SYTYCD - feber

Det är lite lustigt. Under den här tiden utan internet (och någon verklig tv att prata om) så är det faktiskt So you think you can dance jag har saknat mest. Jag har t o m drömt om programmet flera gånger.... Kommer inte ihåg så mycket av det men jag tror att Benji från s2 var där och dansade en truddilutt. Hmm, hur ska man tolka det? Nu har jag i alla fall äntligen sett hälften av det jag missat när jag var borta. Det är nästan så jag längtar till imorgon kväll när jag ska se fortsättningen. Här kommer den dansrutinen som jag tyckte var bäst från avsnitt 4.08. Spoilers alltså men jag tycker inte att en dansrutin spoilar så mycket i sig. Man kan ju ändå aldrig veta hur folk röstade i slutändan.
Jag brukar inte gilla Broadway danserna så mycket men det här var riktigt synkat och bra.

Hemma igen

Jag är tillbaka! Det känns som hundra år sedan jag hade internet senaste. Herregud, vad världsfrånvänd man blir av att vara utan det. Jag har haft det lugnt och bra på landet med mamma (och i slutet med lite andra släktingar, med de blir jag mest irriterad på) även om det inte har varit något toppenväder. Trots detta har jag faktiskt badat en hel del, i morse gick jag faktiskt upp tidigt och badade morgondopp. Det ni! Jag återkommer med bilder från landet. Hehe, det är mitt standardsvar, det är ingen som vet när bilderna kan tänkas dyka upp.

En sak som är jobbig med att vara utan internet och dator i så många dagar är att det är mycket att ta igen när man kommer tillbaka. Jag känner knappt att jag hinner skriva något inlägg just nu, men det kommer mera. Jag lovar.

Bloggpaus

Jag känner mig extremt oinspirerad till att blogga nuförtiden. Därför är det nog bra att jag ska till landet i tio dagar utan tillgång till internet. På många sätt är det förstås rätt plågsamt, för jag tror alltid att jag missar hur mycket som helst när jag är utan internet. För att sen komma hem och upptäcka att det inte finns ett enda nytt mail i inboxen. Eh, jag är inte en så eftersökt person. Men det är bara bra, jag hatar känslan av att "Jag borde kollat det där tidigare". Det är ju sommar nu så alla går väl in i något slags slapptillstånd.

Jag har huvudvärk idag och det passar inte alls. Har en massa att fixa inför resan imorgon. Jag måste inte minst städa, diska och packa här hemma. Fan, vad jag hatar att packa. Jag hatar det verkligen och jag tycker jag inte har gjort nåt annat än det på sistone. Jag har inte ens packa upp min resväska från Serbien.... Utan allt är utspritt på golvet i mammas rum (hon är på landet). Jag borde inte klaga på hur dålig min syster är på att hålla ordning. Jag är inte mycket bättre själv.

Hursomhelst. Jag tycker min blogg har blivit rätt tråkig på sistone. Jag har inte alls haft några idéer om vad jag ska skriva om. Därför är det nog bra att jag tar en liten paus.


17 juni

Kanske är dags att skriva ett inlägg nu. Satte faktiskt inte på datorn förrän vid femtiden någon gång. Men det är för att jag varit iväg och badat idag. Riktigt härligt och den här gången tog jag med mig kameran (det var dock rätt kallt i vattnet). Men kameran måste ladda nu så det får bli att jag publicerar det senare. I och för sig är det bara en vanlig havsbild varken mer eller mindre men det är ju alltid fint det med.

Jag har fortfarande inte gjort det jag ska göra de här dagarna innan jag åker till landet (åker på torsdag och stannar där  i 10 dagar), förstår inte vad det är med mig. Det är nog för att jag har för lite att göra, med för mycket fritid blir det lätt för lite gjort. Jag läste precis något som Cilla hade skrivit på tv-land "If you want something done, ask a busy person" och det ligger verkligen nåt i det.

