Utgång

Tiden går visst fortare än vad man tror. Jag fick faktiskt bråttom att göra i ordning mig för kvällen. men så går det när man planerar in avsnitt av Supernatural mitt i allting. Det ska blir trevligt att gå ut ikväll och träffa anna och magdalena igen. Fatta att det är ljust ute fortfarande. Det är vår! och i belgrad är det ännu mer vår och dit åker jag på tisdag. Förra sejouren var bara en prövotid, nu ska jag ta tag i allt på riktigt. och det ska bli kul, tror jag. Min syster kommer dit och stannar några veckor i maj också så det kommer inte bli ensamt. Oj, nu måste jag snart gå till spårvagnen. hej så länge!

I'm back!

Hej, nu är jag tillbaks i Göteborg igen efter två dagar utan internetuppkoppling. Begravningen var väldigt fin och det gick bra att sjunga solo. Dessutom kändes det bra att träffa alla möjliga avlägsna släktingar som jag aldrig träffar annars. Tråkigt att det krävs en begravning för att alla ska samlas men ändå.

Det är konstigt, oftast känner jag mig totalt beroende av internet. Men ibland är det rätt skönt att vara utan det också. Jag vänjer mig förvånansvärt snabbt har jag märkt. Det är nästan så jag känner mig lite tafatt när jag sitter här vid datorn igen, som att jag inte vet hur man gör...

Ikväll ska jag träffa två andra bloggare (och tv-landare), nämligen Anna och Magdalena. Vi ska hem till Anna och dricka vin och ha det trevligt, fast jag tänkte nog ta med mig öl istället för jag är ingen stor vindrickare. Det ska bli väldigt kul att träffa dem igen, kul att det gick att ordna på den korta tid som jag är kvar i Sverige (för den här gången). Sedan blir det kanske utgång också, vi får se.

Förresten, vad hände med blogg.se - flytten. Blev det inget med det?

Förkyld

Jag håller på att bli förkyld! Vilket suger som bara den för jag ska ju sjunga är det tänkt på mormors begravning imorgon. Vi får se hur det går med det, sätter det sig på rösten så får det vara helt enkelt. Och så får kantorn sjunga istället. Men det är ju så jävla typiskt att bli förkyld just när jag verkligen inte får bli det. Ååhh, vad irriterande!!!! Just nu känner jag mig så där dåsig som man ofta gör i början av en förkylning. jag vill bara gå och lägga mig och sova. Men det går inte, jag har en massa att fixa innan vi åker iväg till begravningsstället utanför Halmstad i eftermiddag. Jag kommer inte ha internet under två dagar så det säger sig självt att bloggen inte kommer uppdateras. Men jag hinner nog skriva något mer senare idag innan jag åker. om inte blogg.se krånglar förstås. inatt ska de byta servern, hoppas att det blir bättre efter det.

Ett jävla offer

Egentligen borde jag inte ge den här personen den uppmärksamhet hon uppenbart vill åt. Men vad fan, jag gör det ändå för att den här personen skriver så mycket dumheter. Jag skrev ett inlägg om konståkaren Brian Joubert häromdagen som ni kan hitta om ni söker lite på bloggen. idag kunde jag läsa följande kommentar av Louise:  "du suger!!!! Joubert äger!!! klart man ska få mer poäng för kvadruplar annars tar ju sporten ett steg tillbaka. ditt jävla offer!!!!!"

 Jag gav följande svar: Louise: vem du än är. Du behöver inte hålla med mig men att säga att jag suger och att jag är ett jävla offer bara för att jag tycker annorlunda än du är ganska lågt, om jag får säga det själv. Vi kan väl vara civiliserade? Jag tycker också att kvadruplar ska ge ett högt värde men bara för att man tycker det behöver man ju inte vara en dålig förlorare som Joubert var i det här fallet. Han får acceptera utfallet. Han fick trots allt högst presentationspoäng och det tycker i alla fall jag inte att han var värd. Jeffrey Buttle hade mycket bättre presentation än vad Joubert hade, IMO.

För en stund sen kunde jag läsa följande kommentar av Li (men med samma ip-adress som Louise): Asså du har helt feeel Braian Joubert är en av dom bääästa och han ägeeer allt, det e du som är så avensjuk bara för han har snyggare kropp en du .!!!! och tro inte alltid på saker du hör från dina så kallade "kompisar" haha du har säkert inga och du hittar bara på ! OMG!

Jag vet inte riktigt vad jag ska ge för svar på det här. Jag tar inte åt mig av dina hårda ord för jag kan inte ta det på allvar. Kanske vill du bara provocera mig? Menar du verkligen vad du skriver, att jag är ett jävla offer för att jag tyckte det var rätt att Brian Joubert inte vann konståknings-VM? Jag tror inte det, jag tror bara att du vill vara taskig. Men som sagt jag tar inte åt mig men jag tycker det är väldigt lågt av dig att kalla en annan människa för jävla offer. Och att jag inte skulle ha några kompisar och att jag bara hittar på. Det här är det sista jag tänker skriva till dig och om du fortsätter spamma elaka kommentarer så kommer jag föra in att jag måste godkänna alla kommentarer innan det publiceras, och i så fall kommer jag inte publicera dina "bara för att provocera" - kommentarer.

Kanske gjorde jag bara saken värre nu genom att ge dig så mycket uppmärksamhet, jag borde kanske bara ignorerat dina kommentarer. Men nu blev det så här.

Köpta saker idag

Gah, jag hoppas verkligen blogg.se flytten ska ge resultat för nu loggade den ut mig så att förra inlägget inte blev publicerat. Och jag hatar att upprepa mig, men å andra sidan har ju ingen läst det jag skrivit så, here it goes. Jag är nyss hemkommen från stan där jag förutom några ärenden (fast just i denna sekund kom jag på att glömde göra en viktig grej!!!!!) träffade en gammal kompis som jag inte sett på flera år, och det var väldigt trevligt. Vi kommer förhoppningsvis hålla kontakten nu framöver.

Jag brukar inte visa upp saker jag köpt och så men jag visste inte vad annars jag skulle blogga om så här kommer en bild på sånt jag köpt idag. image50 En svart klänning (billig!) från Ginatricot att ha på begravningen, en pincett från Åhlens (jag behövde en ny) och boken Mannen i mina drömmar av Curtis Sittenfeld  från pocketshop (titeln låter lite fånig men författarens förra bok I en klass för sig var verkligen underbar).

Våffeldagen

Det blev lite dåligt med uppdateringar igår. Jag fick lite bråttom att gå hem till en kompis så jag hann inte skriva nåt mer igår kväll. Jag blev bjuden på våfflor för det var ju våffeldagen igår! Väldigt gott och väldigt trevligt var det. Det är konstigt vad tiden går fort. När jag kom hem till Sverige kändes det som att jag hade hur mycket tid som helst och nu är det mindre än en vecka kvar. Hjälp, hur ska jag hinna allt! Idag ska jag träffa en gammal kompis från gymnasiet som jag inte sett på flera år. Det ska bli väldigt spännande men det känns nästan lite nervöst att träffa någon efter så många år. Det var hon som tog kontakt med mig och jag blev verkligen glatt överaskad. Det är kul när man återknyta kontakten med en gammal vän. 

Jag måste in till stan snart för att köpa en svart klänning till begravningen också, som är i övermorgon. Jag har bara en svart klänning som är lite urringad och det känns inte helt rätt. Förmodligen så ska jag sjunga en psalm på begravningen vilket jag oroar mig för. Jag vill verkligen sjunga för det tror jag mormor skulle velat men samtidigt är min röst riktigt ringrostig och jag tror inte det kommer låta bra. Men det är väl känslan som är det viktigaste antar jag.

Det kanske inte blir så mycket uppdateringar på bloggen idag. Det kan jag lika gärna varna för.

The wannadies


När jag gick igenom min skivsamling upptäckte jag lite gamla guldkorn. Jag älskade Skellefteå-bandet the wannadies när jag var yngre och jag tycker fortfarande att musiken håller. Den här låten är rätt fin tycker jag, den känns väldigt 90-tal på ett positivt sätt. Albumet Bagsy me som låten kommer ifrån är nog den skiva jag lyssnat på flest gånger i hela mitt liv.

Vinterbilder

Det har snöat ännu mer inatt så det är rena vinterlandskapet. Här kommer lite bilder från min promenad tidigare idag. Jag har lite att fixa så jag borde inte sitta vid datorn hela dagen som jag brukar. Men jag vill!


image46image47

SYTYCD

Eftersom jag inte kunde se den svenska versionen får jag väl nöja mig med gamla klipp. Den här dansen med Hok och Jaimie är en av mina favoriter. Så himla fin! Det är lite prat först om ni bara vill se dansen.

Tillägg: Yay för att jag lyckades lista ut hur man lägger in klippen direkt istället för att länka som jag gjort tidigare!

Min skivsamling

Jag skrev upp min samlade skivsamling för ett inlägg på tv-land och när jag ändå gjorde besväret att sätta ihop det kan jag lika gärna publicera det här också. Det är tyvärr inte i bokstavsordning då jag inte är en särskilt organiserad person. Det fattas en del skivor, dels sådana som kommit bort men också sånt som jag medvetet har tagit bort. Jag har en ganska stor samling absolute dance och music från 90-talet samt filmsoundtrack och sånt men det får inte vara med här. Jag tycker jag är rätt modig som ändå vågar visa upp lite skelett i garderoben. Att jag äger flera skivor av Fireside och Urga till exempel. Hur gick det till? Det är så mycket i den här listan som jag aldrig lyssnar på längre men samtidigt säger det en del om mig de senaste åren. Även saker som jag helst inte vill tänka på längre.

Tegan and Sara - So Jealous
Tegan and Sara - The con
Tegan and Sara - this business of art
Tegan and Sara - If it was you
Kent - Du och jag döden
Kent - Kent
Kent - Verkligen
Kent - Hagneta hill
Kent - Isola
The Wannadies - Bagsy me
The Wannadies - Skellefteå 1994-1989
The Wannadies - Yeah
Pulp - This is hardcore
Pulp - Pulp love life
Coldplay - a rush of blood to the head
David Bowie - Ziggy Stardust
The tough alliance - The new school
Urga - Urgasm
Urga - etanol
Imperiet - Greatest hits
Ebba grön - 1978-1982
Silverbullit - Archlight
Soundtrack of our lives - Welcome to the infant freebase
Soundtrack of our lifes - Behind the music
Broder Daniel - Broder Daniel forever
Broder Daniel - Broder Daniel
Broder Daniel - Saturday night engine
Franz Ferdinand - Franz Ferdinand
Jens Lekman - When I said I wanted to be your dog
PJ harvey - Is this desire
Timo Räisinen - I'm Indian
Håkan hellström - Känn ingen sorg för mig Göteborg
Håkan Hellström - Det är så jag säger det
The Darkness - Permission to land
José Gonzalez - Veneer
Hello Saferide - Introducing...
Madonna - Confessions on a dance floor
Mylo - Destroy rock & roll
Fireside - Fantastic four
Fireside - Do not tailgate
Thåström - Det är ni som är dom konstiga det är jag som är normal
Beatles - Magical mystery tour
Foo fighters - The colour and the shape
Bad cash quartet - Outcast
Bob hund -bob hund
Bob hund- jag rear ut min själ allt ska bort
Bob hund - omslag: Martin kann
Björk - Homogenic
Sahara Hotnights -C'mon lets pretend
Beck - Midnite vultures
Tomas Di leva - För Sverige i rymden
Doktor Kosmos - Le punkrocker
Doktor Kosmos - Evas story
Blur - Blur
Blur - 13
Blur - parklife
Blur - The great escape
Scissors sisters - scissors sisters
The Embassy - Tacking
Bloc Part - Silent alarm
Bloc party - a weekend in the city
Weezer - Weezer
Ash - 1977
The Cure - wish
Nick Cave: - From her to eternity
- Murder Ballads
- Let love in
- no more shall we part
- your funeral my trial
- nocturama
- the first born is dead
- the boatmans call
- Henrys dream
- Tender prey
Depeche Mode - The singles 1981-85
- Black celebration
- Violater
- Construction time again
Belle and Sebastian: - Fold your hans child you walk like a peasant
- The boy with the arab strap
- " If you´re feeling sinister"
- Lazy line painter Jane
- Tigermilk
Mew - Frengers
Mew - and the glass handed kites
The killers - Hot fuss
The killers - Sam's town
Markovic - Adoreus
The Knife: - Hannah med H soundtrack
- Deep cuts
- Silent shout
Death cab for cuties - Plans
Rilo Kiley - More adventorus
Rilo Kiley - Under the blacklight
Neko Case - Fox confessor brings the flood

So you think you can dance

Jag skulle gärna velat se premiären av skandinaviska So you think you can dance nu. Men jag har inte kanal5 och de verkar inte visa det live på webben heller. Det är bara premiärprogrammet så jag överlever väl, men det är precis den sortens underhållning som hade passat perfekt för tillfället. Dessutom är jag nyfiken på hur den förhåller sig jämfört med det amerikanska originalet (som jag älskar). Jag försökte faktiskt få en kompis som dansar att testa för programmet men hon ville inte vara med i en dokusåpa. nu är väl SYTYCD inte direkt någon dokusåpa utan mer renodlad reality och talangsåpa men jag kan förstå varför hon är tveksam. Det hade dock varit kul att få heja på henne nu. Ja ja, ni som har femman kan väl kolla in premiären nu! Det blir säkert bra även om jag tycker Kicki Berg är en ganska dålig programledare (hon var det på MTV i alla fall).

