för tungt för oss två (i alla fall för mig som helt klart är den svagaste parten av oss två), så jag blev jättefrusterad och skrek att jag inte tänker flytta utan flytthjälp. Varför hade vi ingen flytthjälp tänker du då? Ja, det kan man fråga sig. Det var flera kompisar som erbjudit sig men på nåt sätt tänkte jag att det inte behövdes. Och alla mammas vänner och släktingar är bortresta på semester. Det slumpade sig dock så lyckligt att min moster kom hem till Göteborg idag och var beredd att ställa upp som flytthjälp på stört. "Stålmoster rycker ut" skrev hon i ett sms. Tack och lov för det. Så nu har alla tunga grejer faktiskt transporterats till lägenheten och jag har officiellt flyttat in. Yay! Dock så är bredbandet alldeles för långsamt fortfarande, men jag antar att det måste gå att lösa på något sätt.

Lägenheten känns faktiskt himla trevlig. Men det är mycket att packa upp.

Sista kvällen hemma

Det här är sista kvällen hemma hos mamma för den här gången, imorgon går flyttlasset till andra sidan stan. Vi ska börja tidigt, i och med att vi inte hyrt någon lastbil måste vi åka med öppen lucka när vi ska transportera sängen.  Och tidigt på morgonen en lördag är det ju inte mycket trafik. Det känns lite konstigt att behöva gå upp tidigt på en lördag men jag är ju ändå ledig nu så vilken skillnad gör det egentligen.

Jag längtar tills alla saker och möbler är på plats, det kommer dröja lite till dock. Köket har vi inte ens börjat på, men jag orkar inte vänta på att flytta till lägenheten något mer. Nu vill jag faktiskt bo där på riktigt. Är riktigt nöjd med ommålningen, visst finns det partier (listerna!) som kunde varit lite mer nogrannt målade men färgen är jag superdupernöjd med. Och det är ju ändå helheten som räknas, eller?

Fixade internet i lägenheten idag. Jag har beställt 24 mbt från Com hem och äntligen ska jag få snabbt bredband tänkte jag, men det var faktiskt inte särskilt snabbt. Bara ungefär som det jag har nu (4 mbt fast det varierar) och det duger ju inte. Jag hoppas att det är pga att det inte kommit igång riktigt än. Kanske är det tjejen som bodde där innan som fortfarande har kvar bredbandet. Vi flyttade ju mitt i månaden. Jag ger det ett antal dagar, men har det inte snabbat
 till sig då måste jag ringa och fråga hur det ligger till. Jag hade ju hoppats på en avsevärd skillnad i nedladdningstid, betalar jag för det så måste det ju vara värt det. Just det här med bredbandet har funnits i mina tankar hela dagen, det är så jäkla viktigt för mig. Är så fruktansvärt trött på långsamt internet och det känns som att jag är den enda i hela världen som har det. Det måste gå att ordna på något sätt.

Bojkotta Trädgårn

I typ ett halvårs tid har jag fått jobbiga sms från Trädgårn i Göteborg (en restaurang, klubb i trädgårdsföreningen) om att jag får fritt inträde osv. Jag var tydligen på nån VIP-lista som jag aldrig skrivit upp mig på. Jag har inte ens varit på Trädgårn de senaste fem åren och det kändes extra absurt att få sms från dem när jag bodde i Serbien.  Så hur har de fått tag på mitt mobilnummer? Eniro typ? Nu har jag äntligen avregistrerat mig på deras hemsida. Det borde jag gjort för länge sen för jag blir alltid lika irriterad när jag får deras sms. Jag hatar reklam, jag hatar telefonförsäljare och jag hatar känslan av att känna mig förföljd av folk som vill sälja nåt till mig. Jag hatar det! Låt mig vara ifred och låt mig göra mina egna konsumentval. Ni kommer inte nå mig hur mycket ni än tjatar, det gör mig bara ännu mindre benägen att köpa era produkter!

Nu måste jag börja packa. Uuuäää! Jag vill inte, jag hatar att packa. Det är så trååååkigt.