Jag ska förmodligen iväg och övningsköra med min syster ikväll. Vi gjorde det igår med och det slutade med att jag kände mig gråtfärdig efteråt. Min syster kan vara rätt hård i orden. Men anledningen till att jag kände tårarna svälla upp var för att jag insåg hur jävla lång väg jag har kvar för att kunna ta körkort. Jag är verkligen nybörjare och att lära sig köra kräver mycket tid och motivation. Jag har brist på bäggedera, speciellt motivationen. Okej, tid har jag väl nu men det känns stressigt att jag måste passa på att göra allt detta under sommaren.

Läsperiod

Jag kan i perioder inte läsa någonting om jag inte absolut måste. Och ibland är jag rena bokslukaren. Oftast inträffar mina läsperioder under sommaren för då är jag ledig och det är trevligt att sitta ute i solen och läsa. Överhuvudtaget så tittar jag mycket mindre på tv under sommaren och det är nog en stor bidragande orsak. Jag tänkte i alla fall skriva lite om vad jag läser just nu, det kanske kan bli lite som ett boktips. Jag läser nästan bara sånt som finns utgivet på pocket för bibliotek besöker jag nästan aldrig numera (lite trist faktiskt) och att köpa böcker på internet har aldrig fallit mig in.

Senast lästa boken är Är det någon där av Marian Keyes. Ren nöjesläsning men det är väl inget fel på det. Keyes kan verkligen konsten att skriva underhållande (och välskrivet!) och faktiskt ge berättelserna en del djup vilket chic lit genren inte alltid kan erbjuda (enligt min erfarenhet). Boken rekommenderas men då bör ni ha läst de andra böckerna om systrarna Walsh innan även om boken i sig är fristående.

Idag har jag påbörjat Naomi Kleins tjocka bok Chockdoktrinen (katastrofkapitalismens genombrott) och jag har redan läst en förvånade stor del (inte procentuellt så klart, boken är tjock) av den. Det är så himla intressant även om det också är rätt tungt så jag tänkte att jag skulle varva läsningen av denna med lite mer lättsmält underhållning. Jag har dock lovat mig själv att jag ska ha läst ut den när jag börjar läsa till journalist i höst. I flera år har jag inte riktigt orkat med sådant som är ansträngande för min stackars hjärna och när jag har velat läsa har jag nästan uteslutande läst sådan som inte kräver så mycket hjärnkapacitet. Men det är sååå slut på det nu, i höst ska jag vara fit for fight och blir en sjuhelvetes journalist. Eh, eller inte. Vi får se.

Andra nyligen inköpta böcker är På vinst och förlust av David Nicholls (författaren har skrivit för tv-serien Kalla fötter, det var typ bara därför jag köpte den) och Fördjupade studier i katastroffysik av Marisha Pessl.

Annars bara måste jag rekommendera Curtis Sittenfelds alla böcker till alla som inte vet vad ni ska läsa på semestern. Hennes första bok I en klass för sig är bäst men tvåan Mannen i mina drömmar är också bra. Rekommenderas!

Battlestar galactica

Jag har äntligen börjat titta på Battlestar Galactica. En sci-fi serie som jag så här långt (miniserien och första avsnittet) verkligen kan rekommendera. Men då mitt internet inte är det snabbaste hade jag lite problem med att få ner nästa avsnitt nu så här på morgonen. Vilket ledde till att jag precis beställt hela säsong 1 (och mini-serien som jag visserligen har på datorn) på dvd. Jag hittade en utgåva som inte var alltför dyr men tyvärr var det r2 med mycket lite extramaterial. Men jag kunde inte låta bli när det blev så mycket billigare än om jag beställt r1-utgåvan. Förmodligen kommer jag ha mycket snabbare bredband i min nya lägenhet om några veckor men jag har en känsla av att jag ändå kommer vilja BSG på dvd så det var nog ett bra köp.
.

