Gonatt i värmen

Jag ska strax gå och lägga mig. Tidigt, jag vet men jag ska gå upp vid femtiden imorgon så det är nog bäst att försöka få lite sömn. Så varför åker jag så tidigt? Jo, för att kanske bli hämtad från busstationen till stället dit jag ska (30 minuter därifrån). Personen som ska hämta mig gav ett oklart svar för hur det blir så jag vet faktiskt inte om jag blir hämtad eller inte. Just därför är det nog rätt bra om jag åker tidigt innan den värsta hettan börjar ifall jag måste ta mig dit själv. Det ordnar sig på nåt sätt, men jag blir ändå alltid spänd inför en resa. Jag är lite trött på att åka hit och dit nu faktiskt. Det har blivit väldigt mycket resande för mig de senaste veckorna. Det har varit fram och tillbaka till Sverige, landet och Kroatien på väldigt kort tid. Nä, jag är trött på det. Det värsta är att det kommer bli en del sånt när jag kommer hem till Sverige också för då kommer jag väl åka fram och tillbaka till landet... Ja ja, det är kul att resa också så klart men jag känner att det blivit lite väl mycket flängande för mig senaste tiden.

Jag blir nog borta i flera dagar nu faktiskt (kanske en vecka!) Förstår inte riktigt hur jag ska klara mig utan kontakt med omvärlden så länge. Jag har allt på min dator, jag har inte ens någon Mp3 spelare så det blir att klara sig utan musik också... Men jag har tagit med mig lite böcker så att jag kan överleva. Det blir säkert bra. Det är rätt skönt att komma bort ibland också.

Värmeslag

Tror faktiskt att jag måste klaga lite på värmen. Jag åkte buss precis och jag har fortfarande inte hämtat mig från pärsen. Det var varmt! Och då hade jag ändå solfjäder med mig. Men det var så varm luft på bussen att det inte gjorde någon skilllnad. Annars är solfjäder väldigt bra att alltid ha med sig i väskan. Det kan rekommenderas.

Om jag ändå hade haft någonstans att bada så hade jag absolut inte klagat. Jag är faktiskt avundsjuk på min familj hemma i Gbg just nu. Havet är ju bara alldeles i närheten. Åh, vad härligt det hade varit med ett svalkande bad just nu.

Ska åka till landet imorgon. Förhoppningsvis är det lite svalare där. Och förhoppningsvis kommer det inte vara några problem att ta sig dit. Det verkar som att jag måste åka buss hela vägen, alltså ändå ut till byn där vi har sommarstuga. men det var får gå på något sätt, trots att det väl kommer vara 100 grader eller nåt sånt.

Så här ser det ut dit jag ska. Men bilden är tagen för mer än en månad sen, så grönskan ser kanske lite annorlunda ut nu. Det är väldigt fint där i alla fall. Tycker om den platsen. Det är några släktrelaterade grejer som gör att det alltid är lite jobbigt att åka dit. Men det är lite för komplicerat för att förklaras lätt här i bloggen. Så jag tror jag struntar i det.

Girly girlylicious (hmm, stavas det så?)

Jag är inte särskilt bra på att vara tjejig. Idag köpte jag faktiskt ett nytt nagellack och jag är ungefär lika duktig på att applicera det på naglarna som jag var när jag var 10 år. Dvs att det mesta kommer utanför och ibland blir naglarna inte ens täckta. Hur blir man bra på att lägga på ett snyggt lager nagellack? Tar det år av övning? Färgen är i alla fall väldigt snygg (IMO), det är typ aprikosrosa vilket jag verkligen gillar.

Jag har kommit på att jag använder ordet verkligen alldeles för mycket. Jag måste sluta med det.

Har varit på shoppinghumör de två senaste dagarna, har köpt kläder och väskor och gud vet vad. Men det innebär också att jag använt mig av mina pengar. Jag gillar inte när pengar går åt, jag vill helst ha det sparat på hög så att jag vet att jag har pengar när jag behöver det. Jag vet, jag är lite konstig. Men samtidigt måste jag ju kunna unna mig nåt ibland också.

Ska titta på första avsnittet av Battlestar star galactica nu. Alltså den nya versionen, det ska bli väldigt spännande. Hoppas att jag tycker om det. Jag gillar namnet i alla fall, det låter så där nördigt och härligt.

Tillägg: Det visade sig att jag inte hade laddat ner första avsnittet utan bara första avsnittet av första säsongen. Man tror ju lätt att det är början. Men serien började visst som en mini-serie så nu måste jag leta upp den först innan jag kan börja titta. Är lite besviken men den som väntar på nåt gott... Jag insåg att nåt var fel när det började med Detta har hänt på Battlestar galactica. Att döma av de första sekunderna så ser det bra ut. Kommer nog bli sommarens serie. Gud, vad jag önskar att jag hade snabbare internet. Hoppas att det kommer finnas goda möjligheter till det i min nya lägenhet. Det måste det göra.

Fredag 30 maj

Jag tror att den där ytterligare förkylningen har lagt sig lite. Vaknade dessvärre med huvudvärk men det är nog för att jag druckit för lite vatten. Det är varmt här i Belgrad och jag har ju inget hav att bada i. Eller sjö heller för den delen. Jag blir avundsjuk på alla där hemma som förmodligen solar och badar just nu. Men jag åker ju hem snart och förhoppningsvis ska det vara fint väder då med.

Jag kanske ska åka till landet i några dagar fr o m söndag. Måste ringa lite folk och fråga om det passar att jag kommer. Jag gillar verkligen inte att behöva ringa sådana samtal. Jag gillar inte att ringa överhuvudtaget. Tack gode gud för sms! Men de personerna jag ska ringa till har inga sådana nymodigheter. Det kan  t o m hända att de är upptagna med att mjölka kon (på vanligt sätt!) när jag ringer. Det blir alltså några dagar utan vattenklosett, men det får jag överleva.

Jag var i en fotoaffär och lät göra en massa bilder av mina digitala bilder. Det var faktiskt väldigt billigt så jag borde nog passa på att göra det i större skala innan jag åker hem till Sverige. Hmm, undrar om det är nåt mer jag borde passa på att göra här som är billigare här än i Sverige? Jo, jag borde nog klippa mig faktiskt.