Buffy-skådisarna i bilder

Jag har en del jag borde göra men eftersom att det är så tråkigt tittar jag på bilder från Buffy - reunionen istället. James Marsters ser verkligen sliten ut, han ser nästan lite gråhårig ut. Dessutom gör inte krullet det bättre. Han borde raka av sig det. Men tjejerna ser fräscha ut. Jag gillar både Amber Bensons och SMG´s klänningar.

Ibland gör blogg.se mig galen

Äntligen kan jag komma in på blogg.se igen. Det var en låååång väntan. Är det andra bloggare här som har problem att logga in på blogg.se i tid och otid? Jag är lite irriterad just nu för att jag inte hittar ett viktigt papper som är spårlöst försvunnet. Jag behöver verkligen få tag på det och jag bannar mig själv för att jag inte är bättre organiserad. Varför är jag en enda röra till person? (retorisk fråga, vill inte ha nåt svar...) Jag behöver rycka upp mig, det är helt klart.

Det var så fint igår när jag gick och lade mig när det snöade som bara den. Men nu är det plusgrader så träden är inte så där fina som de var igår kväll. Jag är inte så förtjust i att det blivit vinter igen men när det är vitt överallt så är det fint.

Jag vet inte vad jag ska skriva mer för det enda jag kan tänka på är det där papperet. Det är bara att sätta igång och leta genom alla miljoner osorterade pappershögar. Suck, finns det nåt tråkigare sätt att tillbringa denna annandag påsk. Jag tror inte det. Mitt liv är så tråååkigt!

Brian Joubert

Gud, jag tycker inte jag hinner med nånting idag. Jag har inte sett ett enda avsnitt av Dark angel på flera dar. Det är ju skandal! Jag ska snart åtgärda det men tänkte först skriva några meningar om franske konståkaren Brian Joubert. Han slutade tvåa i VM i Göteborg och frågar ni mig så var det helt rätt. Han skulle inte ha vunnit även om han tyckte det själv (han sa på presskoferensen att kvadruplar borde ge högre poäng och att Jeffrey Buttle inte borde vunnit som inte hade några kvadruplar). Dålig förlorare minst sagt!

Min kompis berättade att hon läst i tidningen om att han tidigare varit tillsammans med en fransk skönhetsmiss som när de gjort slut spred ut att han var bög. Brian blev vansinning och anmälde henne för förtal och hon dementerade senare påståendet. Han har även hunnit skriva en självbiografi trots att han inte är äldre än 23 år, den heter tydligen Elden på isen. Joubert har aldrig varit min favorit men han hoppar så klart bra och tillhör världseliten. En lite rolig grej under tv-sändningen av finalen var att de visade en bild på när Brian Joubert tränade i uppvärmningsrummet. Han sträckte ut ryggen och den enda man såg var hans rumpa. TV-sportens Roger Blomqvist kommenterade det hela och undrade vem det var, bisittaren Lotta trodde det var Lambiel när Brians huvud tittade fram. Det roliga var att jag redan räknat ut att det var Joubert för jag kände igen hans rumpa! Haha, jag vet inte vad det säger om mig riktigt. Men jag är faktiskt väldigt bra på att känna igen folk och det gäller tydligen inte bara deras huvuden.

Galna bilder

Hejsan hoppsan. Jag har sovit ända till nu typ vilket var bra eftersom jag kom hem halv fyra inatt. Jag var ute med min kompis och hennes syster och det var väldigt trevligt. Vi tog lite skämtbilder som jag tänkte dela med mig med av. Tanken är att vi ska se ut som kosmoskatterna i Dr Snuggles men jag vet inte om det syns?
 Haha, vi ser helt galna ut!

glad påsk 2

Jag har visst varit lite dålig på att uppdatera idag. Men det var så trevligt att träffa mamma igen att det visst fick vara. Jag ska inte skriva mycket nu heller för jag ska träffa en kompis för en öl eller nåt och det ska bli väldigt trevligt. Jag skriver mer imorgon igen. Hej så länge från Maja i Göteborg.

Buffy reunion

Buffy- skådespelarna har alla samlats för paneldiskussion på Paley televisision festival i L.A. Jag har precis tittat på bilder från det. Åh, jag skulle vilja se den diskussionen. Hoppas att det filmats och att det går att få tag på genom internet. Här är en bild från återföreningen. image36 Tyvärr är inte Alison Hannigan med, men kul att se alla samlade. James Marsters skulle nog behöva klippa sig, eller kanske färga håret blont?

Tillägg: Jag länkar till Ausiello report på tv-guide där han sammanfattar diskussionen. Tydligen tyckte han att Nicholas Brendon betedde sig pinsamt... Läs mer här.

Glad påsk!

Nu har jag inte några inloggningsproblem på min dator. Skönt. Jag såg precis Adrian Shulteiss åka sitt friprogram och han var grym! Han låg på trettonde plats inför finalen och kanske att han komma klättra, och han är bara 19 år! Det hör verkligen inte till vanligheterna att vi i Sverige har flera åkare i finalen som kanske kan komma topp 10. Jag vet, det har blivit mycket konståkningssnack de senaste dagarna. Men det här är sista tävlingsdagen så det är snart slut med det. Jag har en känsla av att inte alla som läser den här bloggen är lika intresserade som jag av konståkning....

Jag tror jag har sovit 12 timmar i natt vilket jag verkligen behövde. Igår kände jag mig typ helt död. Det är jättefint väder ute, visserligen kallt men fint  med vintersol som värmer en lite. Här kommer en bild från idag. image35

"Fel" lösenord

För någon timme sen hände nåt konstigt. Jag skulle bara logga in på tv-land för att kunna kommentera senaste Lost. Och vad händer? Jo, jag kan inte logga in! Efter otaliga försök (där jag bombsäkert knappat in rätt lösenord) och där jag blivit tillfälligt låst för att försökt logga i så många gånger med "fel" lösenord, försöker jag istället logga in på blogg.se för att klaga på mitt nyinkomna problem. Och vad händer? Jo, jag kan inte komma in där heller. Här säger de också att det är fel lösenord. Jag stängde av datorn i all min ilska (fast jag egentligen bara skulle starta om den för att se om det skulle kunna hjälpa) och gick in på mammas dator istället. Där funkar allt som det ska men varför började min dator krångla helt plötsligt? Var det Mozilla det var fel på för på den här datorn finns bara IE? Jag glömde att testa med IE på min dator. Men om det är firefox som krånglar blir jag väldigt ledsen för det är ju hundra gånger bättre än Internet explorer. Gah, jag hatar tekniska dataproblem!!! Det finns inte något mer irriterande.

Ljust eller mörkt?

Är det inte ljust väldigt länge här i Göteborg? Det är kanske inte mörkt nu i Belgrad eller så kanske det bara är en känsla jag har, men borde det inte vara mörkt nu? Jag borde inte klaga för under vintern längtar jag oftast efter ljuset men jag vill ju titta på senaste Lost-avsnittet nu och då kan det ju inte vara ljust ute! Svårt problem det där....

Dessutom. Jeffrey Buttle får inte vinna VM, han är så TRÅKIG!!!

Oj, höll på att glömma. Det är ju påsk nu så GLAD PÅSK!

Hip-hops

Jag såg precis Adrian Shulteiss åk i konståknings-VM och han gjorde bra ifrån sig precis som Christoffer Berntsson. Men vad jag skulle skriva är kommentatorn Lotta Falkenbäcks benämning av musiken i Shulteiss program. Jag kommer inte ihåg den exakta citatet men typ " och så blir musiken i hip-hops stil". *Asgarvar* Jag kan ju säga att den digitala (det lät så i alla fall) stråkmusiken han åkte till inte direkt var hip-hop. Eller hip-hops som Lotta kallar det. Även om den blev lite mer "funky" mot slutet.

Gud, vad jag älskar konståkning! Kläderna*, musiken*, stegen, åkarna. Ja, allt är bra och herrtävlingen är alltid sjukt underhållande.

* På ett slags ironiskt sätt

Tillbaks i Sverige

Nu är jag tillbaks hemma i barndomshemmet igen. Resan gick bra även om det snöade så kraftigt när vi skulle landa att vi fick åka runt i en cirkel tills de skottat bort det värsta. Det blåste rätt kraftigt och planet hoppade till rätt mycket när vi skulle landa vilket var rätt obehagligt. Men nu är jag här och det är huvudsaken. Som sagt, DET SNÖAR HÄR! Visserligen var långfredagen tidig i år men ändå! Jag som precis lämnat grönskan och blommande magnoliaträd i Belgrad.

Det är väl bra med mig men oj vad jag är trött. Har väl sovit max två timmar inatt och det räcker inte för att jag ska fungera normalt. Det här är typiskt en sådan dag som det känns som att livet fladdrar förbi utan att jag är närvarande. När jag var i affären för att handla lite mat visade det sig att jag inte hade några svenska pengar med mig. Men det tog en bra stund innan jag fattade det för jag var så övertygad om att det skulle ligga en femhundralapp i plånboken. Kassörskan var snäll och lät mig gå hem med varorna ändå, för att komma tillbaks sedan och betala. Men jag kände mig rätt dum när kön bakom stirrade på mig som om jag vore en idiot. Särskilt som jag började babbla om att jag är så trött för att jag flugit idag och bla bla bla.

Jag är ensam hemma för mamma är med sina systrar i mormors hem för att fixa med lite grejer. Bland annat så skulle en mäklare komma och titta på huset idag. Så det känns lite öde här även om jag redan träffat pappa (och bli galen på honom har jag också redan hunnit med att bli, han har den förmågan på mig). Jag känner mig dödstrött så idag ska bara ta det lugnt. Jag har köpt påskmust och lakris och chips, vilket jag verkligen har saknat (vadå, påskägg och liknande smakar ändå skit). Chips finns visserligen i Serbien också men inte smaker som sourcream and onion (den godaste sorten). Lakris ska vi bara inte tala om för det existerar inte överhuvudtaget och det suger, lakris är ju den godaste godisen.

Bye, bye Serbien (för tillfället)

Så, då har jag till slut kommit mig för att packa. Jag tittar på damernas final i konståkning vilket får vara min underhållning för kvällen, samt ett till avsnitt av Supernatural. När jag packade hade jag två val, liten väska eller stor och jag hade först tänk ta den lilla. Men då skulle inte allt fått plats så jag valde den stora väskan. Problemet bara är att jag inte behöver så mycket med mig så den är inte fullproppad., vilket innebär att alla saker kan åka runt! Ja, det får väl räknas som dagens i-landsproblem.

Jag är hungrig men har nästan inget hemma. Bara apelsiner, men det  blir man väl knappast mätt av? Alltså knappt någon idé att äta det. Jag vet inte om jag kommer orka äta någon frukost imorgon bitti (ska gå upp kl halv 5...) så jag får väl vara hungrig tills jag får nåt på flyget.

Hej så länge! Om allt går som det ska imorgon (lite flygrädd är jag allt) så hörs vi någon gång mitt på dagen.

Vill inte packa!

Gah, jag känner mig rätt galen på mig själv nu! Jag borde göra allt möjligt som jag inte gör. Istället tittar jag på Supernatural och vill helst fortsätta med det (eller möjligtvis med Dark angel istället) men icke, jag måste packa/städa/fixa för avresan imorgon bitti. Jag har faktiskt gjort några viktiga saker idag och mailat lite folk angående saker som har med min framtid att göra. Men eftersom jag inte vet hur det blir med det väljer jag att inte skriva exakt vad det gällde. Jag lovar dock att återkomma när jag vet mer. Dessa saker gör mig nervös, jag vet inte exakt vad jag är nervös för men jag är nervös. Resfeber antar jag men det är nåt annat också.