Sova middag

För två timmar sen kände jag mig trött och gick och lade mig för att sova lite middag. Hade tänkt sova i en halvtimme men kom upp först nu. Oops! Nu är jag hur seg som helst. Jag har varit rätt seg sen jag kom hem faktiskt. Har inte gjort mycket alls och faktum är att jag har en del att fixa. Och så hade jag kanske kunnat vara lite mer social... Jag skyller på  att den där Marian Keyes boken jag läser nu är lite för fängslande för mitt eget bästa. Men imorgon ska jag vara mycket mer aktiv, jag har faktiskt skrivit en lista på saker som jag måste göra. Än så länge är det bara två punkter och jag är övertygad om att det åtminstone var tre som jag hade i huvudet, den tredje har bara inte dykt upp än. Vi får hoppas att jag vaknar till så att den gör det.

Det har faktiskt regnat lite här idag. Okej, det är betoning på lite men i alla fall. Det var tillräckligt för att jag skulle bli blöt när jag gick hemifrån ifrån affären, så några droppar var det allt. Hoppas att det regnar i några dagar för att sedan bli varmt och soligt. Jag vill ha fler varma dagar vid havet, har hittills bara haft en och det var inte tillräckligt för att göra mig brun. Gud, vad jag tjatar om att bli brun. Jag är aldrig fåfäng i övrigt men när det kommer till solbränna blir jag alltid helt besatt av att tillskaffa mig den perfekta brännan. Jag brukar lyckas (t o m regniga somrar) så varför skulle sommaren 2008 vara ett undantag? Nej, jag måste lära mig att slappna av.

Skruva den hårt i krysset


Det är ungefär så här jag känner inför matchen ikväll... Nej, jag skämtade bara. Jag tycker den här videon från SVT:s morgonsoffan var rätt roligt men jag vet inte riktigt vad det säger om mig. För er som inte vet så är Louise i videon Morgonsoffans "sportreporter". Vad tycker ni?

Ny lägenhet

Nu har jag äntligen sett den lägenhet som jag redan skrivit på kontraktet för. Och jag ångrar inte beslutet att skriva på det, lägenheten kändes jättetrevlig. Några små skavanker fanns väl men det är frågan om jag vill klaga på det, för om de renoverar den kan det tänkas höja hyran.... Då kanske det är bättre att jag försöker åtgärda sådant själv. I vilket fall så känns det jättespännade och jag ser verkligen fram emot att flytta in. Jag vill åka till Ikea och köpa ditten och datten redan nu! Eventuellt så kan jag kanske flytta in lite tidigare än sagt också, men det vet jag inte än. Vi får se hur det blir, senast 1 augusti blir det i alla fall. Yay, mitt första förstahandskontrakt! Området kändes jättemysigt, det känns spännade att flytta till ett område som jag inte kan så mycket om. Det fanns flera hämtmatställen i närheten också vilket uppskattas. Och ett persiskt/svensk bageri som jag tycker låter väldigt intressant. Jag är van vid det nu från Belgrad att gå och köpa färskt bröd, kanske kan hålla liv i den vanan på det sättet.

Annars så har jag inte skrivit så mycket idag för att jag inte riktigt känt mig i form. Känns som att en förkylning håller på att utvecklas. Hoppas att det inte är så! Speciellt inte som jag äntligen blivit av med mina konstiga må illa/huvudvärk/yrsel symtom från några dagar sedan.

12 juni

Jag är ganska nyligen hemkommen från en fika med en kompis i stan. Det är kul att börja träffa folk nu som jag inte sett på ett tag. Och det är kul och gå på stan och se vad som har förändrats. Men jag gillar inte riktigt att alla ser så sommarfräscha ut, det får mig att känna mig blek och ful. Men å andra sidan är det härligt att det verkligen är sommar här och att folk verkar gå i någon slags semesterkänsla trots att den väl för de flesta inte har börjat än (men det kanske beror på EM också, den verkar göra folk på gott humör).