Om du inte har nåt bättre för dig...

Kristen Bell and Michael Ausiello Have My Vote for the
...Så kan du rösta på Kristen Bell och Michael Ausiello som världens sexigaste vegetarianer, bara klicka på bannern. KB var ett lätt val, MA kom bara med för att han bad om det på sin blogg. Och hans önskan är min lag...

Eller så röstar ni på några andra.

Jag var faktiskt vegetarian i ca 6 år under tonårstiden. Det är en lång historia både varför jag blev det och varför jag slutade. Orkar inte riktigt dra hela den historien. Kan inte påstå att jag saknar det men ur miljöskäl finns det många goda anledningar till att äta mindre kött. Jag tänker ofta att jag borde vara mer etisk som konsument och  jag skulle ljuga om jag sa att jag alltid äter miljövänligt/etiskt.

En till förkylning?!!!!

Jag är rädd för att jag fått ytterligare en förkylning, alltså den gamla som håller på att försvinna nu. Kan det bli härligare? Suck och stön, jag orkar inte med mer nu. Har typ inte städat nåt alls för att jag mått så dåligt. Det beror väl på värmen till rätt stor del också. Den har faktiskt varit riktigt jobbig.

Jag blir lite gladare när jag lyssnar på den här låten dock. Den är så bra! Nelly Furtados bästa låt hittills.

Det känns som att det var något mer jag skulle säga men jag kommer inte på det just nu.... Det var säkert inget viktigt.

Dagens aha-upplevelse

Ni vet när man känner igen en skådespelare jättemycket men inte kan placera den. Så var det för mig med Joshua Jackson som är castad i höstens nya JJ Abrams serie   Fringe på FOX (= nedläggningskanalen). Jag kunde omöjligt komma på var jag kände igen honom ifrån. Så visade det sig att det är ju Pacey från Dawsons creek.... Jag borde kunnat komma på det själv men det var faktiskt tack vare imdb. Förr var jag jättebra på känna igen gamla skådisar men numera är det ju så bekvämt med internet. Fringe ska vara en serie lite i stil med Arkiv X, gjord av skaparen till Lost. Det kan nog bli intressant men jag hade hellre sett Dollhouse i höst och så hade Fringe kunnat få vara mid-season.
Fringe promo.


På den gamla Pacey tiden. Han har helt klart blivit snyggare med tiden.




Michael Ausiello

Michael Ausiello på tv-guide har bestämt sig för att byta jobb. Han ska jobba på Entertainment weekly istället. Jag blev faktiskt rätt förvånad, kopplar verkligen ihop Ausiello med tv-guide så det blir till att anpassa sig. Hoppas att han ska göra samma jobb på EW som han gjorde på tv-guide. Jag gillar att läsa alla hans tv-scoop.

Jag brukar inte läsa EW men det borde jag kanske göra. Är det någon som brukar läsa det?

Läs mer om MA:s jobbyte här.

Ensam igen

Nu har min syster åkt till Sverige och jag är ensam i lägenheten igen. Det är både skönt och tråkigt. Det tråkiga är att jag nu har mycket att städa eftersom min syster har lämnat  efter sig en ordentlig röra. Det sköna är att jag nu äntligen kan få ha det städat igen. Det finns så klart andra fördelar och nackdelar med att hon åkt men detta är det mest uppenbara. Det har typ varit ett bombnedslag och en svinstia här de senaste veckorna. Ska bli skönt att bli av med det men samtidigt jobbigt att städa. Det är typ 100 grader här i lägenheten och då orkar man knappt anstränga sig. Ute är det ca 35 grader, men jag har fattat det som att det är rätt varmt i Sverige också för tillfället.

Åker faktiskt hem om mindre än två veckor. Tiden har gått rätt fort och jag kommer sakna Serbien och Belgrad. Samtidigt känns det väldigt spännade att komma hem nu när jag har mycket kul att se fram emot; journalistutbildning, lägenhet, sommaren osv. Borde satsa sommaren till att övningsköra också, måste verkligen ta körkort om jag ska kunna få jobb som journalist. Har ingen större lust till det men jag måste verkligen ta tag i det. Hoppas att det inte blir för svårt för mig. Jag har inte kört så mycket än så kan inte svara på om jag har lätt eller svårt för det. Hoppas att jag kommer ha lätt för det så att det inte blir alltför dyrt. Det jobbiga är att jag måste lägga så¨mycket tid på det som jag hellre skulle vilja lägga på nåt roligt.

tillbaka

Jag är tillbaka nu men är väldigt trött för vi åkte nattbuss och kom hem kl 4 i morse. Det här är min systers sista dag här så vi har en del att göra. Men allt är bra. Vi hade det bra i Kroatien. Vår moster blev verkligen överlycklig för att få besök. Speciellt som hon visste att vi hade det ganska tajt om tid. Så det var väldigt rätt att vi åkte.

Jag är så trött nu så jag inte riktigt vet var jag är. Jag fungerar verkligen inte utan god nattsömn. Nåväl, det kommer säkert kännas bättre imorgon.

Kroatien nästa, igen

Här är det snabba kast. Imorgon åker min syster och jag till  Zagreb i två dagar. Det är för att hälsa på våran gamla faster som min syster aldrig har träffat. Vi bestämde det väldigt hastigt och lustigt  och visst blir det lite stressigt i och med att M åker hem på torsdag, men vi ska nog klara av det också. Vi stannar bara en natt dock och kommer hem sent på tisdag kväll. Jag hoppas att allt ska gå bra. Det enda jag oroar mig för är att vi  inte ska komma iväg i tid på morgonen. Min syster har en förmåga att göra allt i sista sekund vilket brukar leda till gråt, skrik och stress. Om bara en av dessa punkter infaller får det anses som ganska lyckat.

Så nu är jag borta i två dagar. Men jag kommer snart tillbaka. Det ska bli riktigt trevligt att träffa min gammelfaster igen.