Läskiga kid

Jag inser att jag är världens mest lättskrämda person, men när jag skulle gå ut i trädgården precis så såg jag två råddjurskid och ett fullvuxet råddjur stå och titta konstigt på mig. Jag skrek till (högt) och sprang in i huset. Hoppades att de skulle bli lika skrämda som jag men de verkade inte reagera. Jag ringde till mamma som tyckte att jag skulle försöka jaga bort dem. Jag sa att det vågar jag inte. Shit, vad jag är rädd av mig, men det visste jag redan. Jag tycker liksom svampar i skogen är läskiga och vågar inte plocka dem. Natur liksom, är inte det ganska obehagligt?

Nu har de i alla fall försvunnit för tillfället men glöm att jag kommer våga mig ut i trädgården någon mer gång idag. Jag måste smälta händelsen. Okej, jag vet att de är helt ofarliga men de där stora rådjuren är faktiskt ganska stora. Ungarna var görsöta så klart, men vad gör det när de är läskiga samtidigt?

Dålig dag

Den här dagen har inte varit något vidare bra. Mitt talåmod tröt så att det tjöt om det. Jag var nästan beredd att kasta en målafärgsburk upp i taket för att jag blev så irriterad på att jag inte lyckades måla bra i kanterna. Gud, vad mycket jobb det är att måla om. Speciellt när man bara är två, och i början var jag helt själv. Fan, vad jag börjar bli trött på det nu. Kan det inte bli färdigt snart så att jag får flytta in i min nya fina lägenhet! Dessutom har jag haft en jättejobbig huvudvärk idag vilket väl var huvudorsaken till mitt dåliga humör. Nä, inget kul alls.

Jag är så himla trött just nu. Och ingen bra tv-serie har jag att trösta mig med. Jo, jag kan förstås se ett avsnitt av BSG men i väntan på Razor och s4 vet jag inte om jag har någon lust att gå tillbaks till gamla avsnitt. För er som inte förstår vad jag väntar på så är det för att mitt nuvarande bredband är för långsamt för att göra en lyckad ( och kort, i tid) nedladdning. Så jag väntar tills mitt nya bredband kommer till lägenheten. Det måtte vara snart, annars vet jag inte vad jag gör!

Amerikanska kedjor är bäst

Jag är helt slut efter en hel dag av målande. Herregud, vad tröttande det är. Nu är vi färdiga med första omgången av vardagsrummet. "Bara" hallen och köket kvar sen. Men jag är riktigt nöjd med färgen faktiskt (gråvit), tycker det blir riktigt snyggt.

Det är så mycket Gotia cup barn överallt. Och min spårvagn verkar vara någon slags speciell Gothia linje. Idag var det tre olika lag på en och samma vagn. Det var trångt men jag lyckades få en sittplats så jag ska inte klaga. Jag satt precis emellan ett amerikanskt lag och lyssnade på deras samtal. De pratade om att besöka Hard rock café senare idag. Snacka om att insupa svensk/Göteborgsk kultur...

Tråkigt inlägg

Gah, jag kan inte komma på nåt att skriva om! Det är klart att jag skulle kunna skriva om vad jag ska göra idag. Men ärligt talat, det är inte särskilt intressant (måla om, måla om, måla om). Så vad ska jag skriva om då? Ett tv-program? Battlestar Galactica är visserligen det enda jag tänker på typ men i väntan på säsong 4 är det bara bra om jag koncentrerar mig på nåt annat. Jag hoppas verkligen att mitt beställda bredband kommer snart och att det inte ska vara några problem att få det installerat. Min frustrationsnivå är extremt låg så om nåt tekniskt inte fungerar blir jag galen. Av rädsla för detta väljer jag dessutom att oroa mig i förväg för nåt jag inte har någon aning om hur det kommer bli. Det är jag i ett nötskal det. I ett nötskal... vilket konstigt uttryck egentligen.

Ni får ha det bra mina tappra bloggläsare. Ni är inte så många men ni finns i alla fall så jag tycker om er väldigt mycket.

Dr Horrible's sing along blog

Jag sa visst att jag inte skulle blogga på ett tag, men nu kommer här ännu ett tjatigt "Ingenting kul händer" - inlägg från mig igen. Jag har köpt målarfärg och beställt tapeter idag. Så nu finns det ingen återvändo, och jag blev färdigt med allt spacklande idag så jag kunde faktiskt börja måla lite på kvällen. Färgen är gråvit, den ser lite för vit ut just nu, men jag vet ju att det blir mörkare när den torkar. Förhoppningsvis ska allt målande vara klart i slutet av arbetsveckan så att jag kan flytta in på riktigt. Än så länge har jag bara varit där om dagarna för att ordna med allt. Sedan så ska jag tapetsera i köket också, en fondvägg i ett grönt mönster. Jag hoppas att det blir snyggt. I vilket fall som helst så börjar jag verkligen känna mig glad över min lägenhet och jag tror/hoppas att jag kommer trivas väldigt bra där. Det är kul att flytta till ett område i Gbg jag knappt varit i tidigare. Nästan som att flytta till en ny stad.