Det är ganska kallt i min lägenhet i Belgrad för jag glömde att sätta på värmen inatt. Eftersom elen är billigare om natten och jag är en snåljåp väljer jag att frysa. *Huttrar* Men imorgon ska jag ju hem till Sverige och där är det säääääkert mycket varmare. Hmm, jag undrar hur vädret kommer bli i gbg och om det kommer bli en chock för mig att komma tillbaks till kylan. Jag hoppas bara att det inte blir någon snö!

Se Stephan Lambiel live?

Jag fick precis mail från en kompis som varit och sett konståkningen live igår. Hon ska se herrarnas final på söndag. Åh, herrarnas fria är ju det allra bästa! Tänk att få se Stephan Lambiel åka live! Jag vill grymt gärna gå dit jag också men jag vet inte om jag har råd eller om det finns biljetter kvar. Måste kolla upp det. Jag vågar nästan inte kolla för jag är rädd att de ska ha tagit slut precis efter att jag bestämt mig att jag ska gå. Men det är nog en win-win situation för i så fall sparar jag ju pengar.

Måste verkligen packa och städa nu, samt förbereda mig rent allmänt för resan. Men det går väldigt segt. Skulle hundra gånger hellre spendera hela dagen framför datorn. Nej, nu får jag ta och skärpa mig. Vi hörs senare!

Tillägg: Jag kan ändra frågetecknet till ett nej nu. Biljetterna till herrarnas final (på lördag och inte söndag som jag skrev tidigare) var slut!!!! Ja, det är inte mycket att göra åt det. Jag sparar ju pengar i alla fall.

Veronica Mars - bloopers s1 och s2

Jag har aldrig tittat på de här förut. Förstår inte riktigt varför, jag som är besatt av VM. Men det var inga bloopers på s1 dvd-boxen så jag tänkte väl inte på att det. I alla fall, det innehåller bl a Joss Whedon (skapare av Buffy the vampire slayer aka geni) som när han gjorde sitt lilla inhopp i serien läxar upp sin anställda. Helt underbart!

Åh, vad jag saknar VM nu, fucking jävla CW! Varför var ni tvungna att först försämra och sedan lägga ner världens bästa tv-serie? Jag har inte velat titta så mycket på VM sedan det tog slut, jag har väl velat gå vidare och upptäcka nya serier. Men det kommer alltid vara min allra största favorit, även om flera andra serier kommer tätt efter. Framförallt är det karaktären Veronica Mars jag saknar, jag är nog ärligt talat lite kär i henne och Kristen Bell spelar henne perfekt. Här är videon jag talar om.

Slöfock

Det farliga med att inte göra så mycket är att man vänjer sig vid det. Jag har aldrig sett det som att jag är arbetslös (då måste man väl vara arbetssökande?), mer som att jag är ledig typ. Eller att jag är en student fast jag för tillfället inte läser nåt. Just nu är jag i Belgrad för att förbättra min serbiska. Det är väl gott så? I alla fall, den här dagen har varit rätt slapp. Jag gick ut en kort sväng för att köpa bröd annars har jag varit inne i lägenheten hela dagen. Jag har tittat på Supernatural, dark angel och you tube. Alla de sakerna tillsammans gör att jag räknar det här till en bra dag!

Det kanske är det att jag snart ska till Sverige igen som ger mig gott samvete att slappa. Jag borde vara lite mer social och så, men det får jag ta när jag kommer tillbaks nästa gång. Nu är det bara en dag kvar och den ska jag ägna åt förberedelser till resan. Jag har fortfarande inte städat, rensat kylskåpet och tvätta badrummet. Alla de där grejerna man måste göra fast man hatar det. Men det tar vi imorgon. Idag är jag fortfarande en slöfock.

Konståkning + Moodysson = sant?

Jag sitter och tittar på Konståkningen (damernas korta) från Skandinavium, Göteborg och dra på trissor om inte Lukas Moddysson skymtade förbi i publiken! Eller såg jag i syne? Jag vet inte men jag brukar vara bra på att snabbt känna igen folk. Blir lite förvånad över att han i så fall gillar konståkning men helt klart en rolig överaskning.

Det här med nedladdning, jag förstår mig inte riktigt på det. Ibland går det extemt långsamt (oftast i mitt fall) men då och då går det hur snabbt som helst utan någon särskild anledning. Just nu går det fort så om några minuter har jag ett nytt Supernatural att titta på (börjar bli lite besatt). Dumt nog så är jag rätt spoilad om vad som kommer att hända, men så går det när man ägnar timmar åt att titta på intervjuer på you tube. Jag får skylla mig själv.

Jensen i Days of our lifes

Jag hade lite tråkigt så jag satt och surfade på you tube. I och med att jag är så inne i Supernatural nu blev det en del bloopers från den serien. Men så hittade jag ett gammalt guldkorn med stjärnan från SPN. Jensen Ackles som det numera går rätt bra för började faktiskt i evighetssåpan Days of our lifes. Jag har aldrig följt den serien, jag är glad att jag inte är fast i såpaträsket. Sunset beach följde jag däremot slaviskt, jag spelade t.o.m in de fyra sista avsnittet så jag säkert inte skulle missa dem.  Och så tittade jag  på det flera gånger vilket är ganska stört för serien var ju långsammare än långsammast. Nåväl här är Jensen i Days of our lifes, ganska kul att se på även om kvalitén är väldigt kass. Jag gillar särskilt inzoomningarna då man fattar att Jensen har nåt lurt på gång... Är det nån som vet vad hans karaktär hette i Days of our lifes?

Lite bilder

Jag visste inte vad jag skulle skriva om, så här kommer lite bilder från Belgrad istället. Annars är det väl helt okej med mig. Det har blivit rejält kallt här i Serbien, nu är det bara 4 grader och detta samtidigt som det börjat grönska. Det är nånting lurt med klimatet nuförtiden.

Konståknings-VM

Idag börjar konståknings-VM i Göteborg. Jag älskar den "sporten", och är sjukt avundsjuk på de jag känner som ska se på tävlingarna. Jag var ju så övertygad om att jag skulle vara nere i Belgrad när VM hålls i gbg, men nu ska jag ju faktiskt hem tillfälligt. Men det finns nog inga biljetter kvar till i helgen, dessutom måste jag hålla i mina pengar. Men gud, vad sjukt kul det hade varit att få se Stephan Lambiel och de andra på riktigt! Nu gäller det bara att konståkningen från Sverige sänds här i Serbien, men jag har typ 70 kanaler och på någon av dem lär det väl visas. Det måste det göra! För det sänds väl knappast via internet eller?

Tillägg: Jag har sett en del av paråkningen nu. Men jag får inte riktigt den där exalterade känslan för konståkning som jag brukar få. Jag kanske börjar tröttna? Nåväl, paråkningen är ändå inte det mest spännande, speciellt inte kortprogrammet. Imorgon är det tjejernas korta och paråkarnas friåkningsprogram som gäller. Jag kommer nog se en del av det, men samtidigt är sändningarna så långa så om jag ska se allt hinner jag inte med något annat. Konståkning som sport kan vara fånigt ibland men man ska inte stirra sig blind på deras kläder. Vad jag gillar är just den fantastiska tekniken en del åkare uppvisar, samt naturligtvis tävlingen som stundtals kan vara riktigt spännande.

Skrivkramp

Gud, jag kommer inte på vad jag ska skriva om. Jag har börjat på tre olika inlägg men tagit bort det för jag tycker bara det blir skit. Ärligt talat har jag väl inte så mycket att säga för tillfället men jag känner ändå att jag måste blogga. Det måste jag inte så klart, men för er som kommer hit vill jag gärna att den är uppdateras. Men har man inget att skriva om, så är det svårt. Det är som det är, får se om jag har mer inspiration ikväll till att blogga.

PS. Är inte drömavsnitt i tv-serier störande? Jag såg precis ett i Dark angel, drömsekvenser är en sak men ett helt avsnitt! Tja, det är ju inte en hel säsong i alla fall som i Dallas. Kommer ni ihåg det? Jag minns hur chockad jag var när Bobby stod där i duschen, livs levande. En hel säsong hade Pamela drömt allt! En hel säsong!

Magnolia

Nu har jag varit och betalat för biljetten, det är spikat och klart. På fredag åker jag hem till Sverige igen och stannar i 1,5 vecka. Det ska bli kul så klart, men jag har hört rykten om att det håller på att bli kallt igen. Att snön igår inte var något tillfälligt? Ja, det är bara att stå ut, det pratas om att det ska bli kallare här med. Med tanke på att det redan håller på att bli grönt, känns det lite fel. Det är t o m snack om att det kan komma snö! För att bevisa att våren redan kommit till Belgrad kommer här en bild på blommande Magnolia. Fint va? image28

Get down, and move it all around

Jag hade skrivit ett långt seriöst inlägg om den politiska situationen i Serbien (oroligt i norra kosovo idag) men det försvann (jag hatar blogg.se för tillfället)! Och jag orkar inte upprepa allt så jag skriver om nåt helt annat istället. Närmare bestämt om Backstreeet boys.... Jag fick för mig att titta på den här (get down) videon idag.Säg, är den inte underbar? Helt klart det bästa BSB gjort, haha. Väldigt rolig och det bästa är att jag kan alla orden så jag kan sjunga med. Iofs tror jag att jag gillar den här pga ett roligt minne från ettan i gymnasiet då några tjejer körde en skämtgrej med en kille som hette Daun i efternamn. Get down, ni fattar va? Det är svårt att förklara det roliga men det är ett trevligt minne. Jag önskar att jag kunde skriva om lite mer seriösa grejer i den här bloggen om situationen i Serbien och så när jag ändå är här. Men jag orkar liksom inte anstränga mig, och när jag trots allt gör det och det raderas.... Tja, då får det bli BSB istället.

Hem till gamla Svedala - snart

Äntligen kan jag komma in på blogg.se igen. Jag hatar när det inte fungerar. Okej, idag har jag faktiskt varit duktig och tagit reda på lite saker. Jag ägnade två timmar åt att gå runt på stan (i fint väder) och hitta dels till flygbolagskontoret, dels till tågstationen för att fråga om interrail-biljetter. Det visade sig kosta ungefär lika mycket och då jag inte känner mig så upplagd för äventyr för tillfället kommer jag nog välja flyget framför tågluff (även om det tyvärr inte är så miljövänligt...). I så fall åker jag redan på fredag (! Jag vet, det är SNART!), för planet nästa tisdag var fullbokat och det går bara fredagar och tisdagar och nästa fredag är ju begravningen.

Jag har inte betalat men väl reserverat en biljett och jag tror jag kommer bestämma mig för det. Det innebär alltså att jag ska hem till Sverige på fredag! Jag som knappt hunnit vara borta känns det som, och nu ska jag vara hemma i 1,5 vecka. Det kostar så klart att åka fram och tillbaka så här, men vafan - nu har min mormor dött och det är klart jag ska åka hem till begravningen. Jag visste innan jag åkte hit att det förmodligen skulle bli så eftersom mormor var så dålig. Nu är det tyvärr en tråkig tilldragelse som gör att jag ska hem ett tag, men förutom det ska det så klart bli kul att träffa alla. Även om jag väl knappt har hunnit bli saknad. Ja ja, alla gamla vänner i gbg som eventuellt läser det här. Vi ses väl på lördag då, eller?

Ingen snö här inte

Det är tydligen snökaos i Göteborg idag. Så för att påminna mig själv om hur skönt det är att jag slipper det kommer här en bild från Belgrad. image27Det är grönt! Och blommar! Annars är det inte strålande solsken eller så, men det är helt klart behagligt väder. Och det är inte snö...

Jag hoppas jag inte gjorde er avundsjuka nu. Jag ska ju åka hem till Sverige snart ändå. Begravningen blir den 28 mars vilket är snart. Måste ordna biljetter snarast! Tydligen finns det lågprisflyg från Budapest men jag vet inte om jag orkar ta mig dit först. Tänk om jag inte hittar till flygplatsen eller nåt. Jag har ett jobbigt barndomsminne hur min familj fastnade på Budapests flyplats i flera timmar, INGEN pratade engelska och de hade ingen luftkonditionering (det var typ 40 grader), men nu är de ju med i EU och allt så engelskakunskaperna är kanske lite bättre nu.