Jag noterade ovanligt många människor som talade något annat språk på stan idag, alltså engelska, tyska och franska. Är det turistsäsongen som har börjat eller är det något stort internationellt event på gång i dagarna? Jag vet inte, jag tycker bara inte att jag brukar märka av så mycket utlänningar så här års normalt sett.

Klantig Maja

Jag var lite tankspridd idag när jag skulle packa väskan inför stranden (eller ja, badstället). Jag lyckades glömma badkläderna och detta insåg jag en minut innan bussen var framme vid sista hållsplatsen. Det var så dumt, för jag kommer ihåg att jag tänkte " Har jag glömt något?, nej jag har med mig handduk, solkräm och plånbok ,dvs allt jag behöver". Jag ringde min pappa som tyckte att jag kunde bada naken istället men jag hade inga planer på att bli nudist (eller snarare blottare) på ett ställe där ingen annan är naken. Tack och lov är han en pappa som alltid ställer upp även fastän han inte vill och han körde dit badkläderna till mig. Tack för det för jag hade det jättebra vid havet. Jag har badat för första gången iår och det var inte alls särskilt kallt faktiskt. Synd att jag inte tog med mig kameran för det var hur fint som helst vid havet, och inte alls mycket folk att trängas med iom att värdet är lite kallt och blåsigt (men ändå soligt) Och äntligen har jag fått lite färg, så nu ska jag sluta noja mig över att jag kommer vara blekast i sällskapet resten av sommaren.

Gud, var härligt att det är sommar! Visserligen har det varit det för mig ett rätt bra tag, men svensk sommar är ändå något särskilt.

Lägenhet, sommar och sol.

Nu har jag skrivit på kontraktet för min nya lägenhet. Det känns väldigt bra, hoppas att jag inte blir besviken när jag väl får se lägenheten bara. Men det tror jag faktiskt inte, och i så fall kommer det väl finnas bytesmöjligheter så småningom. Det viktiga är ju att det är ett förstahandskontrakt. Åh, nu längtar jag till augusti.

Funderar faktiskt på att åka och bada idag. Det är visserligen inte särskilt varmt i luften och det är några moln på himlen. Men jag är besatt vid tanken på att bli solbränd så det är nog bäst att passa på innan det blir regn och rusk. Jag är övertygad om att resten av sommaren kommer innehålla just det, vågar inte hoppas på en fin sommar för min del. Visserligen behöver det verkligen komma regn nu, här är torrt som fan.

Är det bara manetfritt i vattnet så tänker jag bada, sanna mina ord. Jag är faktiskt inte någon badkruka. Men det kommer förmodligen inte vara varmt i vattnet, men vem bryr sig. Det är sommar!

Godnatt kära bloggläsare!

Hej allihopa! Jag måste gå och lägga mig nu för jag ska upp tidigt imorgon. Jag ska skriva på kontraktet till min nya lägenhet (Weei!!!!!), kvinnan jag pratade med undrade när jag kunde och jag sa närsomhelst men på något sätt förväntade jag mig att hon skulle säga sent på eftermiddagen. Jag förväntar mig att folk är som jag, lediga och behöver inte börja jobba tidigt. Men det är ju så klart helt fel. Nu kommer jag att  få skriva på kontraktet när jag inte ens har sett lägenheten. Men mamma har sett den och beskrivit den för mig så jag tror det blir bra. Helst hade jag så klart velat se den innan men tjejen som har den har varit lite svårt att få tag på. Eller rättare sagt så skulle hon ringt upp mig ikväll men har inte gjort det. Skitsamma, det känns ändå jättebra att äntligen få ett förstahandskontrakt.

Jag mår faktiskt bättre nu, även om det ännu inte är utmärkt. Huvudvärken finns där men yrseln och illamåendet har lagt sig, hoppas att det också förblir så.