Svensk besvikelse

Usch, jag orkar nästan inte skriva om det. Så himla trist och oförtjänt att det gick så dåligt för Sverige. Vad hände och hur kunde töntige Dima vinna hela skiten? Det var han sååååå inte värd. Plushenko borde satsa på sin come back och inte fjanta sig med Dima och göra så att han vann. Gah, jag är verkligen besviken och det var jag igår också. Det var jättekul att vara på finalen fram tills omröstningen började och jag insåg att vi var chanslösa. Så himla tråkigt.

Jag har redan skrivit om mina intryck av finalen på tv-land så jag tror jag inte orkar upprepa allt igen. Men som sagt, det var väldigt kul att vara där. Men det hade varit ännu roligare om Sverige hade varit med och fajtats i toppen.

Det går i alla fall inte att säga att Skandinavien inte kan göra bra i från sig i den här tävlingen. Norge blev femma. Sverige kom på 18:e plats...

En bild på mig utanför arenan när jag fortfarande var föräntansfull och trodde på Sveriges chanser.

Ryssland i ESC

Jag kan inte sluta tänka på det här att Ryssland ligger på topp på alla vadslagningslistor. De får inte vinna. De hade en mycket bättre låt förra året som faktiskt hade kunnat få vinna. Eller förresten inte, för då hade ju inte Serbien vunnit. Lyssna nedan så får ni höra bidraget med den roliga textraden " Put the cherry on my cake and and taste my cherry pie".Hmm, vad ska man säga?

Lite ESC tankar

Jag tror att jag har konsumerat ohälsosamt mycket ESC de senaste dagarna. Det är schlagerbloggar hit och tv-program om spektaklet dit. Men jag tänker inte ens försvara mig. Jag vet att många tycker att de flesta låtar är skit i den här tävlingen och visst finns det många urkassa låtar. Men jag har alltid älskat den här tävlingen och dessutom har jag en förkärlek för det banala. Allt som är pretto har jag däremot väldigt svårt för. Därför gillar jag inte riktigt hypen av Sebastien Telliers bidrag. Den är inte dålig men så himla bra är det väl ändå inte, eller? Jag är trött på att man i Sverige bara får gilla ESC och melodifestivalen om man är ironisk. Det känns fånigt att jag ska behöva tillfägga att det här är inte det jag lyssnar på egentligen, för alla har väl rätt att ha en blandad musiksmak? Det här är ju ett schlagerspektakel men det betyder inte att alla låtarna är kass. Det beror ju oftast på produktionen också som kanske inte i alltid är så het och modern. Jag tycker i vilket fall som helst att ESC alltid lyckas vara väldigt intressant på något sätt. Vissa saker är totalt galna som man liksom bara ser i detta sammanhang. I vissa fall är det kanske så att det är så dåligt att det blir bra. Men so what liksom. Det är ju kul och en del låtar är faktiskt riktigt bra . På riktigt. Punkt.

I vilket fall som helst: Ryssland får inte vinna. Den är ju så dålig!!!! Smörigare och jobbigare kille får man väl leta efter. Snälla, låt de inte vinna. Jag börjar verkligen bli orolig för det nu.... Ukraina får inte heller vinna. Rösta inte på någon av dessa, snälla!!! Då ser jag heller Georgien som slutsegrare trots att deras "fina budskap" är lite för mycket för min smak. Annars är så klart Perelli och Serbien mina favoriter. Kommer rösta som en galning på Sverige imorgon.

Oj, jag glömde. Bosnien har ju lätt bästa låten. Rösta på dem om ni inte röstar på Serbien. De får gärna vinna. Såååå, ni gör väl som jag säger?

Semifinal

Jag kom iväg på ESC igår. Det var kul även om jag kände mig rätt trött och groggy efter att tagit en massa värktabletter. Så himla skönt att Sverige gick vidare. Hade blivit helt galen annars. Nu kommer finalen bli askul! Vi träffade på en del svenskar vilket var roligt. Jag såg Richard Herrey och Christer Björkman samtala utanför arenan. Häftigt va? hehe. Matilda hade köpt lite svenska flaggor och jag sydde i sista sekund på en flagga på min blåa tröja. Det såg hemgjort ut men wtf man måste ju heja. Min favoriter  förutom Sverige var Bulgarien som tyvärr inte gick vidare. Det är konstigt, igår kväll kändes det som att flera låtar var riktigt bra men nu kan jag inte komma på en enda förutom dessa två. Det var ett himla drag under Ukrainas låt. Den fick igång publiken mer än Charlottes låt, kan jag avslöja.... Hoppas verkligen inte att den vinner. Värsta sexshowen, IMO.

Jelena Jankovic stod utanför arenan när vi kom dit. Hon är en av världens bästa tennisspelare. Jag påbörjade min karriär som papparazzi.

Ser ni Charlotte? Kankse inte så lätt men där är hon i alla fall.

Min hemagjorda flagg-t shirt kan skymtas. Jag ser rätt störd ut.

Kära syster. Vi är faktiskt vänner nu. Helt fantastiskt.

Fortfarande dunderförkyld

Gah!, varför blir jag inte frisk? Ikväll är ju ESC, då måste jag vara i form!!! Har fortfarande feber och mår inte alls bra. Usch och fy, vad jobbigt det är att vara sjuk. Vi var egentligen bortbjudna på middag idag men jag måste nog stanna hemma så att jag är hyfsat pigg till ikväll.

Nej, jag orkar inte skriva mer nu. Är för trött för att sitta vid datorn.

Glada nyheter

Jo, för en gångs skull har jag faktiskt något positivt att berätta. Jag är visserligen fortfarande riktigt dålig, febern vill inte ge sig och jag måste bara bli frisk till imorgon då jag ska gå på ESC live. Iofs har vi även lyckats få biljetter till finalen på lördag så om jag inte är i 100 % form imorgon gör det ingenting. Men det var inte det som var den roliga nyheten även om det så klart också är skitkul. Okej, då kommer det: JAG HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!!! JIPPIE!!!! Förstahandskontrakt i Göteborg växer inte på träd precis så jag är otroligt glad för att jag för en gångs skull har lite flyt i livet.