Gomorron!

Jeez, vad jag är trött. Jag hade svårt att somna inatt och har inte fått många timmars sömn. Jag skulle kunnat sova bort hela dagen men jag tvingade upp mig för någon timme sedan för att jag helt enkelt måste komma igång. Okej då, en helt ny dag med en massa möjligheter. Tja, vi får väl se. Så fort jag får reda på vilket datum mormors begravning är så måste jag hitta biljetter på ett eller annat sätt.

Om jag verkligen ska tågluffa hem så måste jag åka snart. Fast jag funderar på om jag verkligen vågar tågluffa , jag har gjort det en gång tidigare och då var jag också själv men allt ansvar var jobbigt. Är man två eller flera så är det lättare men det var jobbigt att hela tiden ta reda på tågtider, vandrarhem osv och känna ansvaret själv. Om nåt skulle hända så är jag verkligen ensam med det. Men det är klart det skulle vara underbart att resa runt i Europa. Kanske att jag ska åka buss, okej det är skitjobbigt att åka buss 36 timmar i sträck men om jag kan spara pengar på det. Jag tror flyg kommer bli för dyrt. Gud, jag vet inte alls hur jag ska göra. Har skitsvårt för att bestämma mig för saker och ting!

....and jesus brought a casserole

Nu var egentligen tanken att jag skulle stänga av datorn och gå och lägga mig. Jag har vänt på dygnet tillräckligt på sistone. Men jag har så mycket tankar i huvudet och jag är inte ett dugg trött så det är frågan om det är någon mening. Just nu kan jag inte sluta tänka på dark angel, har sett fem avsnitt idag så det kanske inte är så konstigt. Dessutom såg jag om gårdagens Supernatural för det var så bra. Så sex avsnitt på ca 40 min vardera, hur många timmar blir det? Tja, mindre än 6 timmar i alla fall som jag en gång sa till en kompis att jag i snitt såg på tv varje dag. Hon blev helt förskräckt och tänkte förmodligen att jag inte har nåt liv. Det har jag ju inte direkt heller men det beror inte på att jag tittar mycket på tv utan på helt andra saker. Men imorgon ska jag komma igång och försöka få gjort lite saker. Haha, inte direkt första gången jag säger det om morgondagen. Ja, ja.

Fotnot: Rubriken är titeln av ett avsnitt av Dark angel som jag såg idag. Jag kunde inte komma på någon rubrik så det är därför.

Tågluff, kanske...

Jag har haft bra besökstatistik idag (för mig alltså, det beror på vad man jämför det med), det lönade sig tydligen att publicera en massa bilder på Jensen Ackles för att göra bloggen mer attraktiv, hehe... Eller så är det bara en slump. Kul i vilket fall som helst, hoppas ni stannar!

Jag har funderat vidare på det här om hur jag ska planera min vår och hemresa till Sverige och jag funderar på att köpa ett interrailkort och tågluffa hem och tillbaka. Då skulle jag samtidigt passa på att resa runt lite i Europa, eventuellt skulle det kosta mindre än flygbiljetter. Det är klart det kommer kosta men jag har pratat med mamma och hon är beredd att stå för biljetten hem till mormors begravning. Sedan så måste jag ju leva också, och lite tågluff skulle inte vara alltför fel. Jag skulle passa på att hälsa på min farmors syster i Zagreb på vägen hem, för hon ringde idag och är väldigt ensam. Mitt halvt utlovade besök måste liksom bli av, för hennes skull (och för min så klart, jag vill träffa henne och mina andra släktingar i Kroatien). Ja, vi får se hur det blir, imorgon ska jag kolla hur mycket flygbiljetter skulle kunna kosta tur och retur.

Dark angel eller disk?

Hmm, jag är lite i valet och kvalet. Ska jag titta på ytterligare ett avsnitt av Dark angel tillsammans med en fika eller ska jag diska? Det är frågan det. Jag borde diska och jag har lärt mig att om jag inte diskar innan kvällen då gör jag det inte överhuvudtaget. Det bästa är om jag kommer ihåg att diska så tidigt som möjligt. Problemet är bara att jag hatar att diska. Och jag har världens minsta kök (alltså världens minsta) och det slutar alltid med att jag välter nåt. och så blir det blött, väldigt blött. Men eftersom jag är en stor latmask så tror jag att jag väljer Dark angel istället för disk. Diska kan jag göra imorgon.
image26 Jag är väldigt inne i den här serien just nu.

Björn Gustafsson

Jag lär väl inte vara den enda som bloggar om Björn idag, men skitsamma. Vi verkar ha det gemensamt att vi gillar gammal 90-tals eurodisco. Jag kan t o m tycka om det på ett icke ironiskt sätt, ska det festas så ska det vara till sådan här musik. *  Sjunger "Think about the way that we live today, Think about the way that we live today, I now what I want and I want it now, and I want you cause I'm Mr vain, Mr vain, Mr vain"* Det är nästan så att jag får lust att börja lyssna på tidiga E-type, haha. Men bara nästan. Jag har typ samtliga dessa låtar på mina gamla Absolut-dance samlingar...

Beatboxen var kanske inte så kul och medleyt var egentligen bara en repris på mellanakten i Göteborg (gånger 10 typ), men man kan inte annat  än falla handlöst för den här killen (som är yngre än mig!, prestationsångest någon?). Söt är han också.

Hell hazers 2

Ny dag och nya tag. Jag vaknade klockan 12 idag och jag hatar känslan av att nej nu har jag redan slösat bort halva dagen. Jag funderar mycket på hur jag ska göra framöver. Jag ska hem till Sverige och gå på min mormors begravning (som jag ännu inte vet när den blir). Sedan kanske jag ska hem till Sverige i början av maj också om jag blir kallad för intervju och tester på de utbildningar jag eventuellt kommer söka till. Det betyder att jag behöver åka hem till Sverige två gånger den här våren och jag har inte råd att åka fram och tillbaka flera gånger. Så då är frågan hur jag ska prioritera, kanske att jag borde stanna kvar i Sverige lite längre så att jag bara behöver åka en gång. Men det lär bli i flera veckor i sådana fall och dessutom vet jag ju inte om jag kommer bli kallad på intervjuer. Fast jag måste ändå räkna med möjligheten. Det får ordna sig på något sätt men det är i sådana här lägen som jag önskade att jag vore rik.

Jag håller på att se ikapp Supernatural nu och gårdagens avsnitt var ett renodlat komediavsnitt. Det är lite svårt att förklara om man inte sett serien men i avsnittet 2.18 var det med en falsk film trailer för den film som höll på att spelas in i avsnittet (lite skumma saker florerade så Winchester bröderna kom dit för att lösa allt). Hmm, jag känner att min senaste mening var rätt obegriplig att förstå vad jag menar. i alla fall, här är trailern, inga direkta spoilers för Supernatural för det här var som en inklippt bit i avsnittet. Jag tyckte den var rolig men det är möjligt att den förlorar allt det roliga om man inte sett hela avsnittet eller serien. (därav titeln Hell hazers 2).

Perrelli till Belgrad!

Grattis Charlotte! Du ska åka till Belgrad (MIN STAD!) och hälsa på i maj! Det kommer bli skitkul ju! Ja, jag tycker då att rätt låt vann även om Amy borde fått mer poäng. Jag lyssnar faktiskt på Hero just nu och den är en riktig fartig schlager framförd av en proffsig sångerska. Nä, jag är nöjd. En sak som är lite rolig är att varje gång hon sjunger raden " Love will last longer" tycker jag att det låter som " Viva la schlager". Hehe, det är ju ganska passande. Men det är konstigt att jag tycker det låter som det varje gång.

Reportaget från Belgrad var väldigt kul att se. Jag hoppas ni tänkte på mig när ni såg det. Det såg väl ut att vara en trevlig stad, eller?

Melodifestivalen - finalen

Okej, ikväll gäller det. Vem kommer vi skicka till den stora finalen i Belgrad i maj. Jag behöver väl inte skriva att det är där jag befinner mig just nu. En väldigt fin stad om jag får säga det själv och idag var vårvärmen riktigt behaglig. I slutet av maj kommer det vara värsta sommaren. Åh, det ska bli kul att vara här då. Hoppas verkligen inte att nåt kommer emellan utan att jag kommer vara här för ESC.

Men nu är det svenska finalen som gäller. Jag ser kanske inte direkt fram emot att höra låtarna igen (förutom Amy Diamond, Perrelli och BWO) men finalen brukar vara grymt underhållande tv. Hoppas att Björn och de andra kommer vara på topp.

Jag hoppas Amy vinner, annars Perrelli eller BWO. Låt det inte bli en ballad! Jag har inte direkt något emot varken Sanna Nielsens eller Sibels låt men en ballad kommer inte vinna i Belgrad. Det skulle vara en alldeles för stor upprepning från förra året. Jag kan ju inte rösta men ni som kan rösta på den här tjejen vetja!
image25

Test

Får se om det här inlägget blir publicerat... (Blogg.se har krånglat för mig idag). Jag har fortfarande inte klätt på mig och klockan är snart halv 3. Däremot har jag redan ätit middag, det för två timmar sedan. Någon bakvänt, eller hur? Jag bestämde mig för att titta på Lost istället för att göra mig iordning. Okej, nu ska jag sluta skriva. Jag ville mest testskriva för att se om inlägget blir publicerat.

Repriserat inlägg

Jag skrev ett långt inlägg i natt efter att jag kommit hem från träffen med sysslingarna, men det försvann innan jag hunnit publicera det. Grrrrr, sjukt irriterande så klart. Nu orkar jag inte upprepa allt det jag skrev innan, men en liten sammanfattning får det väl bli. Jag trodde att vi skulle fika igår kväll men det visade sig vara utgång på schemat. Jag hade verkligen inte klätt mig för det men skitsamma. I alla fall så var det väldigt trevligt och jag gillar verkligen de här människorna. Det blev dock inte så sent för vi kunde inte bestämma oss för vart vi skulle gå sen (det var överfullt överallt) och efter att ha velat runt på stan i en halv evighet bestämde vi att vi skulle ses en annan gång istället och då bättre planera för vad vi skulle göra. De var söta och följde med mig hem också så att jag inte behövde gå hem själv i mörkret. Trevliga människor med andra ord. På tal om trevliga människor, min andra granne kom precis förbi med mat åt mig. Det blev min frukost men det behöver jag ju inte tala om för henne. Det enda är att jag får lite dåligt samvete för att de ger mig en massa så att jag inte vet hur jag ska betala tillbaka för det. Jag måste också ge dem grejer, helt enkelt. Ibland köper jag blommor, jag får nog göra det lite oftare.

Min mormor är död nu. Jag kommer inte skriva så mycket om det för det känns såpass personligt men i och med att jag nämnt tidigare att hon var väldigt dålig så berättar jag det här. Hon somnade tydligen bara in och kände ingen smärta i slutet. Jag ska åka hem till begravningen men när det blir får vi se.

Sysslingar

Nu ska jag strax ge mig i väg och träffa mina sysslingar. Den ena har jag aldrig träffat innan, men hon som jag har träffat fann jag väldigt trevlig så det ska säkert bli bra. Vi ska bara ta en fika eller så, det blir nog en lugn kväll. På nåt sätt känns det lite pinsamt  bara att jag inte kan ge ett bra svar för vad jag gör här i Belgrad. Jag önskar att jag kunde säga att jag åtminstone hade nåt på gång, men icke. Jag vet att jag knappt försökt få nåt heller, jag har varit väldigt seg med att komma igång överhuvudtaget. Men man kan inte vara duktig jämt, min serbiska blir nog bättre för var dag som går i alla fall. Det är alltid nåt. Jag tror det regnar ute, usch det får mig att vilja stanna inne. Nä, nu måste jag göra mig iordning. Hej så länge!


Jensen Ackles

image21image22
image23image24
Och nu till främsta anledningen till att jag tittar på Supernatural. Hehe, nä kanske inte riktigt. Men jag har haft lite dåligt besökarantal på bloggen på sistone och i hopp om bättre statistik publicerar jag lite bilder på ögongodiset Ackles. Det måste finnas någon som blir glad för det. Hehe. Han ska vara med i Dark Angel också, men jag har inte kommit till de avsnitten än. Han verkar vara en trevlig snubbe också i de intervjuer jag läst med honom. Gud, jag är verkligen en fjortis när det kommer till tv-stjärnor.  Men det är inget jag skäms för. Herregud, jag är ju tv-tokig liksom och Jensen är en av många anledningar till det.