Jag måste rekommedera en ny tv-händelse av Joss Whedon (Buffys skapare, även kallad Gud), Dr Horrible's sing-along blog som har sin premiär på internet i morgon. Det är en musikal och i casten ingår bl a Neil Patrick Harris och Nathan Fillion! Jag hoppas att det ska gå att streama det via hemsidan i Sverige också. Annar får jag väl bli olaglig, men jag känner inte för att vara det när det gäller ett från början uttalat internetprojekt. Jag tror att det kommer bli riktigt bra, så det kan jag ju tipsa om.

Måla om

Att måla om innebär mycket jobb. Idag gjorde vi bara förarbetet och jag är helt slut. Kommer nog inte blogga så mycket på ett tag nu. Kommer vara i den nya lägenheten en hel del, som jag inte flyttat till än. Och där finns ju inget internet heller. Jag menar, hur skulle det gå? Jag tänkte ta en paus nu med bloggandet för att jag helt enkelt inte har nånting intressant att säga. Det enda som snurrrar i min skalle är tankar om BSG och flytten och det är lite röriga tankar som jag inte riktigt kan få styr på. Så då är det nog bra att ta en liten paus igen.

So long!

Flytta

Jag ska åka till min nya lägenhet ikväll och få nyckel och allt. Och imorgon ska jag börja förbereda för att måla om hela lägenheten. Det kommer att bli en hel del jobb, men så får det bli. Även om jag verkligen vill måla om så gör det att jag inte känner mig så förväntansfull inför flytten. Jag vet ju ändå inte när jag kan flytta in. Jag känner väl helt enkelt inte för att göra allt grovjobb. Jag vill bara flytta in till en färdig möblerad lägenhet. Fast alltså det vill jag ju inte, jag vill göra det till min lägenhet. Men liksom, det är ju så jobbigt.

Jag får försöka jobba upp en upprymdhet. Jag har fått en lägenhet! Yay! Ett förstahandskontrakt!!!! Nej, det funkar inte. Jag tänker bara på allt som känns jobbigt med det.


BSG-pundare

Jag är helt fast i BSG träsket. Jag har några måsten att göra idag men jag kan liksom inte förmå mig att göra det. Jag vill ju se på ett nytt avsnitt av Battlestar galactica! Gud, jag är verkligen störd. Okej, jag får sätta upp regler för mig själv. Ett till avsnitt och sen måste jag göra åtminstone ett av mina två måsten idag. Så får det bli. Fast det kommer säkert vara ett To be continued avsnitt och vad gör jag då!!? Okej, två avsnitt och sen gör jag mitt första måste. Ja, ni hör ju. Jag är helt fast. Nä, om det är ett To be continued avsnitt så måste jag ta en paus, det blir mycket mer spännade så. Ja, så får det bli.

Förberedda Maja

Fint väder idag. Det blir till att åka ut och bada. Jag kan inte fatta att jag ska flytta i helgen. Jag är sååå förberedd. Borde ringa Trygg hansa och ordna med hemförsäkringen. Jag beställde en studentförsäkring där via deras hemsida men de bad mig bara skriva in adressen till den lägenhet som det gäller. Och jag har inte fått någon bekräftelse via brev eller mail att allt är som det ska. Till den nya adressen har jag ju inte flyttat än och ett brev dit kan knappast komma fram (har jobbat på posten som brevbärare så jag borde veta, inte minst om hur kunniga sommarvikarier är när det gäller sånt där). Jag får väl hoppas att de kan skicka ett brev hit till min nuvarande adress beroende på födelsenumret och var jag är folkbokförd. Men om det inte kommit nåt brev idag så får jag ringa dem, och jag hatar att ringa sådana samtal.

Det enda som är dumt med fint väder är att jag inte kan sitta inne och titta på BSG hela dagen. Eller vänta, det kanske är en bra sak...?