Det är en etta i Kviberg i östra Göteborg och jag har kunnat få den tack vare att jag är bosparande i HSB. De har ju mest bostadsrätter men de har även ett projekt med ungdomshyresrätter som bara folk under 29 år får söka. Den som har högst HSB poäng (alltså pengar sparade) får lägenheten. Jag var tvåa i kön först så jag trodde inte jag skulle få den men imorse ringde de och sa att personen före mig tackat nej till lägenheten. Jag har inte sett den än men mamma har gått på visning och sagt att den är fin. Det är väl inte världens nyaste/finaste lägenhet  eller så och därför är heller inte hyran så hög men jag är inte så kräsen av mig. Nu tog jag ju första bästa för det här var första gången jag sökte en lägenhet genom HSB men samtidigt måste det väl gå att byta så småningom om jag inte trivs. Området verkar trevligt dock så jag hoppas verkligen att så inte blir fallet. Lägenheten har en balkong vilket känns väldigt trevligt också. Den enda nackdelen som jag kan se det är att den har gasspis vilket skrämmer mig lite men jag vänjer mig förhoppningsvis. Det tar bara 9 minuter med spårvagn till centralen vilket är mycket bättre än vad jag haft det tidigare. Jag ska ju pendla till Ljungskile i höst så det är bra att kunna spara den tiden.

Jag kan inte fatta att jag fått en lägenhet. Jag som blev så ledsen när jag förlorade min förra lägenhet som var i andra hand. Nu ordnade det sig i alla fall. Där ser man. Som sagt, det känns himla skönt att ha sånt flyt för tillfället. Det gör mig nästan rädd att något hemskt ska hända men jag borde väl inte gå och vara vidskeplig nu när det äntligen hänt nåt bra.

att må skit nr 2

Jag mår fortfarande dåligt. Är dunderförkyld verkligen med feber och allt. Jag kommer inte skriva så mycket mer än det här idag, det finns dock väldigt mycket att berätta. Några roliga nyheter faktiskt!  Jag återkommer om det när jag känner mig starkare för att sitta vid datorn. Cliffhanger!!!!!!

att må skit

Mår verkligen skit för tillfället. Vaknade med en hemsk huvudvärk och den vill inte släppa trots värktabletter.  Har bråkat med min syster hela natten, det har varit riktigt dåligt emellan oss. Kanske att det värsta är över nu men ändå. Det är jäkligt jobbigt att känna det som att jag nog snart får säga upp kontakten med min syster. Det gäller en jävla skitsak också och det gör det ännu onödigare.

Hur gamla är vi egentligen? jag är 22 och hon 29 och ändå är det som om vi båda vore två jobbiga tonåringar.

Nåväl, tror att det är lite bättre nu. Vår pappa har åkt också och det gör det lite lungnare.

30 grader

Det är varmt här i Belgrad. 30 grader typ. Okej, jag ska inte klaga för jag hörde att det var riktigt kallt i Sverige med snö i Dalarna och allt. Skönt att jag slipper det. Men ändå, det är varmt.

Sushin var god, tror jag ska försöka äta det lite oftare. Man blir mätt på ett bra sätt liksom för det är inte så fett. Annars har det inte hänt så mycket idag. Det är alltid en massa ärenden när mina familjemedlemmar är här. Flera banker som ska besökas hit och dit för att kolla räntan (min syster har en del pengar sparade här, bättre ränta än i Sverige...) samt andra ärenden. Vi håller på att ladda inför ESC också. Imorgon börjar första semifinalen. Vi ska kanske se den på storbildsskärm i stan. Ni kommer väl titta? Det måste ni göra, tänk om jag vinkar i tv-rutan och ni missar det! Och sen på torsdag gäller det. Jag måste komma på vad jag ska ha på mig. Jag tycker inte  att jag har några glamorösa kläder vilket det känns som en sådan tillställning kräver. Hmm, borde nog försöka hitta nåt på stan. Men det är det där med värmen, jag orkar inte shoppa då. Skor måste jag också hitta, jag har inga högklackade i Serbien och det borde jag nog ha. Det är så obekvämt att gå i bara, har inte alls vant mig vid det. Är alldeles för bekväm av mig.

Vi ska kanske gå och ta en drink någonstans på en uteservering ikväll. Jag hoppas det för det är verkligen en kväll då en kall drink är som mest passande. Jag måste få min syster att slita sig från sin dator bara, hon är värre än mig. Hon älskar sitt facebook som vore det hennes eget barn. Själv har jag inte skaffat mig det, bestämde mig för att vara lite anti när det var som populärast och nu verkar de flesta ha tröttnat på det. Jag har bloggen och tv-land att lägga min internettid på. Det får räcka.

Tillbaka i stan

Det är nästan jobbigt att ha mycket att skriva om i bloggen. Var ska jag börja? Vi har varit på landet i två dagar och där var det gudomligt vackert som vanligt. Vädret gick heller inte att klaga på. Mina kära släktningar är däremot lättare att klaga på. När min syster är på dåligt humör är hon hur jobbig som helst och tyvärr har hon varit det de senaste dagarna. Vilket i sin tur leder till att min pappa (som saknar tålamod) bli galen på henne och är hur jobbig som helst, han också. Men han åker hem imorgon och förhoppningsvis ska det bli lugnare då. Igår kväll var faktiskt jag och min syster vänner en lång stund och hade rätt trevligt så jag hoppas att det ska förbli så. Nu börjar ju ESC också på riktigt och det är typ det enda i hela världen som intresserar oss båda. Annars är vi extremt olika som personer. För att förenkla det hela kan man säga att jag är som mamma och hon är som pappa. Mina föräldrar i sin tur är som natt och dag vilket kanske inte gör det så konstigt att de till slut skildes.

Vi ska nog äta på sushi resataurang i dag. Det ska bli spännade, jag har bara smakat på andras sushi tidigare och inte tagit det själv som måltid. Jag tycker inte det verkar vara så mättande dock.