Rubriklöst inlägg (igen)

image20Visste inte riktigt vad jag skulle skriva om så jag postar en vårbild från två timmar sedan istället. Det blir grönare och grönare för varje dag här. Härligt! Dessvärre blev jag trött efter bara en kort promenad, jag är fortfarande svag efter att ha mått så dåligt pga migränen. Jag har lite bloggkramp nuförtiden, vet inte alls vad jag ska skriva om. Det beror väl på att det inte händer så mycket spännande i mitt liv... Nåväl, ikväll ska jag i alla fall träffa två sysslingar. Det blir förmodligen trevligt, jag kan behöva träffa lite folk. Nä, nu ska jag gå och koka potatissoppa. Jag har köpt färskt bröd att ha till. Det är nåt som är väldigt trevligt här, att det finns bagerier överallt och att folk alltid köper färskt bröd. Färskt bröd från bageri är gott.

Min mormor

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu, men jag bör nog ta en paus i mitt Dark Angel-tittande. Visst har serien sina brister, men jag tycker ändå att det är riktigt jävla bra. Största minuset så här långt är en karaktär vid namn Zach. Skådisen ser typ ut som Riley i Btvs men är ännu fulare. Huanamej! Den här dagen har inte varit så kul pga migränen men samtidigt är det skönt att kunna ha sådana här slappdagar - med gott samvete! Vilken annan dag som helst så känner jag mig dum som bara sover och tittar på tv, men när man är sjuk, då har man en ursäkt. Nåt positivt måste det ju finnas med att bli dålig.

På tal om att vara dålig. Min mormor är riktigt dålig nu. Min mamma och hennes systrar har delat upp olika pass sinsemellan om att sitta hos henne (dygnet runt). Det känns verkligen konstigt (i brist på bättre ord) att hon snart kommer dö. Jag fattar det liksom inte riktigt. Alla mina andra mor- och farföräldrar är döda sen länge, men mormor har liksom alltid funnits där. Vi har inte alltid varit bästa vänner, snarare tvärtom för min mormor kan vara en ganska krävande människa. Men på senare år har jag börjat få någon slags förståelse för varför hon är som hon är. Hon tillhör ju dessutom en helt annan tid. Min mamma och hennes syskon säger t ex inte du till min min mormor. Istället säger de  mamma, typ " Vill mamma ha lite mer te" osv. Jag har alltid irriterat mig sjukt mycket på det. När de var små sa de inte ens du till varandra, men de bestämde sedan gemensamt att de skulle börja dua varann. Jag och mormors andra barnbarn har aldrig behövt låta bli att dua, men ändå. Det är så jäkla gammalmodigt och fånigt. Samtidigt är det inte så jäkla viktigt, det är bara ett ord liksom. Och mormor har alltid funnits där för mig och jag vet att hon verkligen bryr sig om mig. Och nu ska hon dö. Nej, jag vet verkligen inte vad jag ska säga om det. Men hon är gammal och det är ju så det är liksom. Vi ska alla dö, även om jag ganska ofta lyckas förtränga det.

Migrän

Jag har haft en riktigt jobbig natt. Jag började känna av huvudvärken redan innan jag somnade men sen så vaknade jag kl 4 av att jag hade fruktansvärt ont i huvudet. Jag fick så klart värsta dödsångesten och var rädd att jag fått hjärnhinneinflammation. Men jag hade ju ingen feber och hjärnhinneinflammation ska tydligen framförallt kännas i nacken. Alltså var migrän det troligaste alternativet, jag har läst på en del om det och det är förmodligen det jag har haft. Jag ringde mamma vid femtiden och hon fick mig att ta värktablett (jag var så uppe i varv och olycklighet att jag inte kunde tänka klart) och det hjälpte faktiskt även om det fortsatte göra ont. Jag har sovit en del och först nu på eftermiddagen börjar jag känna mig normal igen.  Shit, jag har haft spänningshuvudväk i massor i mitt liv men jämfört med det jag kände inatt var det ingenting. Fy, jag hoppas verkligen inte att det kommer tillbaka. Jag började tänka en del på livet också, som jag alltid gör när jag mår fysiskt dåligt. Jag insåg hur oviktiga alla småsaker är och att det enda viktiga i livet är att jag och mina nära och kära lever och mår bra. Det är det enda viktiga! Typiskt att man måste må skitdåligt för att inse det.

Dark angel

Nu två avsnitt senare så måste jag säga att jag verkligen gillar den här serien. Varför har inte den hajpats mer egentligen, på tv-land och andra ställen? Det kanske den har men den har ju några år på nacken. Dessutom vet jag inte om kvalitén sjunker efter ett tag. Men så här långt är det väldigt sevärt. Jag var kanske inte superimponerad efter piloten men nu efter två avsnitt till så är jag redan fast. Jessica Alba är riktigt bra i huvudrollen!
image19Det gäller att motstå frestelsen att se allt på en gång. Efter piloten kände jag mig lite trött på det, men andra och tredje avsnittet blev sedda i ett nafs. Jag vill egentligen se fjärde avsnittet just nu men jag tror jag ska spara det tills imorgon.

Småkryp och dark angel

Allt det här är biler tagna igår i ett gammalt fort /borg i Belgrad. Kalemegdan heter det och började byggas av osmanerna på 1400-talet. Den tredje bilden behöver jag nog förklara lite, det var några småkryp som såg ut som nyckelpigor som det kryllade av längs några trästammar. Jag tyckte det såg så äckligt ut att jag fotade det. men jag vet inte om det syns så bra vad det är för nåt. Det påminde mig i alla fall om att sommaren har sina nackdelar också. Jag är inte rädd för spindlar och så men när småkryp finns i massor.. Usch vad äckligt det är.

Jag har sett piloten av Dark angel nu och jag gillade verkligen premisserna. Första avsnittet var nästan lika långt som en långfilm och det är ju aldrig fel. Det ska bli kul att se Jensen Ackles från Supernatural också, fast han dyker inte upp förrän i säsong 2, tror jag. Jessica Alba ser så ung ut! Jag har aldrig direkt gillat henne men här tyckte jag hon var helt okej faktiskt.

Forts

Så till huruvida jag varit duktig eller inte. Alltså, det var ju aldrig fråga om någon revolution eller så. Heh, men jag har som sagt mailat den där organisationen och så har jag städat lägenheten. Det är väl ganska duktigt ändå? Tja, kanske inte men jag har haft en del huvudvärk idag också. Tror det beror på att det är åska i luften här i Belgrad, jag brukar alltid reagera på det. Nu ska jag dricka te och titta på sista avsnittet av Damages. Sedan ska jag börja titta på dark angel, ska bli väldigt spännande och se om jag gillar det. Är det någon läsare här på bloggen som följt den serien?

Ånej, i just denna stund kom jag på att jag har en tvätt i tvättmaskinen som jag måste ta hand om. Men jag har egen tvättmaskin i badrummet så den kan stanna där ett tag till, så att jag kan se Damages först i alla fall...

På gång?

Jag skrev ju igår att jag ska komma igång med mitt liv idag. Om jag kommer lyckas med det får vi se men jag har i alla fall mailat den där organisationen nu (som jag egentligen kunde hört av mig till för en vecka sen). Men bättre sent än aldrig, godammit! Jag sov i tolv timmar eller nåt  inatt men med tanke på hur jag mådde igår känns det bra. Jag har  också varit på posten och hämtat ut paketet med Dark Angel dvd:erna. Wetwew! Här det ska det bli tv-maraton. Hoppas verkligen att jag kommer gilla serien, men jag brukar chansa när det gäller serier och oftast blir det lyckat i slutändan.

Just nu känner jag mig lite illamående, vet inte vad det beror på så jag ska nog sluta blogga en stund och gå och vila mig lite. Jag återkommer senare om hur jag lyckas eller misslyckas med att komma igång med mitt liv.

Gonatt!

Jag ska faktiskt gå och lägga mig nu. Jag tror och hoppas att jag kommer somna som en stock. Gud, den här dagen känns rätt meningslös. Jag har bara känt mig som ett levande lik hela dan och inte gjort nåt vettigt överhuvudtaget. Ur tv-synpunkt har den dock varit bra, jag har sett avsnitt av både Supernatural och Damages. Himla skönt att bredbandet trots allt inte var riktigt så långsamt som jag ett tag befarade.  Damages har jag bara ett avsnitt kvar av och det är sjuuuukt spännande! Att vänta på säsongsavslutningen till imorgon känns plågsamt.

Imorgon SKA jag komma igång med mitt liv. Jag ska dammsuga, laga ordentlig mat, maila (i bästa fall ringa) hjälporganisationer, kontakta lite folk jag känner här så att det händer nåt i mitt liv. Ja, sanna mina ord. Imorgon ska jag vara duktig! Men nu ska jag gå och lägga mig. Gonatt!

Vad är en människa?

Det är en av de stora filosofiska frågorna men det är också namnet på Fredrik Lindströms nya program på kunskapskanalen. Jag tittade precis på första programmet på SVTplay. Gör det du också! Jag har alltid gillat FL:s program, vi har liknande intressen (språk, historia, mentalitet osv) och dessutom har han en helt fantastisk humor. Just det här programmet är betydligt smalare än exempelvis Värsta språket, men det är härligt med program som vågar vara intressanta och allvarliga. Det betyder ju inte nödvändigtvis att det blir tråkigt. Jag tyckte första programmet var väldigt intressant även om jag höll på att somna emellanåt. Det berodde inte på att det var tråkigt utan på min tidigare sömnlöshet (jag är trött.) I vilket fall som helst så rekommenderar jag verkligen Vad är en människa, ett program som kan vara väldigt intressant att diskutera med andra.

Min mormor är tydligen riktigt dålig nu så mamma ska åka dit ikväll. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om det utan att det låter falskt, för jag vet faktiskt inte riktigt hur jag känner kring det. Hon är ju gammal och så, på nåt sätt har jag förlikat mig med att hon kommer dö snart. Det enda jag kan säga är att det känns konstigt. Väldigt konstigt.

Dagen efter

Jag känner mig bakfull eller sjuk pga den dåliga sömnen i natt. Ack ja, ack ja men mitt bredband har blivit snabbare i alla fall. Dock inte snabbt men jag har laddat hem ett nytt Supernatural avsnitt som jag ska se strax. Gud, jag hatar verkligen att ha sömnproblem. Efter en jobbig natt så är hela dagen förstörd liksom, jag känner mig typ helt död. Är rätt beroende av en fungerande sömn. Jag åt ute idag trots att jag borde hålla i pengarna, men jag visste att jag inte orkade laga mat och då är det lika bra att betala för att jag äter ordentligt.

Lite Belgradbilder



Sömnlös

Jag kan inte sova, är totalt klarvaken så jag tänkte att jag det är bättre att jag gör nåt annat än ligga och grubbla över min sömnlöshet i sängen. Jag hatar när man med en gång man lägger sig vet att det är en sån natt när det är absolut omöjligt att sova. Jag tittade på serbiska melodifestivalen ikväll och hjälp vilken tråkig tv-produktion det var. Efter att alla tio finallåtar spelats upp var det hur många uppträdanden som helst av diverse tråkiga artister. Det delades ut en massa priser till höger och vänster av det sändande bolaget RTS, de verkade ha någon slags gala samtidigt och själva tävlingen hamnade i skymundan. Kvart över tolv kom till slut resultat och det var typ ingen i publiken som brydde sig, flera var faktiskt på väg ut när vinnaren presenterades.

Serbiens bidrag heter i alla fall Oro och framförs av Jelena Tomasevic. Den påminner lite i stilen om Zeljko Joksimovics Lane moje som blev tvåa i ESC 2004, han har även skrivit låten. Tyvärr är det inte en lika stark låt som Lane moje men den är inte dålig och Serbien kommer inte göra bort sig i maj. Vilka som ska bli programledare avslöjades också. I den nationella tävlingen hade man två par som tävlade om jobbet och folk fick rösta på vilket par de ville skulle hålla i ESC. Jag tyckte båda paren var rätt usla, tafatta liksom och de såg mest förvirrade ut. Sedan är det svårt att säga hur de kommer göra sig i Europafinalen då det ska pratas både engelska och franska. Men de kommer säkert få mycket coaching och manushjälp att de förhoppningsvis kommer klara av uppgiften.

Man inser verkligen på vilket allvar vi i sverige tar den nationella tävlingen jämfört med många andra länder. I Sverige är det årets händelse  typ och här väljer de att sända två deltävlingen på en söndag respektive måndag (dessutom jäkligt sent, ska inte folk jobba imorgon liksom?). Vem orkar sitta uppe till efter tolv på en måndag för att göra resultat. Eh jag, tydligen men annars?