Tv-beroende

Jag träffade Magdalena idag och fick låna de återstående Battlestar Galactica boxarna. Jag har redan sett 6 avsnitt nu på kvällen. Egentligen borde jag sluta nu och se det i ett lugnare tempo. Men det går inte! Det är så bra och spännade att jag måste se ett till avsnitt, och ett till, och ett till. Gah, det är så bra! Det blir bara bättre och bättre liksom. Nej, nu ska jag gå och se ett sjunde avsnitt. Gonatt!

Internetvanor

Det här med internetvanor alltså. Jag har alldeles för många bokmärken på sidor med lättsamma saker, typ tv och skvaller. Tv behöver iofs inte vara lättsamt. När jag tänker efter gäller det även skvaller. Men när när gäller mer seriösa ämnen så blir det lätt att jag glömmer bort att läsa om sånt. Det håller på att bildas en ny regering i Serbien för tillfället och jag har knappt någon koll på vad som händer. Det enda jag vet har jag läst om i svensk media och det säger väl allt. Jag ska ju läsa till journalist i höst, så jag måste skärpa mig. Jag som sålde in mig själv till skolan genom att prata om vilken "expert" jag är på serbisk politik... Ehum, *hostar lite generat*. Ja, ja.

Sommar + huvudvärk

Jag har lite huvudvärk idag. Det här jävla Kommer-det någon-åska-snart-vädret är helt fruktansvärt. Jag får alltid ont i huvet av sånt här tryck och väder. Nåväl, annars är det väl helt okej med mig. Spenderade några timmar på metropolen Frölunda torg annars har det inte hänt mycket. Min syster ska åka snart, till den båt som hon jobbar på i medelhavet. Vi bråkade en hel del i början av hennes hemkomst men nu på slutet har det varit rätt bra emellan oss faktiskt. Visserligen har vi inte setts så mycket för hon har alltid mycket hon måste göra när hon är hemma i Sverige. Dessutom har hon bott i pappas lägenhet hela tiden.

Det känns som att det blir lite mycket på en gång nu med flytten och allt. Jag har inte tänkt flytta in med en gång utan ta lite tid till att måla om och sådant där. Så att jag verkligen får den lägenhet jag vill ha. Först hade jag tänkt lägga om golv också men jag börjar inse att det blir väldigt mycket jobb och frågan är om jag orkar med det, och om det är värt det.

Här kommer lite sommarbilder från i helgen. Mest på mig iofs, med nybadat hår.




Jag skulle egentligen vilja publicera lite bilder från en utgång i förra veckan också för de är lite roliga men jag har inte frågat personerna i fråga om de vill det, så därför låter jag bli. 

Bara för att jag är besatt


Ikväll har SYTYCD premiär på kanal 5 kl 21.55. Kram

Måndag igen

Jag har inte kunnat skriva något inlägg idag. Inte för att jag inte haft tid, men det har bara inte gått. Jag har börjat på flera inlägg men tycker bara att det blir skit och ointressant och har inte velat publicera det. Men nu får jag väl ändå ta mig i kragen. Har ägnat den här dagen åt att titta klart på säsong 1 av Battlestar Galactica och nu vet jag inte riktigt hur jag ska klara väntan till säsong 2. Förhoppningsvis kan jag låna dvd-boxarna av Magdalena men jag vet inte när vi ska träffas än och byta boxar. Jag hoppas att det blir snart.

Det är en hel del att fixa inför min flytt på söndag, vilket så klart innebär att jag stoppar huvudet i sanden och hoppas att någon annan ska ringa alla de där samtalen som jag måste ringa. Men jag har skrivit en lista över saker jag måste göra. Fantastiskt va!? Ah, jag är verkligen bra på att ta itu med saker och ting.

Jo just det. Jag var ju i min mormors gamla hus utanför Halmstad i helgen. I lördags var det sånt där perfekt sommarväder och underbart att vara vid havet hela dagen. Jag har faktiskt fått färg nu, tack och lov. Och i fredags var jag på ett födelsedagskalas som var väldigt trevligt så helgen var faktiskt riktigt bra. Men nu så här på måndagen känns allt rätt grått och trist i alla fall.