En annan sak som gör både mig och min pappa arga på min syster är hennes ofömåga att hålla ordning omkring sig. Att säga att här ser ut som ett bombnedslag är att underdriva. Det är värre. Eftersom det är en liten lägenhet vi alla ska samsas i går det inte att städa så lätt heller, så det bli till att hoppa över alla grejer för att komma fram. Det är jobbigt, men min syster åker hem till Sverige 29 maj och det gäller bara att stå ut med röran tills dess.

Dana International

Min syster och jag är lite mer sams nu i alla fall. Hinner inte skriva mer för vi ska åka till landet strax. Tanken är att vi ska åka om en kvart.... Vi får se hur det blir med det. Jag var på en utomhuskonsert  igårkväll med gamla Eurovision artister  (gratis), Ruslana som vann 2004 uppträdde hur länge som helst (till allas förtvivlan). Fler gamla godbitar uppträdde, vad sägs som Dana International?, haha. Nä, nu måste jag sluta. Vi hörs om två dagar.

Systerskap


En bild på min syster igår. Hon ser glad ut som vanligt...., hmm NOT! Jag skiter i om hon inte vill att jag publicerar någon bild på henne för jag är så irriterad/arg på henne nu att det inte spelar någon roll. Jag orkar inte skriva varför jag är arg på henne, för då måste jag vara så där jobbigt ärlig, och det vill jag inte. Jag bara känner för att klaga på henne lite. och om det var någon som trodde att min syster kommer se det här så kan jag svara att så kommer det aldrig bli. Hon känner till min blogg men läser den aldrig, så det är fritt fram för mig snacka skit om henne. Inte för att jag vill det egentligen. Jag älskar min syster men hon får för tillfället mig att må jävligt dåligt att jag inte känner för att vara överdrivet trevlig. Hon är för fan nästan 30 år och har känt mig i hela mitt liv. Hon borde kunna behandla mig bättre än vad hon gör i nuläget. 

Jag hoppas verkligen att det kommer bli trevligare stämning framöver mellan oss, för om det fortsätter så här vet jag inte om jag orkar med.

Familjekärlek

Min syster gör mig galen! Min pappa gör mig galen! Pappa blir galen på min syster! Min pappa blir galen på mig! Alla är galna!

Alltså, det här med familjer alltså. Gud, vad jag saknar min mamma. Den enda familjemedlemmen jag kommer bra överens med. Iofs brukar det funka med alla om vi bara är två personer. Så fort vi blir minst tre blir det bråk. Jag är så trött på det. Herregud, det var ju bland annat därför mina föräldrar skilde sig. Och det tyckte jag var skönt. Det blev lugnare hemma.

Just nu är allt väldigt påfrestrande här hemma. Men men men, vi är ju en familj.

Systra mi

Min syster är här nu och hon kom flera timmar för tidigt. Hon hade tur och kunde ta ett tidigare flyg då det skulle vara strejk på den flygplats hon flög ifrån, senare under dagen. Och hon har färgat håret mörkt! Det hade hon inte berättat för oss. Det ser väldigt snyggt ut men ovant eftersom hon var blond innan.

I vilket fall som helst. Kommer nog inte vara ute på internet så mycket den kommande veckan. Min syster vill också vara ute på datorn en del så det gäller att vi kan samsas om den.... Det är jättekul att se henne. Men hon har också förmågan att gå mig på nerverna som ingen annan. Men det blir säkert bra det med.

tråkig dag

Det här har varit en rätt tråkig dag. Det blev ingen utflykt men det var bara för att vi missade båten till ön och vi kände inte för att vänta i en timme på nästa. Sedan någon gång under dagen började huvudvärken och den har inte släppt än. Jag hatar att ha ont i huvudet och jag har det rätt ofta. Nu ska jag titta på senaste avsnittet av Lost, även om s4 är riktigt bra (bättre än på länge) så börjar jag faktiskt tröttna på den där serien. Jag har svårt för att bli riktigt engagerad.

Imorgon kommer min syster hit vilket jag verkligen ser fram emot. Men hon har redan deklararerat att hon kommer vara väldigt trött och att att vi inte ska förvänta oss för mycket. Hoppas att hon inte kommer vara på dåligt humör också vilket hon ofta är när hon är trött. Hon kan vara riktigt jobbig då. Jag håller redan på att bli galen på min pappa (han är inte hemma just nu så jag har lägenheten för mig själv. Skönt.) så jag orkar inte med en massa familjegräl. Men det ska förhoppningsvis bli bra och väldigt trevligt. Jag hoppas verkligen på det, har sett fram emot att träffa min syster igen.

Anders Nunstedt

Jag skrev ju igår om att jag såg Anders Nunstedt på stan i Belgrad igår. Nu har jag fått det bekräftat genom att kolla in hans blogg på expressen där han skriver om sina intryck av Belgrad. Han skriver bland annat att tjejerna här är hårdsminkade och killarna ser hårda och ärrade ut. Det är hans tolkning, jag håller faktiskt inte med. Jag är t ex nästan jämt osminkad och det är de flesta andra jag känner här också. Jag ifrågasätter lite av hans intryck av Hotel Moskva också, har svårt att tänka mig att det är bilder från Sovjet där. Jugoslavien bröt ju med Stalin redan 1948, han blandar säkert ihop bilder från Sovjet med bilder från Jugoslavien. Fast, det är klart, jag har inte varit inne på hotellet så jag vet inte.

Men vilket hotell bor Charlotte och de andra på?, det är vad jag undrar. Inte för att jag extremt gärna vill träffa henne men ändå. Det skulle vara intressant att veta. Det är faktiskt väldigt kul att så många svenskar samlas i Belgrad denna vecka, de ser allt utifrån och inte som jag som är van vid det här.

Gah

Vad är det som händer med min blogg!!!!??  Helt plötsligt är allt hull om buller, för att sekunden senare vara bra igen. Jag fattar inte. Jag har inte gjort nåt. Det gör mig dock galet irriterad på blogg.se. 

bloggstrul

Det var tydligen problem för Magdalena att kommentera tidigare idag. Jag kunde se kommentarerna men jag lyckas inte få upp dem på sidan. Vet inte vad som är problemet, men nåt är det. Om det inte blir bättre får jag väl klaga på blogg.se, inte för att jag kommer vara den enda som gör det. Det har ju varit en hel del problem på sistone. Dock så gick det ju bra att kommentera igår med den nya blogg-servern så det borde inte vara det som är problemet.