Jag tror inte jag ska lägga mig än, det känns som att det är totalt lönlöst. Det var länge sen det var så här för mig men i perioder har jag oerhört svårt att sova. Hoppas att det bara ät tilfälligt denna gång.

Knasig låt

Kabelkillarna kunde fixa tv-bilden och nu är den bättre än nånsin. Yay för det!!! Jag har typ 70 kanaler så det är inte det att jag inte har tv, det mesta är dock rätt udda kanaler med en massa skit på. Jag tittar inte så ofta på tyskdubbade program t ex....

Jag tittade lite på serbiska melodifestivalen igår, 21 låtar tävlade men jag tror bara det var semifinalen så det är inte avgjort än vilken låt som vinner. Det mesta var skit rent ut sagt, tror det blir svårt att vinna en andra gång. Sedan så uppträdde vinnarlåtarna från en del andra länder, främst från denna region och det var en blandad kompott. Bosniens bidrag var rätt intressant och som jag tror kommer få en del uppmärksamhet i maj. Det var en kille och en tjej i knasiga kläder som sjöng nåt som lät som det kom från en barnmusikal eller nåt. Låter det förvirrat?, det var ett lite bisarrt bidrag men trots det en ganska bra låt. Jag hade lite svårt att avgöra om det var ett skämt eller inte. För att förtydliga: de sjöng alltså med bebisröster typ, som att det var i ett barnprogram eller nåt. Åh, jag ser verkligen fram emot ESC. Om allt går vägen så kommer jag vara här då och förhoppningsvis ska min syster kunna komma hit då också. Det ska bli så kul när folk från hela Europa kommer till Belgrad - min andra stad.

10 mars

Jag väntar på att en kille från kabeltv-bolaget ska komma hit och få bättre bild på teven. Hoppas verkligen att det går att ordna, nu går det knappt att titta på tv. Det är såklart bra att de kunde komma så snart men samtidigt är det lite jobbigt att främmande tekniker ska komma hem till mig hela tiden.  Internet är fortfarande långsamt men förhoppningsvis ska den nya hastigheten komma igång i kväll. Jag längtar!

Det är hur fint vårväder som helst idag, man kunde praktiskt taget gå ut utan jacka. Jag var inte på så bra humör imorse men efter att ha varit på massage och sen ute i solen och fotat så kändes det bättre. Hann gå lite på stan också innan jag var tvungen att skynda hem för att kabeltv-killen skulle komma. Det finns så mycket roliga affärer i Belgrad där jag vill köpa allt typ. Jag var bland annat inne i en butik  med specialgjorda sminkprodukter. Det verkade mest vara konstiga hemmagjorda krämer och sånt men det kan vara kul att testa nåt nytt ibland.

Även om jag inte tror hon läser detta idag så är det min systers födelsedag idag. Så grattis systra mi! (jag saknar dig!)

Matproblem

Jag har haft lite dålig aptit på sistone, dessvärre är jag ofta hungrig samtidigt fast jag inte känner för att äta. Låter det motsägelsefullt?, det är det också. Igår åt jag följande: yogurt till frukost, panerad suash (som jag fick av min granne), en tomat, två morötter - allt detta till middag, yummie!... Pulversoppa till kvällsmat och 4 munkar innan jag gick och la mig. Jag fick munkarna av min andra granne, jag vet att det inte är såååå nyttigt att proppa i sig fyra stycken munkar på en gång men jag var hungrig. Ja ni hör vilken nyttig diet jag går på. Jag måste skärpa mig verkligen och laga ordentlig mat men det är liksom inget jag är sugen på och jag tycker det är tråkigt att laga mat. Att äta ute kostar för mycket, eller jag är för snål för att göra det ofta i alla fall. Gah, jag saknar min mammas mat, jättemycket...

Vårbild

Det här är en bild från en park idag, hade egentligen tänkt sätta upp fler bilder men det tar sån tid på detta internetet att jag inte orkar vänta. Okej, nu har jag alltså fått ett stadigt internet men tyvärr är det inte särskilt snabbt. Det ska dock bli snabbare om ett dygn då det jag betalat för sätter igång, det här är bara nåt gratispaket man får ibörjan. Jag har tyvärr inga större förväntningar om att internet kommer bli särskilt mycket snabbare. Det fanns ett snabbare alternativ men då var det ett begränsat antal Mbit varje månad och då var risken att det skulle användas upp med en gång. Jag har ju det trådlösa kvar också även om det inte är särskilt stark. Skönt att sitta vid ett bord och skriva för en gångs skull dock! Tyvärr har min tv fått extremt dålig bild idag, internetkillarna försökte göra nåt åt det men misslyckades. Jag måste ringa kabelbolaget och be dem komma hit. Tröttsamt, kan inte alla sådana där tekniska grejer fungera problemfritt. Det skulle vara så bra.

Och. Internetkillarna kom exakt kl fem i fyra! Exakt! Vad var det jag sa....

Nyval i maj

För er som är intresserade så länkar jag  här till en kort notis av Ekot angående den politiska situationen i Serbien. Där kan ni även lyssna på SR:s webradio där Vladislav Savic kommenterar situationen (på svenska, var inte oroliga). Hmm, det verkar helt klart ganska krisartat. Vad kommer hända? Kommer Serbien nånsin gå med i EU?, kommer radikalerna gå framåt i ett nyval? (jag är rädd för det, folk vill inte se ett självständigt Kosovo), Hur kommer Serbien agera gentemot Kosovo?, Hur kommer EU i sin tur arbeta för att få med sig Serbien på sin sida. Vad kommer hända?

Jag har ingen aning verkligen, och precis som Vladislav Savic säger så blir allting vaakumförpackat i nuläget. Det är mycket den känslan jag får av folk här, att allt bara står still och ingen vågar satsa på nåt. Alla bara väntar på att nåt ska hända, men på vad?

Serbien

Det är en underbar vårdag här i Serbien idag. Solen skiner och det är ca 13 grader i skuggan. Har varit ute och fotat lite men kameran laddar just nu så ni får vänta på bilder. Tyvärr måste jag stanna inne resten av dagen, eller till fyra i alla fall då internetkillarna kommer någon gång mellan 13 och 16. Bra tid verkligen..., så att jag måste sitta inne och vänta hela dan. Det skulle inte förvåna mig om de kommer typ fem i fyra. Min kompis Li efterfrågade mer info om Belgrad och vad folk gör här och så. Det kommer jag lovar, men inte just nu. Är det nåt ni vill att jag tar reda på om Serbien som ni undrar över så lämna gärna en kommentar! Jag funderar på att intervjua lite människor om deras liv för bloggen.

På tal om Serbien. Premiärministern Vojislav Kostunica har avgått till följd av att koalitionsregeringen inte fungerar, enligt honom. Det är väl ingen som vet vad som kommer hända i det här landet framöver. Det ska vara lite demonstrationer och så de närmaste dagarna. Jag tror det har med Kosovofrågan att göra, som ännu inte är löst. Vi får se vad som händer. Serbiens nationella melodifestival avgörs ikväll, ska kanske titta på det. Egentligen skulle tävlingen hållits för en månad sen men det blev uppskjutet pga den politiska situationen. Det var nåt min syssling sa när jag träffade henne för en vecka sen, i det här landet påverkas alltid en harmlös tävling som melodifestivalen av internationell politik. Det är inte första gången det händer direkt.

Siluett

image8Bild från igår, nyklippt frisyr och man ser siluetten även om det är  mörkt. Men jag tyckte bilden var fin så jag postar den. Ikväll är det andra chansen i melodifestivalen. Jag ska försöka se det genom internet, förhoppningsvis ska det funka. Fast alla låtar som är med är ganska kass.  Den enda som är okej är Sibels låt. Hoppas verkligen inte E-type går vidare.

Internationella kvinnodagen

Jag fick en ros av min grannes son idag! Varför? jo, för att det är kvinnodagen idag och här i Serbien brukar kvinnorna få rosor denna dag. Det anses typ som en helgdag här, det kanske är kvar från kommunisttiden. Jag har ingen aning faktiskt. Men väldigt trevligt att få en blomma, det blev jag väldigt glad för och den lyser upp mitt rum.

Jag borde kanske beröra ämnet kvinnodagen lite. När jag var yngre demonstrerade jag alltid den här dagen för kvinnors rättigheter. Jag var ju en ung och arg feminist. Egentligen delar jag samma värderingar idag men jag orkar bara inte vara lika arg. Andra frågor berör mig mer, som miljöfrågan. Så nej, jag röstade inte på feministisk initiativ. Om jag öht skulle övervägt det så skulle det vara samma sak som en röst på borgarna. Så nej tack! Jag var mycket mer engagerad i politiska spörsmål för några år sedan. Numera vet jag knappt vad jag tycker. Känner mig väl lite allmänt desillusionerad (jäklar vilket jobbigt ord det var att stava, men ni fattar nog i alla fall).

Ännu en dag i Belgrad

Jag ska försöka vara lite duktig idag och städa/tvätta/diska en del. Det behövs och imorgon kommer internetkillarna för att installera internet och då måste det se okej ut. She's the man var riktigt rolig faktiskt, eller det kanske jag skrev igår också? Skitsamma, den var fånig också men jag skrattade högt på vissa ställen och det var precis den typen av film jag kände för att se. Talladega nights däremot var inte lika underhållande, hade förväntat mig att den skulle vara bättre. Den var alldeles för lång och jag satt mest och hoppades att den skulle ta slut. Visst var den smårolig på sina ställen och alla scener med Sasha Baron Coen (jag tror  att jag stavade hans namn fel här men jag orkar inte kolla upp det) var bra.

Det är fortfarande kallt i Belgrad, bara fem grader. Jag hann verkligen vänja mig vid vårvärmen. Det luktar konstigt här när det är kallt, eller det kanske inte bara är när det är kallt. Men otrevligt är det i alla fall. Sådana saker kan verkligen få mig att längta hem, till rent vatten i kranen, gator utan hundbajs överallt osv. Jag älskar att Sverige är så rent. Åh, återvinning - finns det nåt bättre liksom? Jag tror inte det.

Mitt nyklippta hår

image6Det här är en bild från idag, lite suddig för jag har inte helt och hållet lärt mig funktionerna på min kamera än. Genom den här inställningen såg jag mindre likblek ut så då får det vara lite suddigt helt enkelt. Man ser nog inte att håret är en bra bit kortare pga sjalen, men jag har på mig den för att dölja några finnar på hakan (bättre än smink!). Nåväl, här är en bild på mitt nyklippta hår, jag älskar hur rakt de får det när det fönas hos frisören. Så rakt får aldrig jag det trots att jag använder "gör håret rakare"-produkter. Jag har ganska lockigt hår egentligen för er som inte vet det och jag tycker inte det är särskilt snyggt. På andra kanske men inte på mig och särskilt inte när jag har såpass kort hår. Jag är glad att jag klippte håret kortare förra året, var så otroligt trött på mitt ganska långa och lockiga hår. Jag tycker page får mig att se lite stiligare ut än vad jag gjorde innan. Då såg jag alltid ut som en hippie i håret.

Jobba på en söndag

De är för roliga i det här landet. Nyss så ringde internetleverantören (på en fredagkväll!) för att säga att de kommer på söndag (någon gång mellan 13.00-16.00 vilket innebär att de kommer komma fem typ då jag suttit och väntat på dem i hundra timmar) för att installera internet (jag tjuvar på ett oskyddat trådlöst nu för er som undrar). Jag sa lite torrt att "Jaha, ni jobbar på söndagar" men han jag pratade med verkade inte reagera. Det är lite annorlunda mot i Sverige om man säger så. Å andra sidan brukar sådana där telefonförsäljare ringa på helgen också (himla irriterande är), de vill väl helst ringa när folk är hemma. Men ändå, har folk inte helgledigt längre?

Tedags!

Jag håller på att koka te just nu och klockan är 19.15!!!! För att förklara, jag har blivit uppfostrad med att efter 18.00 så kan man varken dricka kaffe eller te för då kan man inte sova sen. Det innehåller ju koffein, hallåå!. Trots att jag själv inte tycker det stämmer så kan jag inte skaka av mig den "regeln". Det är nästan så jag känner mig lite kriminell nu som ska dricka te så här dags. Jag tror inte ens mamma tycker en kopp te är så farligt så här dags men av någon anledning har jag fått för mig att det är farligt. Nä, nu ska jag gå och hälla upp en kopp te till mig.