Tjohoo

Det blev visst inte något SYTYCD idag som jag skrev om i min utmaning. Jag hinner helt enkelt inte. Har varit på stan i flera timmar och gjort lite olika ärenden, bl a klippt mig. Nu ska jag strax gå på en kompis födelsedagskalas. Det ska bli trevligt. Imorgon ska jag med mamma till mormors hus utanför Halmstad i två dagar, jag hoppas på badväder så klart. Jag hade typ glömt att vi skulle dit när mamma påminde mig igår kväll. Men det blir säkert bra. Vi hörs på söndag igen!

PS. Hett tv-tips, Carnivále 20.00 SVT2 lördag. Jag kommer inte missa det i alla fall. Alla jag känner som sett den säger att den är fantasiskt bra.

Utmaning

Okej, då kommer svaren från Annas utmaning.

Fem saker som finns att göra på din att-göra-lista idag?

1. Gå till frisören och klippa håret
2.  Kolla upp hur mycket pengar jag har på banken
3. Köpa en födelsedagspresent till en kompis
4. Ladda ner och titta på senaste avsnittet av SYTYCD
5. Sola i trädgården för jag hinner nog inte åka ut och bada idag, tyvärr. 

 Vad gjorde du för tio år sedan?
10 år sedan, det var 1998 och sommaren mellan 6:an och 7:an. Jag minns inte om jag gjorde något speciellt då. Jag var inte i Serbien det året i alla fall, det vet jag för det var oroligt i Kosovo då. Så jag var förmodligen på lantstället eller här hemma i Göteborg och bara njöt av mitt sommarlov.

Ställen du bott på
Samma hus i västra Göteborg i ca 19 år, sedan ca 1,5 år i Belgrad (sammanlagt) och så 1,5 år i Majorna, Göteborg. Och nu ska jag snart flytta till Östra Göteborg (om en vecka närmare bestämt)

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

Jag vet faktiskt inte om jag skulle vilja ha så mycket pengar. Jag skulle gärna ha lite mer pengar än vad jag har nu men jag har faktiskt aldrig drömt om att bli rik.  Visst skulle jag kunna konsumera i mängder men det skulle kännas vulgärt med tanke på hur mycket problem vi har här i världen och då tänker jag framförallt på miljöproblemen. Men jag skulle nog:

1. Investera pengarna i något som är banbrytande för forskningen när det gäller att rädda oss själva från undergång när det gäller miljöproblemen (mest akut växthuseffekten)
2. Invstera/donera pengar i något lämpligt projekt på Balkan, vad gäller miljö, mänskliga rättigheter, romernas situation, demokrati, mer fördelad ekonomi eller något sådant.
3. Köpa fina gamla trähus i Sverige så att de säkert inte rivs. Gärna ett fint hus vid havet på västkusten till mig.
4. Skulle se till att handla och konsumera mer etiskt när jag definitivt inte skulle kunna skylla på att jag inte har råd att köpa dyra ekologiska kläder exempelvis.
5. Jag skulle låta mitt barndomshus renoveras och göra det hur fint som helst. Vi skulle nog byta ut oljepannan (eller är det el vi har?, kommer inte ihåg) mot något mer miljövänligt.

Sex personer du skulle vilja veta mer om.
Sex personer!? Jag  läser inte så många bloggar om jag ska vara ärlig (borde kanske läsa fler) så det blir mest mina tv-landsvänners bloggar jag läser. Därför utmanar jag nu:  Magdalena, Åsa och Malin.

Ljudproblemen lösta

Hmm, jag borde nog inte ta ut någon sorg i förskott. Det visade sig bara att en scartsladd satt lite löst... oops. Att jag glömde att kolla det, shit det borde jag verkligen tänkt på. Det var mamma som påpekade det.... Jag är väldigt snabb med att tänka att det nog är ett svårlöst tekniskt fel som jag måste lämna in på reparation för att lösa. Ah, det är så typiskt mig att alltid tro det värsta.  Ja ja, jag är väldigt glad att det funkar nu i alla fall. Då ska jag fortsätta titta på BSG ikväll så fort det blir lite mörkt bara. Nu är det ju alldeles för varmt och fint för att stanna inne. Så fort jag skrivit det här inlägget så ska jag gå ut i trädgården med en bok och bara njuta av sommaren. Det är inte säkert att det blir så många sådana här kvällar i sommar, det vet man aldrig. Det var helt underbart vid havet idag och riktigt skönt att bada. Jag var i tre gånger och simmade en del. Tack och lov var det inga brännmaneter i sikte, bara lite blåisar. För några år sen hade jag nästan en fobi för öronmaneter och skrek till så fort jag simmade på någon, men det har jag tack och lov slutat med. Jag älskar verkligen att bada, det är nog det bästa med sommaren.