Kanske att det finns en möjlighet att jag och min syster kan gå på ESC-finalen också. Vi har ju redan biljetter till den andra semifinalen då Charlott Perelli deltar. Det är igenom en kontakt men än så länge är det bara frågan om kanske. Jag hoppas på det, det vore skitkul att se finalen också. Hoppas verkligen att Sverige kommer vara med då, men jo, det måste hon. Jag läste faktiskt om CP (haha, kul förkortning) i en serbisk tidning idag. Tror jag ska försöka läsa svensk media om evenemanget också. Det ska bli intressant att se vad de skriver om Belgrad.

Söt hund


Enda anledningen  till att jag publicerar denna bild är för att testa hur det funkar att ladda upp bilder med nya blogg.se. Det var tydligen inga problem! Det här är grannhunden på vårt lantställe här i Serbien. En jättefin och kärvänlig hund. Vi ska till landet i två dagar i helgen. Det ska tydligen bli uppemot 30 grader och solsken. Wee, man ska inte klaga. Synd iofs att vi inte kan stanna längre men sen börjar ju ESC och då vill vi gärna hänga i Belgrad.

Nya blogg.se

Nu har min blogg flyttats till den nya plattformen. Därför kunde jag inte blogga tidigare idag. Än så länge känns det inte så annorlunda men det är bra att det äntligen blev av. Hoppas verkligen att det inte kommer bli en massa krångel med det. Om ni är inloggade på blogg.se (ni som har en blogg och är medlemmar alltså) behöver inte verifiera kommentarer längre. Det kanske är skönt för den som tycker det är jobbigt. Vi får väl se framöver vilka skillnaderna är mellan den nya och gamla plattformen.

Det har varit en jättefin sommardag i Belgrad idag. Jag har gått omkring i shorts och linne hela dagen. Härligt! Imorgon ska vi nog åka på en utflykt till en ö i floden Sava en bit utanför stan. Det är inte helt otänkbart att jag kommer bada, är det bara varmt i luften så....

Tror faktiskt att jag såg Anders Nunstedt från Expressen på stan idag. Han och de omkring honom hade alla sådana där Eurovision pass om halsen. Jag borde kanske hälsat och sagt att jag är en blivande svensk journalist, hehe. Eller så hade det bara varit pinsamt. Jag är inte 100 % säker på att det var han, men jag tror det.

En liten sak till. Jag var riktigt hausfrau-aktig av mig idag. Bakade en kardemumma kaka och bjöd mina grannar på. Dessvärre glömde jag att tillsätta fettet i början så det fick läggas till i slutet (matolja) men det gick bra ändå. Jag tyckte det smakade lite för lite kardemumma men det var inte äckligt i alla fall och det var kul att kunna bjuda tillbaka min grannar på något. De  kommer jämnt över med kakor och annat gott.

21

Jag har varit på bio och sett 21 med Jim Sturgess i huvudrollen. Den var riktigt bra faktiskt, handlade om ett gäng smarta studenter som kommer på ett sätt att räkna ut sannolikheten i black jack (tror det var det spelet i alla fall, spel och matte är inte riktigt min grej...) och vinner en massa pengar i Vegas. Men så klart dyker det upp problem längs vägen, dock så tyckte jag inte att den var så där förutsägbar som sådana filmer lätt blir. Och sen är ju Jim Sturgess underbar också, men det visste jag ju redan sen underbara Across the universe (Se den!). Det enda är att hans brittiska accent slår igenom ibland men inte så att det blir störande. Kate Bosworth är också bra men hon skulle behöva äta upp sig lite, blir nästan lite orolig.

Jag har ett sprillans nytt Supernatural på datorn. Frågan är om jag ska se det nu eller gå och lägga mig. Det blir nog SPN för annars måste jag vänta till imorgon kväll. Det är nackdelen med sommaren, att det är så ljust om dagarna att man inte kan se på tv med gott samvete. Förra sommaren när jag gick igenom hela Buffy s1-s7 gladde jag mig faktiskt åt det regniga vädret.

Rubriklöst inlägg 3

Mitt internet har krånglat idag men nu verkar det funka bättre (dessutom låg tv-land nere ett tag vilket var extremt frustrerande). Det är fint väder ute så jag vill egentligen inte sitta inne vid datorn, men är man internet-beroende så är man. Eftersom det var ett tag sedan jag kunde ladda upp lite bilder gör jag det idag. Inte så extremt spännande kanske, men ändå. Nej, nu ska jag gå ut igen medan solen fortfarande tar. Jag behöver få lite färg blek som jag är.
Någonstans i Tyskland.
Jag igår över en kaffe med vid Donau.
Uteservering i Belgrad.

Lite politik

Shit vad jag är trött. har tittat på Lost och SPN istället för att lägga mig tidigt. Och nu är det valvaka här i Serbien vilket är rätt intressant. Jag har röstat i dag, riktigt coolt faktiskt. Det verkar som att radikalerna och övriga nationalistpartier har gått bakåt vilket är underbart. Jag fruktade verkligen motsatsen. Det kan nog ta lång tid innan en regering kan förhandlas. Personligen tycker jag det är bra att Demokratska stranka har gått framåt (typ motsvarande socialdemokraterna), samt vänsterpartiet SPS (typ). Vänsterpartiet är faktiskt det parti som Milosevic styrde en gång i tiden, men de har reformerats en hel del och nu är det inte otänkbart att de kommer regera i koalition med DS. Ett samarbete inte jag hade förväntat mig för några år sedan. Kul att se att ett parti kan förändras mot det bättre (när det går åt andra hållet är det så klart inte bra hehe, Ja, jag riktar mig till de svenska socialdemokraterna! Tycker det är synd att de inte är socialistiska längre).

Gud, jag är så trött nu. Borde verkligen gå och lägga mig.Kanske inte rätt läge att diskutera politik då.

Jag kom in!