Förresten. Jag tycker bara svart te är gott, grönt te och örtte smakar bajs. Okej kanske inte riktigt men särskilt gott är det inte.

Sova middag

Jag skulle bara vila i tio minuter efter middagen då jag kände mig så mätt men jag somnade och nu 1,5 timma senare vet jag inte riktigt vart dagen tog vägen. JAg har försökt gå upp hela tiden men jag har varit så trött så trött att jag inte orkat. Nu har jag lyckats släpa mig upp till datorn men jag kan inte sluta gäspa. Det blir alltid så om man sover för länge mitt på dagen, då är det jättesvårt att vakna. Ja ja, jag får väl vara glad att jag har tid att vara ledig och slappa så här. God natt höll jag på att skriva men det är kanske inte riktigt dags än.

Buffy eller Bafi?

Jag är precis hemkommen från frisören. Jag är nöjd, det är inte så jättestor skillnad från tidigare bara lite kortare och rakare. Jag har tagit några kort men jag tyckte bara att jag såg störd ut på alla bilder att jag inte känner för att visa upp dem. Sedan så gick jag till en vidoebutik och hyrde två filmer: Taledega nights och She's the man. Jag kände för att se något lättsamt så det är därför, det är förhoppningsvis underhållande filmer. De hade Buffy-filmen i butiken men jag hyrde inte den. Den ska ju inte vara så bra, men man borde kanske se den som ett äkta Buffy-fan. En annan gång helt enkelt. Jag måste säga att jag blev glad  och överaskad över utbudet, de hade hur mycket filmer som helst. En kul grej är att de skriver ut alla namn fonetiskt här, så Buffy blir Bafi. Just nu kommer jag inte ihåg vad vampyrdräpare heter på serbiska men det låter också ganska kul i alla fall.

Jag laddar ner Lost nu, hoppas att det inte ska ta så lång tid. Det är det enda program jag kan följa i nuläget så det är typ veckans höjdpunkt.

Vad ska det bli av mig?

Jag har visst bara skrivit två inlägg idag men jag har inte haft så mycket inspiration att skriva. Har haft lite av en existentiell kris idag, okej kanske inte så drastigt men i alla fall så att jag på allvar tvivlat på om det ska bli nåt av mig i framtiden. Om vad jag ska bli när jag blir stor och så.... Jag blev påmind om att det inte är så långt kvar tills man ska ansöka till folkhögskolor/högskolor/universitet, vilket gjorde mig stressad. Jag väntar på nåt sätt hela tiden tills det ska kännas "rätt", att nu är jag redo att börja plugga på allvar. Men den där känslan infinner sig aldrig och jag känner mig lika osäker på min egen förmåga som jag alltid gjort.

Dessutom vet jag inte riktigt vad det är jag vill. Eller det vet jag nog men jag vet inte om jag litar på min egen förmåga att klara av det. Tyvärr så kräver inte de utbildningar jag tänkt söka enbart betyg. Det hade i så fall varit väldigt enkelt för jag har hur bra betyg som helst. Nej, jag måste gå igenom tester och intervjuer och sånt (jag är inne på journalistspåret för er som undrar). Om jag ens blir kallad för intervju vill säga, först måste jag skriva ett fucking-jävla personligt brev. Det värsta är att jag inte ens kan svara på frågan varför jag vill bli journalist utan bara att det är det jag vill och inget annat. Jag får väl blaja på nåt och hoppas på det bästa. Men helst skulle jag vilja ha en garanti för att jag kommer in om jag bestämmer mig för att söka en viss utbildning, om jag ska klara av ett nej är det frågan om det är värt besväret.

Min gata

image5Det här är min gata i Belgrad. Men jag säger inte i vilket hus jag bor i, jag borde väl försöka vara lite anonym så här på internet. Eller nåt. Jag gick inte och klippte mig idag men jag beställde tid hos frisören imorgon. Sedan så försöker jag ladda ner ett avsnitt av Supernatural men det går extremt långsamt så jag tror jag får lägga ner det projektet snart. Gud, vad jag drömmer om snabbare internet. Just Supernatural är en serie jag verkligen saknar, är mitt uppe i en säsong så det känns rätt fel att ta värsta pausen nu. När det kommer till Damages har jag bara två avsnitt kvar (och det är hur spännande som helst), så jag bannar mig själv för att jag inte laddade ner det hemma innan jag åkte. Men jag trodde ju att det skulle gå bra att få snabbt internet i det här landet. Hoppas att Dark Angel boxarna kommer snart, måste påminna mamma om att hon ska skicka ner dem.

Min granne

Min granne är så rolig, hon ringer till mig fast vi bor dörrarna bredvid varann för att kolla om jag vill äta middag hos henne idag. Jag tror hon tycker det är lite pinsamt när jag öppnar dörren i pyjamas... Det kan jag iofs förstå, det var ca tio minuter sen jag klädde på mig. Men det är lite kul att det hörs när vi båda lägger på luren pga lyhördheten. Min granne är en husmor personifierad, hon lever för att serva andra. Hon är änka sedan många år tillbaka, hennes son är över 40 men är fortfarande ogift och har inga barn. Tills för cirka två år sedan bodde han fortfarande hemma. men han kommer fortfarande ofta hit för att äta. Jag tror inte han kan koka ett ägg själv, ens. En gång när jag lämnat lite tvätt här i lägenheten hade min granne tvättat det och strukit trosorna (!). Jag upprepar, hon hade strukit trosorna! Hon är för gullig alltså.

Jag tror jag ska maila den där organisationen till att börja med. Jag börjar tvivla på att det är det här jag verkligen vill göra här, så vi får se. Just nu lyssnar jag på Death cab for cutie, så himla bra! Precis min musiksmak. Jag tror faktiskt att jag ska gå till en frisör senare idag och klippa mig. Det börjar bli dags.

Tips på vad man ska göra när man har tråkigt.

Det blev en ganska lång rubrik men ni förstår alltså budskapet rätt lätt. Jag har tråkigt. Har spenderat större delen av dagen framför datorn och jag börjar tröttna nu. Jag känner inte för att läsa och det är inget på tv, jag vill inte gå ut. Så vad ska jag göra? Ge mig tips på hur man botar leda och tristess! Några tips på roliga hemsidor kanske, eller nåt likande?


Livet kan börja

Jag såg ett avsnitt av den här gamla brittiska serien på en serbisk kanal idag. Jag såg serien för ca tio år sedan då den visades på SVT men det är helt klart ett tag sen. Jag minns att jag tyckte väldigt bra om den och min syster fullkomligt älskade den. Så när jag sökte på serien idag så visar det sig att BBC ska producera en tv-film om vad som hände de gamla karaktärerna. Alltså som en fortsättning typ. Wee, jag hoppas det blir bra! Nu har väl alla hunnit bli gamla, synd att de inte valde att göra en ny säsong istället.

Läs mer här, en artikel från svenska dagbladet. Edit: Jag ser nu att artikeln är två år gammal, Oops, då är väl tv-filmen redan verklighet då. Får ta och kolla upp det.

Annars är det lite dåligt med tv. Jag fattar inte hur jag bestämde mig för att inte ta med mina dvd-boxar. Jag hade ju kunnat ha Buffy-maraton nu, men icke. Dark angel boxarna är hemma hos mamma osedda, hoppas verkligen att jag kan få dem nedskickade snart. Jag har tv här men det är oftast bara skit som visas, latinamerikanska serier är väldigt populärt i det här landet, av någon outgrundlig andledning. En liten kul grej är att deras ord för såpopera är "spansk serie" (spanska serija).

Gata i centrala Belgrad

image4Yay! Ännu en bild gick att få in. Fast just nu undrar jag varför jag valde just denna bild.... Det ser kanske lite grått och trist ut men jag gillar verkligen den här staden. Den är väldigt levande. Om det inte var så himla tråkigt väder nu skulle jag gå ut och ta fler bilder, men det är en riktig "hemmadag" som gäller för tillfället. Det är rätt mysigt det med. Maten var jättegod på restaurangen, beställde mesano meso (ordagrant blandat kött) vilket i princip är en stor tallrik med massor av grillat kött. Mums fillibabba!

En bild till

Ännu en bild jag lyckades lägga in (det var på femte försöket eller nåt sånt). Jag valde att köra den som miniatyr för jag tycker inte jag ser så snygg ut på den, haha. Det är i alla fall Belgrad i bakgrunden även om det förmodligen inte syns (jag har tagit den själv). Nu ska jag gå ut och köpa mig nåt att äta. Jag tror jag ska unna mig och gå på restaurang, till ett sånt där ställe där en massa gubbar sitter och dricker öl. Det låter kanske inte så kul men de har flera sådana ställen här i närheten med billig och god mat. Så trots att gubbarna kommer stirra när en ung tjej kommer ensam för att äta så tänker jag gå dit. Det enda är att det är kallt ute, *huttrar*, det är bara två grader, i förrgår var det 18!!! Minst sagt skillnad.

Bild

image2Oh, my god. Jag är i chock. Det brukar ta hundra år att ladda upp bilder från datorn med det här sega internetet. Men nu gick det. Det här är en bild från Trg republike i förra veckan (det var där Kristian Luuk var under melodifestivalen om ni minns). Inget särskilt med den här bilden men den visar i alla fall att jag befinner mig i Belgrad.

Aprilväder

Okej, jag får väl berätta hur det var igår på "dejten". Nej, det var verkligen ingen dejt, det var två killar som min syster kände som jag träffade bara. Det var trevligt, vi satt och pratade på en krog. Vi sa att vi skulle träffas igen, men om det kommer bli så eller inte får vi väl se. De ska dessutom snart utomlands till den båt där min syster tidigare jobbade.

Det är två grader och snöblandat regn i Belgrad idag. Antar att man måste kalla det för aprilväder även om det fortfarande är mars. Vissa frukttträd har blommorna slagit ut på och nu är det vinter igen, ja jag säger då det. Jag ska verkligen försöka sitta inne hela dagen för det är inte en dag då jag vill gå ut. Egentligen borde jag ringa den där organisationen för att fråga om volontärjobb men jag tror jag ska skjuta upp det till imorgon. Hmm, då kommer jag säkert vara mycket mer förbredd på det och det kommer kännas mycket bättre än vad det gör nu. Hmm, säkert....

Måste gå strax

Jag ska strax gå iväg på min "dejt", nä något sådant är det faktiskt inte. Det är två killkompisar till min syster som jag ska träffa bara. Jag blev nervös först men nu känns det mest spännande, det är bra att jag träffar lite nytt folk här och inte bara sitter inne. Jag är lite rädd att jag ser ut som en marsian kring ögonen bara, är inte så haj på det här med ögonskugga och jag tror jag övergjorde det (med en grön färg (!)). Men skitsamma, jag behöver inte vara snygg inför de här personerna, vi ska bara träffas och prata liksom.  Nä, nu måste jag gå om jag ska hinna växla pengar först. En sak jag älskar med den här staden är att alla affärer är öppna sent, det är inte alls som i Sverige där klädbutiker stänger vid fem typ. Så, bye bye, jag berättar sen hur mötet gick.

Främmande serber

Hjälp, en kille som min syster känner ringde precis och vi ska förmodligen träffas ikväll. Min syster hade bett honom kontakta mig då jag inte känna så mycket folk här. Jag var med på det men hoppades ändå på att han inte skulle ringa. Tänk om han är värsta massmördaren eller våldtäktsman. Okej, jag är rätt paranoid, men det känns som att jag ska på blinddate typ (trots att det inte är en dejt), så jag känner mig lite nervös. Måste duscha men det tar ett tag innan det finns varmvatten (såna saker gör att jag längtar hem). Har fortfarande inte lagat mat, shit vad är det för fel på mig?

Kallt och ruggigt

Belgrad har blivit kallt. Igår var det 18 grader och idag är det bara 8! 10 graders skillnad är rätt mycket. Dessutom luktar det konstigt ute, nåt slags utsläpp tror jag och det känns inte trevligt. När det är grått väder här i Serbien ser allt så deprimerande ut, de slitna husen ser ännu slitnare ut. Man ser tiggare överallt osv. Men när det är fint väder kan det vara hur fint som helst.

Jag vet inte alls vad jag ska äta idag. Känner inte för att laga mat. Min granne brukar laga mat till mig när jag är här men hon är bortrest för tillfället. Jag hoppas att hon kommer tillbaks ikväll, hon är så gullig och tar hand om mig om det behövs.  Hon säger själv att hon är min serbiska mamma. Jag skulle kunna gå ut och köpa någon snabbmat men jag vill inte gå ut i kylan.