Ikväll blir det dessutom senaste avsnittet av SYTYCD! Wee, kan knappt vänta! Och så har jag blivit utmanad av Anna, men de svaren kommer först imorgon hade jag tänkt.

ljudet är borta

Ljudet på min dvd-spelare har försvunnit spårlöst. Detr är väldigt irriterande, jag upptäckte detta igår kväll när jag skulle fortsätta titta på Battlestar galactica som jag nu fått på dvd. För två, tre dagar sedan fungerade allt alldeles utmärkt så jag vet inte alls vad som är problemet. Nu måste jag kanske lämna in den, men problemet är att jag är rädd att jag förlagt garantipappret så det var ju väldigt bra. Fan, vad irriterad jag blir. Jag hatar när tekniska saker inte fungerar.

Men det finns mycket värre problem. jo tack, jag vet när jag får dem så kommer jag tycka att jag är fånig som blir så arg för en sådan sak. Men nu är jag ju inte där och då har jag väl rätt att bli upprörd över detta världsliga problem, eller? Jag blir arg på mig själv för att jag är så dåligt organiserad. Frågan är var jag har lagt manualen också. Nej, nu måste jag sluta skriva för min syster ska hämta mig om en halvtimme så ska vi åka ut och bada. Jag har inte ens klätt på mig än så det blir att lägga på ett kål.

Mer SYTYCD

Åh, vad jag är besatt av det här programmet. Det blir bara bättre och bättre för varje vecka. Är det någon som vet (läs Åsa/Pyggme) som vet när det kommer på kanal5 i sommar? För de har köpt in s4 också väl? Det måste de göra för det är så bra. Då ska jag försöka få alla jag känner att se på det, så att jag har någon att diskutera live med, så att säga.

Det här var denna veckans bästa dansnummer. Åsa blir väl i alla fall glad för att jag postar det. Skönt att ha en annan SYTYCD galning som läsare åtminstone.
.

solsting

Det är helt underbart väder här idag. Inte ett moln på himlen. Jag är ganska nyss hemkommen från flera timmars solande och badande på Smithska udden, Göteborgs finaste badställe. Jag var där med två vänner och det var jättetrevligt, faktiskt ganska varmt i vattnet och jag simmade en bra bit. Dessvärre kom det fram några brännmaneter på eftermiddagen men det gick ändå att bada. Det är typ den enda nackdelen med västkusten, annars slår ju ändå saltvatten allting annat. Måste passa på att rekommendera Aco:s solskyddsfaktor som verkligen fungerade, jag var rädd att jag skulle bränna mig men det verkar som att jag fått precis lagom med sol trots att jag låg flera timmar alldeles vid klippkanten. Hade inte kameran med mig men jag kan ju posta en tre veckor gammal bild från Näset, bara för sommarkänslan.
 

Det enda jag har gjort idag är att slappa i solen, men herregud vad trött man blir av det. Jag vill bara gå och lägga mig.

Bilder från landet




Här kommer då de utlovade bilderna från landet. Något jag verkligen gillar med vårt lantställe är att det finns ett stenbrott där det kommit upp grundvatten som fungerar som en väldigt speciell badplats. I princip är det som en vanlig sjö men med ett speciellt kargt utseende. Jag älskar att vara på den platsen, och det är bra att det finns ett sötvattenställe att bada på då det oftast är ganska kallt i havet (Östkusten är ju oftast kallare än väst, vårt sommarställe ligger i Blekinge).

Idag har jag varit vid havet och badat (västkusten alltså som trots allt är bäst), det var ganska varmt i vattnet men desto kallare i luften. Det blåste väldigt och vi kunde inte hitta något läigt ställe att ligga på, dessutom var det molnigt om vartannat.  Men jag tror och hoppas att det kommer bli fint väder i några dagar nu, äntligen!

JAg ska träffa en kompis ikväll och det är så klart trevligt. Men det är nästan så jag undrar hur jag då ska ha tid att titta på SYTYCD... Gud, jag är verkligen en skadad person. Jag måste sluta att vara en asocial tv-nörd.





RSS 2.0