Bild från Zagreb


 (Hmm, mina rubriker är alltid lika fantasifulla....) Jag har inget att skriva om så jag publicerar en bild istället. Bara för att komma med nåt, liksom. Det är en bild från Zagreb, det ser nog ganska fint ut men jag tycker mycket bättre om Belgrad. Zagreb är för lugnt, det kändes nästan lite tråkigt att vara där. Inte alls som i Belgrad där det finns en massa energi hela tiden. Jag tror faktiskt  att jag saknar Belgrad lite, har ändå bott där ett tag nu. Men samtidigt är det skönt att vara hemma. Synd bara att det fina vädret försvann lagom till att jag kom hem. Jag visste väl att det skulle bli så. Men det är riktigt torrt här så ärligt talat vore det bra med regn nu.

Ja just det, kul att Sverige vann matchen mot Grekland.

Sverige!!!

Så, nu är jag hemma igen. Det känns skönt att vara här välbehållen för flygresan var lite läskig då det skakade väldigt mycket i planet hela tiden. Värst var det när vi skulle landa i Landvetter då det blåste något förfärligt och planet vinglade till sekunden innan landning på marken. Det var skitläskigt, jag var mitt uppe i Gud som haver, trots att jag inte är särskilt kristen. Vad som störde mig var att några fick för sig att bara applådera innan vi hade bromsat in överhuvudtaget. Jag blev verkligen irriterad (jag menar, vilka applåderar nuförtiden?), för man är ju inte alls säker förrän man kommit in på gaten typ. Så därför var jag tvungen att fräsa till lite, "Håll käften, vi är inte framme än!", tror jag att jag sa... Men jag vet inte om personerna i fråga hörde mig.

Vad gäller mitt hälsotillstånd så mår jag lite bättre idag. Inte bra, men i alla fall bättre. Jag har i och för sig tagit värktablett men jag hoppas att jag är på bättringsvägen.

Rubriken är visst lite dubbeltydlig en dag som denna. Jag tycker iofs att fotboll är väldigt tråkigt, men jag kommer nog se på matchen i alla fall. Lite nyfiken är man ju på hur det kommer gå. Men jag kommer inte gråta om vi förlorar.

Hej då Serbien!!!

Jag mår pissdåligt. Något annat sätt finns det inte att beskriva det. Mår så jäkla illa hela tiden, men jag är ändå inte magsjuk och vill kräkas (fast det känns så). Det har tagit mig tre timmar att packa min väska som i vanliga fall skulle ha tagit mig 30 minuter. Jag var tvungen att lägga mig och pusta hela tiden för att jag mådde så dåligt. Jag har typ lämnat kvar hälften av grejerna jag tagit hit. Men min väska är garanterat redan nu överviktig så det går inte att ändra på. Hoppas jag inte behöver betala för övervikten. Då blir jag galen. Sånt kan bli ganska dyrt för min syster har råkat ut för det på Belgrads flygplats vid ett tillfälle. Usch, det får bara inte hända. Jag vill inte lägga mina pengar på nåt sånt onödigt.

Okej, det här blir sista inlägget innan avresan för jag tänkte lägga ner datorn nu så att jag säkert inte glömmer den. Det är trots att det viktigaste att ta med, förutom pass och biljett då förstås.

Förberedelser

På en skala från 1 till 10 om hur förberedd jag är inför hemresan imorgon är jag 0,5 ungefär. Gah, det går inte framåt någonting alls. Men det är väl för att jag fortfarande mår dåligt, funderar på om jag kan ha fått något konstigt virus eller nåt (som inte är förkylning). Borde inte skriva här. Borde packa,städa, diska! Borde, Borde, Borde. Inte minst städa, jag har inte städat här på en evighet och det börjar bli riktigt äckligt här. Men jag orkar verkligen inte. Efter fem sekunder uppe måste jag gå och vila mig för jag känner mig alldeles yr annars.

Jag brukar vara en sådan som är färdig i god tid inför en resa, men det känns som att det kommer bli sista sekunden packning för mig den här gången. Inte bra.