Jag ska förebreda mig för vad jag ska säga till den där organisationen, som jag ska ta kontakt med, senare idag. Det känns nervöst att ringa dit, det här med volontärjobb verkar inte så vanligt i det här landet, vilket är lite konstigt då det verkligen finns behov för det.

Lovsång till MTVadria

Okej, den kanske inte förtjänar en lovsång men jämfört med svenska MTV är den lokala varianten här så mycket bättre. Framförallt för att det faktiskt är en musikkanal som spelar nästan bara musik och inte bara kör tråkiga realityshows. Dessutom är det inte bara det tråkiga Akon/Gwen Stefani/Rihanna som spelas (okej det spelas det med) utan det spelas mycket indie också. Igår under bara en halvtimme spelades t ex Those dancing days (svenska!), Tegan and Sara, The Shins, Kylie Minogue (okej kanske inte direkt indie haha), These new puritans, T2 ft Jodie Aysha med mera.

Jag tog inte med mig så mycket musik ifrån Sverige (jag äger ingen mp3-spelare och har inget behov att köpa en heller, tycker bara om att lyssna på musik hemma ändå) så det är bra att det finns bra musik på tv när jag inte har så snabbt internet till att ladda ner nytt. Så yay för MTVadria! De har dessutom den goda smaken att visa dokumentärserien om praktikanter på The Rolling stone. Svenska MTV visar typ bara jackass på repeat så jag tycker de borde lära sig av sina balkanska kollegor.

Hmm, att jag ägnar ett helt inlägg åt MTV visar nog att jag har gott om tid att lägga på oväsentligheter. MTV är egentligen är egentligen en sådan kanal man ser på när man inte har något bättre för sig. Men ja ja, jag hade helt enkelt inget bättre för mig.

BSB forever... yeah right

Jag var visserligen aldrig något BSB-fan som många av mina jämnåriga då det begav sig men jag är ändå svag för denna sorts tuggummipop. I vilket fall som helst så såg jag den här videon på VH1 precis och kände för att länka till den. Den var med som nummer 6 av världens mest påkostade videor. Vad säger ni, var det värt priset? Haha, jag gillar verkligen dansen i slutet. Koreografin är sååå 90-tal. Lite synd att det bara är you tube kvalitet. Man ser det bättre på riktigt tv.

När jag sjunger karaoke är det bara den här typen av sånger jag sjunger. Backstreet boys - Larger than life

Testar bild


Ville bara testa om det gick bra att lägga upp bilder från datorn. Det här är jag för några dagar sedan.

Skype och massage

Jag har precis pratat med min mamma via skype, så skönt att kunna prata i "telefon" utan att behöva betala för det. I nuläget tjuvar jag ju på någon annans internet. Att ringa via vanlig telefon är inte billigt så jag är väldigt glad att internet erbjuder nya kommunikationsmöjligheter. Men jag får alltid lite hemlängtan när jag pratar med mamma...

Massagen var bra, men jag har lite ont för det är inte direkt någon mesig massage de kör med här. På det stället där jag går är personalen förövrigt blind. De ska tydligen vara extra känsliga i händerna.

En tjej på tv-land som sålde alla sina dvd-boxar och där jag köpte Dark Angel, skickade dem via sitt universitet, så hon behövde inte betala för portot. Haha, det tyckte min mamma var vågat men jag tyckte det var lite coolt att hon gjorde det. (om min mamma har rätt vill säga, det är möjligt att hennes universitet var helt okej med det). Mamma ska skicka Dark angel boxarna hit, kanske att någon pappa känner ska åka hit som vi kan skicka det med (så att vi inte behöver betala portot) .Om jag nu inte får så mycket ny tv den här våren kan säkert Dark angel bli ett substitut. Jag har länge tänkt se den serien.

Jag har redan skrivit det i hennes blogg men jag skriver det här också. Tack makane för att du letade fram bilder på den unge Patrick Dempsey som jag efterfrågade här. Det var väldigt kul att se.

Svenska ambassaden

Jag har ringt svenska ambassaden nu. Jag var så nervös för det att jag riktigt skakade. Gud, jag måste verkligen bli bättre på sånt här. Jag är inte ens säker på vad det var jag var rädd för skulle hända. I alla fall så fick jag ett tips  på en organisation jag ska kontakta. Men hon som jag pratade med sa att det här med volontärarbete är rätt ovanligt här. Huvudsaken är väl att jag försöker. Hehe, om jag var nervös för att ringa svenska ambassaden är det inget mot vad jag är inför den här organisationen. Då måste jag ju prata serbiska. Jag ska inte ringa dit idag, ett jobbigt samtal om dagen får räcka.

Min pappa har åkt nu, känns ledsamt faktiskt. Jag förstår inte varför vi bråkade så i början, nu i slutet hade vi det riktigt trevligt tillsammans.  I eftermiddag ska jag på massage, det är rätt billigt här så varför inte. Det kan jag nog behöva.

Okända släktingar - trevligt!

Jag har varit och fikat med en syssling jag aldrig tidigare träffat. Min pappa och hennes pappa var också med (de är kusiner, uppenbarligen). Det var riktigt trevligt faktiskt och jag känner mig nästan lite trött efter att ha pratat serbiska i flera timmar. Men jag börjar komma in i det nu, vissa tankar är t o m på serbiska. Hon, min syssling är jurist och jobbar med någon statlig organisation och eventuellt kan hon hjälpa mig hitta någon kontakt så att jag kan börja jobba som volontär för någon hjälporganisation. Men det är bara eventuellt, jag tänker inte ta ut något i förskott. I morgon ska jag ringa till svenska ambassaden och fråga om de skulle kunna hjälpa mig. Jag är rätt nervös för det, är rädd att de ska tycka att jag ringer och stör.

Om det inte går att ordna nåt jobb eller liknande får jag väl börja skriva lite artiklar om Serbien eller nåt. Jag kan intervjua folk och skriva om dagens politiska situation (att jag inte är överdrivet insatt  i frågan väljer jag att blunda för nu), inte för att jag tror det skulle bli publicerat i någon svensk tidning men jag skulle kunna publicera det här på bloggen i alla fall. Det skulle vara en bra skrivövning för mig som drömmer om att bli journalist. Dessutom ska jag sätta upp en lapp på universitet utanför institutionen för skandinaviska språk. Jag kan erbjuda konversationshjälp för de studenter som läser svenska i utbyte mot att de hjälper till med mina konversationskunskaper i serbiska. Nåt ska jag väl kunna hitta på, det tror jag nog.

Kastanjer, lakris och chips

Jag har bara ätit någon slags kastanjesylt tidigare och jag tyckte inte alls att det var gott. Idag när jag och pappa åt middag på en restaurang fick han mig att pröva nånting nytt till efterrätt. Jag antar att man får översätta det till  kastanjepuré, som man åt tillsammans med grädde. Tydligen lägger man kastanjerna i ugnen för att sen öppna dem och ta ut innanmätet. Det smakade inte så där vansinnigt mycket men kändes lite annorlunda och intressant på nåt sätt.

När det gäller mat så gillar jag det serbiska köket men det finns ändå saker med den svenska matkulturen som jag kommer sakna. Fisk inte minst, det finns väl här också men är man uppvuxen i Göteborg känns fisk från Donau (jag bor väldigt nära den floden så jag vet att den är ordentligt smutsig) inte så lockande. Sedan saknar jag svenskt godis och chips också. Här existerar typ inte lakris (som jag älskar), internationella tuggummi-märken och mentos finns i hur många smaker som helst - utom lakris. Det finns två sorters lakrisgodisar i det här landet men de existerar bara för att de anses vara bra för halsen (!). När det gäller chips har de bara små påsar och sourcream and onion finns inte att få tag på. Tidigare köpte jag Pringles chips som fanns i en välsorterad butik men nu verkar de ha tagit bort det också.

Det är nog bra att det inte finns lika bra möjligheter till lakris och chips som hemma, det är inte direkt nyttigt men om man någon gång vill unna sig det. Ja ja, jag överlever nog.

Tråkigt i Belgrad

Gud, jag är så uttråkad idag. Varken pappa eller jag kan komma på vad vi ska hitta på. Och imorgon åker han och jag blir ensam igen. I början när vi bråkade mycket längtade jag efter att han skulle åka men nu kommer jag faktiskt sakna honom. Nu börjar liksom verkligheten, jag måste ringa lite samtal för att se om det finns något jag kan göra. Och jag vill inte det, samtidigt vill jag inte sitta hemma heller och bara inte göra nånting.

Idag är det lite svalare ute, men samtidigt känns det aldrig riktigt kallt här som det gör i gbg, jag antar att det beror på luftfuktigheten. Jag mår lite dåligt av den dåliga luften här i Belgrad, det är så mycket avgaser och allt är liksom smutsigt. Staden blir visserligen finare för varje år då de renoverar gamla byggnader men samtidigt kan det slitna i det här landet göra mig lite deppig. Det är trots allt fortfarande ett fattigt land. Tiggare ser man lite överallt, men det hemska är att man vänjer sig vid det och reagerar inte så mycket på det. Att jag inte ger tiggare pengar är oftast inget jag tänker på. Det är jobbigt att på nåt sätt vara "rik" här trots att jag inte alls har mycket pengar, i Sverige är jag verkligen inte rik.

Patrick Dempsey

Av en slump fick jag veta att det är grey's stjärnan Dempsey som är med i den gamla 80-tals rullen Can't buy me love. Blev verkligen förvånad när jag läste det för den filmen har jag sett flera gånger, men aldrig sett att det är samma person. Han var lite yngre då, men ändå. Har försökt leta på nätet efter bilder från den filmen så jag kan se det med egna ögon, men utan resultat. Jag hittar bara bilder på filmpostern. Om någon har en bild från den filmen där man ser den unge herr Dempsey tydligt får ni gärna hojta till.

Melodifestivalen

Har faktiskt sett hela deltävlingen nu. Har hittat ett nytt hörn där internet är okej starkt. Ibörjan var det störningar när jag tittade på svt play men sen funkade det bra. Bästa startfältet av alla deltävlingar vilket känns lite orättvis om man jämför med motståndet tidigare. Jag gillade faktiskt Perellis låt, det var en riktig schlager och den kändes rätt glammig också. har den på hjärnan nu. Lade förresten märke till att Luuk hela tiden uttalade låten som Hiro vilket fick mig att tänka på Heroes, haha.

Bäst var så klart besöket i Belgrad. Det är där jag är nu!!! Där de filmade ifrån är inte alls långt ifrån där jag bor.

Björn Gustafsson full på glögg var så klart sevärt också. Snygga akrobatkonster han gjorde förresten.

Gamla bekanta

En väldigt rolig sak har hänt de senaste dagarna. En kompis från gymnasiet som gick i trean när jag gick i ettan och som jag inte haft någon kontakt med på flera år, letade upp mitt mobilnummer och hörde av sig. Jag blev väldigt förvånad men glad. Kul när personer man inte väntade sig skulle höra av sig, faktiskt gjorde det. Lite typiskt att jag precis hunnit flytta till Belgrad så att vi inte kan träffas på riktigt förrän om några månader. Jag gillar när oväntade saker händer (när det är positiva överaskningar då förstås).

Annars gör jag inte så mycket. har läst väldigt mycket på sistone. I en klass för sig av Curtis Sittenfeld är verkligen ett varmt boktips. Läs den och du kommer inte ångra dig! Jag satt uppe till halv två inatt och läste ut den för att jag inte kunde sluta slita mig från den. Och nu kan jag inte sluta tänka på den. Jag skulle vilja att den filmatiserades också, tror det skulle kunna bli en helt fantastisk miniserie på någon kabelkanal. Jag ska försöka kolla upp om något bolag har köpt rättigheterna. Prep heter boken på engelska.

Hmm, jag ska nog se på Lost avsnittet snart. Är så lycklig över att jag faktiskt lyckats ladda ner något på det här bajsiga internetet. Just därför vill jag dra ut på det lite, 40 minuter är trots allt inte så lång tid. Att ladda ner det tog betydligt längre tid....

Vill inte ringa svenska ambassaden (har fått tips om en person där som jag ska prata med) för att fråga dem om hjälp med volontärjobb. Jag har bestämt att jag ska ringa dit på måndag men hur ska jag våga det? De kommer bara tycka att jag är jobbig som ringer och stör. Huanamej, jag vill inte! Jag hatar att ringa viktiga samtal.

RSS 2.0