Jag kom in på min drömutbildning!!!!!!! Jag ska till hösten läsa till journalist (2 år) på Ljungskiles folkhögskola. YYYYYYYYYYYYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag är sjukt glad över det här beskedet som jag fick för ca två timmar sedan via mail. Trodde inte det var sant först, det var tuff konkurrens och jag kände inte att det gick så bra på antagningsprovet i torsdags. Nu när jag kommit in på Ljungskile kan jag ju avslöja att den andra skolan jag sökte till var journalistlinjen på Södra Vätterbygdens folkhögskola (i Jönköping). Jag har inte fått svar därifrån än men om jag kommer in där också så kommer jag tacka nej. Ljungskile verkar bättre överlag och jag har ingen lust att flytta till Jönköping. Till Ljungskile kan jag pendla. Gud, asså jag fattar det inte riktigt än. De kan väl inte ha skrivit fel?

Ja, just det. Bussresan är avklarad också så nu är jag tillbaks i Belgrad. Pappa är här och vi har redan firat beskedet på restaurang. Allt är bra men jag är rätt trött efter resan så jag ska bara slappa resten av dagen.

På torsdag kommer min syster hit. Jag längtar.

Hejdå Sverige

Jag har packat nu. Det här blir sista inlägget på ett tag. Nu väntar en underbar bussresa igenom Europa. JAg ska gå upp 3.45 inatt. Oj, så härligt livet kan vara ibland....

Nu ska jag titta på Veronica Mars. Jag har börjat titta på säsong 1 igen. Det är så bra!

Eftersom jag är utan internet i två dagar tänkte jag passa på att gratulera Magdalena och Anna på sina respektive födelsedagar som är i helgen. Grattis, grattis, grattis! Hoppas att ni får en finfin födelsedag båda två! Kram

Framtiden är oviss

Jag var helt slut igår efter ansökningsprover på min drömutbildning, så därför skrev jag inget. Känner mig fortfarande rätt mörbultad faktiskt. Det värsta är att jag är rätt övertygad om att jag inte kommer in och det gör mig jävligt ledsen och besviken. Jag vet inte alls vad jag ska göra i höst i så fall. Har lite B-planer men det är inget som jag har direkt lust till att göra. Åhh, det är så jobbigt! Jag är så trött på att bara stampa på samma plats och aldrig komma någonstans. Jag vill börja läsa seriöst nu, jag är redo för det men om jag inte kommer in på det jag vill, då vill jag inte läsa nåt annat "bara för att läsa nåt". Så det blir till att söka jobb och hur kul är det? Jag är värdelös på det, jag har inte ens fixat sommarjobb (alltså, jag har inte ens sökt nåt). Suck, vad jobbigt allt kan vara. Min mamma säger att jag ska låta beslut mogna fram. Men det mognar ju aldrig fram något lämpligt. Jag är samma gamla jobbiga person hur jag än gör. Och det är en person som aldrig kommer någonstans och når sina mål.

Klockan 5.00 i morgon bitti går bussen till Serbien. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag inte ser fram emot bussresan.

Slottskogen

Jag ska träffa en kompis i slottskogen nu. Det är verkligen underbart väder, men kallt i skuggan. Jag smittas lite av alla vårgalna svenskar trots att jag tidigare inte tyckte det var så speciellt.

Hmm, vad ska jag mer skriva. Inte så mycket mer tror jag. Jo, jag hoppas att jag inte ser en massa engångsgrillar i slottskogen. Maken till onödig slit och släng produkt får man väl leta efter. Inte alls bra för miljön och folk brukar vara extremt dåliga på att städa upp efter sig i slottskogen, vilket är jäkligt synd. Nä, skärp er folk och tänk mer på att vara snälla mot naturen. Det ser trots allt rätt illa ut om vi blickar framåt i framtiden.

Robyn

Blev påmind om Robyn idag och började söka runt på internet. Den här låten är ju en riktigt bra 90-tals klassiker! Jag tänker så mycket på min favoritfilm (en av dem i alla fall), nämligen  Fucking Åmål och sluttexterna till denna. Vilken känsla det var den filmen var slut första gången jag såg den, så upplyftande och det kändes som om de porträtterade mitt liv. Även om mitt liv såg helt annorlunda ut så kändes det på det sättet. Nåväl här kommer låten.
En lite bättre låt är with every heartbeet. Men den första är mer nostalgi. Kul att det går bra för henne i USA nu.

Hon har fortfarande kort hår som hon passar jäkligt bra i. Även om den hon har nu är snyggare så klart.

Förresten. Har tittat på Kobras version av Fotbollskväll nu. Det var rätt bra faktiskt även om Kristoffer Lundström minst sagt såg svettig och nervös ut i direktsändning. Det enda felet var att min älskling Sladjan Osmanagic inte var med (typ två personer som läser den här bloggen kan förstå varför...) men Marcus Birro var ju med så jag ska inte klaga.

uppdatering

Är precis hemkommen från en fika på stan med en kompis. Vi åt glass från Lejonet och björnen, deras glass är verkligen den allra godaste även om den också är dyr...

Har varit ute i flera timmar, innan jag åkte in till stan satt jag ute i trädgården och läste. Jag blir alltid så trött av att vara ute i solskenet men det är samtidigt en härlig trötthet.

Det är lite konstigt att vara hemma så här kort tid. På lördagmorgon åker jag "hem" igen (ja, nu får det ju räknas som hem). Jag ser inte direkt fram emot bussresan men majmånad känns som en väldigt bra månad så här långt och min pappa och syster kommer vara där med mig. Jag ser fram emot att semestra i Serbien med dem.

På söndag är det val i Serbien. Undrar så hur det ska gå och oroar mig en hel del för att radikalerna ska gå fram stort. Usch, det får bara inte hända.

Fint väder

Det är sol ute. Jag är inte lika lättimponerad som alla andra här i och med att jag upplevt betydligt varmare väder redan i Belgrad. Men visst är det trevligt och det är härligt att kunna gå ut i trädgården här hemma. Jag har redan fikat (min frukost) ute med min granne. Ett bra sätt att börja dagen på.