Om att inte må bra

Jag har inte skrivit nåt på ett tag för jag har verkligen inte haft något roligt att skriva om. Visserligen har jag väl aldrig skrivit om "roliga" saker i den här bloggen men det får ändå vara någon hejd på klagomålen ibland. Jag mår verkligen inte alls bra och har inte gjort det på flera dagar. Det är dels huvudvärk men mycket annat också, såsom yrsel, illamående och trötthet. Jag vet inte riktigt vad det beror på men jag har en teori, dock så borde det ha upphört nu om teorin stämnde så jag vet faktiskt inte. Jag hoppas det går över snart för jag står inte ut mycket längre till. Jag åker ju hem i övermorgon. Shit, det känns helt absurt att det är så snart. Och jag hade en massa att fixa inför hemresan och vad har jag gjort? Nada. Verkligen ingenting , bara legat i sängen och gnällt över hur dåligt jag mått.  Och så har jag bråkat med min mamma också, på ett sätt som jag inte gjort sen jag gick i gymnasiet eller nåt. Vi är fortfarande inte vänner, eller jag är fortfarande arg på henne i alla fall. Det känns rätt jobbigt faktiskt.

Jag ska trösta mig med cashew nötter nu. Mitt nya favoritsnacks. I bästa fall hjälper det mot huvudvärken.

Jo, jag vet att man kan ta värktabletter mot alla dessa symtom och det har jag gjort också. Vad som känns jobbigt är att det aldrig blir bättre och att jag varje morgon vaknar med en hemsk huvudvärk (som inte är migrän btw).

sol, vind och vatten

Jag kollade precis in SMHI:s hemsida. Det ska så klart bli regn på tisdag i göteborgsområdet. Det fina vädret slutar lagom till att jag kommer hem. Varför är jag inte förvånad? Jag kommer aldrig bli brun!

Jo, jag vet att sommaren bara har börjat. Men jag blir alltid lite besatt av att bli solbränd på sommaren och står inte ut med att vara blekast i sällskapet. Jag får se det från den ljusa sidan, mindre hudcancer, Yay!!!!

Landet i bilder



Mycket bilder här, men jag hade ju lovat det. Det är väldigt vackert där faktiskt. De flesta bilderna därifrån är på folk men jag ville inte publicera det här utan deras vetskap. Jag mår ärligt talat inte så bra just nu, har en huvudvärk som inte vill släppa och känner mig allmänt hängig. Men, men det får gå ändå. Jag åker ju hem på tisdag så jag har en del att fixa inför hemresan. Kanske är det som ger mig huvudvärk...

Dagarna på landet (i punktform)

Så nu är jag hemkommen från några dagar på den vackra serbiska landsbygden. Tänkte att jag skulle sammanfatta veckan i punktform. Det blir roligare så. Det här har jag gjort:
  • Lekt med söta och vilda barn
  • klappat söta hundvalpar
  • matat grisar (det är sant!)
  • jobbat i affär ( En kompis har en liten mataffär och stack iväg och lämnade sin 10- åriga dotter att hjälpa till vilket innebar att även jag fick arbeta där. Det gick väl så där..., kan man säga)
  • Druckit turkiskt kaffe (i massor)
  • Längtat hem
  • Dödat äckliga småkryp (som i själva verket borde kallas för storkryp)
  • Saknat rinnande vatten och toalett
  •  Fotograferat och vandrat i vacker natur
Det här är vad jag lärt mig:
  •  Att jag är en stadsmänniska (fast det visste jag nog redan)
  •  Att jag hatar småkryp
  • Att min mage inte klarar av kaffe varje dag
  • Att jag är trött på att resa ensam
  • Att fotografera barn som aldrig vill sitta still är... svårt.
  • Att barn är roliga men ack så jobbiga att umgås med.
  •  Att min serbiska blivit bättre (jag tror det i alla fall)
Det här får räcka för idag. Måste se vad som hänt i min övriga internetvärld sen jag åkte iväg. Det känns som att jag varit borta i en evighet. Återkommer i morgon med bilder och allt.

RSS 2.0