Jag kan ju skriva lite om redaktionsbytet mellan Kobra och Fotbollskväll igår. Måste nog säga att det var till det sämre, föredrar Kobra i sin vanliga form. Även om det helt klart var ett intressant experiment. I GP hade tv-krönikörerna ett stort uppslag om händelsen och jag tyckte de beskrev det rätt bra (de var inte direkt imponerade). Jag har inte sett Fotbollskväll än men frågan är om jag vill det, fotboll är en sådan himla tråkig sport. Tacka vet jag konståkning, haha.

GGGGrease 2, igen

Jag kan inte hjälpa det. Grease 2 febern fortsätter. Här är inledningslåten som är riktigt bra. JAg kunde tyvärr inte hitta den med klipp från filmen utan bara med stillbilder. Innehåller en del promofoton från filmen som var kul att se. Det skulle vara roligt att ha en sån plansch, som en kitsch grej typ. Eller varför inte Pink ladies jackan som addspirit pratade om... Om du köper den Anna så måste du berätta i vilken kvalitet den var!

Haha, jag läste precis att Michael Caulfield som spelar den manliga huvudrollen i den här filmen började sin karriär i showbiz som gogo dansare och strippa!!!!

hej hej

Jag har varit på ansökningsprov idag under hela dagen. Det gick nog okej, tror jag. Men vad mina chanser är vill jag inte spekulera i. Är väldigt trött nu i alla fall, känner mig helt slut. På torsdag är det dags igen på en annan skola, jag får hoppas att det kommer gå ännu bättre för den skolan är jag mest angelägen om att komma in på.

Nä, nu ska jag titta på Kobra. De har gjort ett experiment och bytt programledare med Fotbollskväll (tillfälligt så klart!). Det måste jag bara se, synd att Fotbollskväll går samtidigt dock. Kristoffer Lundström ska hålla i det...

Grease 2

Jag blev verkligen inspirerad av Anna som hade en bild på Michelle Pfieffer (hur man nu stavar hennes namn) från grease 2 i sin blogg. Bilden var bara med för att hon gillade pink ladies jackan men jag tänkte mer på filmen när jag såg det.  Ni vet uppföljaren till Grease med helt andra skådespelare (förutom några lärare och Frenchie). Filmen anses vara helt råkass av kritiker och så. Men jag fullkomligt älskade den när jag var liten. Vi hade den på inspelad VHS och den gick så att säga varm i videobandsspelaren.

Kanske är det jag som är nostalgisjuk. Men är inte de här låtarna väldigt bra? Hmm, kanske inte.

Läskig Tom Cruise

Av en slump började jag titta på den här videon med Tom Cruise. Han pratar om "sanningen", nämligen scientologi. Titta på hans blick, ögonen, skrattet! Han verkar ju helt galen. Usch, jag får verkligen obehagskänslor av det här. Vad ser katie Holmes i den där killen egentligen? Jag tyckte hon verkade rätt vettig innan och gjorde en del bra filmer, men nu är hon också fast i den där konstiga sekten.

Hmm, det här är mitt första inlägg idag och Tom Cruise är det jag väljer att blgga om? Ibland förstå jag mig inte riktigt på mig själv. Men jag har verkligen inget annat att skriva om. På sistone har jag haft extremt lite inspiration. Allt känns så ointressant. Det är nästan så jag funderar på att lägga ner den här bloggen.

Bara en jordhög kvar

Gud var tråkigt det är att bara ha några futtiga tv-kanaler som mamma har. Jag hann vänja mig vid kommersiella kanaler när jag bodde i egen lägenhet på samma sätt som jag hann vänja mig vid nedladdningsbara tv-serier via internet (där hade jag dessutom 55 kabelkanaler, hehe) i Belgrad. Nu när jag inte har möjlighet till det under en vecka känns det lite torftigt. När jag äntligen följer flera serier i USA-takt och så ska jag komma en vecka efter! Dagens i-landsproblem helt klart. Jag funderar på att titta på nåt som finns via olika webbplatser, typ SVT:s ESC program. Jag borde ändå bli lite insatt i det eftersom jag ska gå på semifinalen i Belgrad. Jag tittade på So you think you can dance Skandinavia idag, det var rätt bra men dansnummerna känns lite överdrivet korta. Jag tror den amerikanska versionen kör längre nummer.

Har haft en lugn dag, det har varit fint väder och jag kunde sitta och läsa i trädgården även om det var lite kallt. Ville bara ta det lugnt efter resan som jag fortfarande känner lite känningar av. Det var verkligen en pärs alltså. Det är fint här, verkligen vår även om det är lite konstigt att gå tillbaks i tiden. Inte ens kastanjerna har slagit ut liksom, jag menar hallå! Jag och mamma gick en promenad i ett område där jag ofta lekte när jag var liten (vi gick dit med fritids) och de hade fyllt igen en gammal bunker/spaningsställe från 2:a världskiget där vi lekte fångarna på fortet en gång i tiden. Nu var bara som en stor jordhög kvar. Konstigt.

I Sverige

Tillbaks i Sverige. Bussresan var lång och jobbig. Hade svullna ben när jag kom hem, såg ut som en gammal tant. Huden var ovanligt rynkig och det såg ut som jag åldrats 10 år på ett dygn typ. Men nu är det lite bättre efter att ha sovit ut ordentligt. Till tillbakaresan ska jag se till att ha med mig stödstrumpor som tydligen ska hjälpa. Det blev ju att jag satt i 1,5 dygn, det var ingen lyxbuss med liggplatser eller nåt sånt. Tyvärr var det rätt trångt också så jag kunde inte breda ut mig på flera platser. Kvinnan bredvid mg var dock väldigt trevlig och vi pratade en hel del så att vi kunde fördriva tiden lite.

På två dagar har jag i alla fall rest igenom 6 olika länder, det är inte fy skam. Österrike var rätt fint att titta på och jag såg alperna från långt håll.

Jag är fortfarande rätt slut så jag orkar nog inte blogga så mycket framöver. Saknar dessutom min fina dator och får nöja med mig med mammas. Men om en vecka eller så ska jag nog vara tillbaks i sedvanlig bloggform. Jag måste koncentrera mig på ansökningarna i nuläget.

RSS 2.0