Gott nytt år!

Jag måste egentligen göra mig iordning för jag ska hem till familjen och äta surkålskåldolmar (sarma, serbisk specialitet och jag fullkomligt älskar det!). Men är man internetberoende så är man. Jag kom inte upp förrän halv tolv idag och en halvtimme senare kom jag på att jag inte hade nåt att dricka ikväll. Jag rusade iväg till systemet då jag fick för mig att det stängde kl 1300. Helsvettig var jag när jag kom dit och insåg att de stängde först tre. Så nu måste jag duscha igen om jag ska vara någorlunda nyårsfräsch. Jag tror att det kommer att bli ett ganska lugnt och trivsamt nyårsfirande. Jag ska på middag med några vänner och sen vet jag inte riktigt vad som händer men det blir säkert bra. Gott nytt år!

Kändistv

Jag gillar egentligen inte när man kallar tv:n för dumburken för det görs så mycket bra program men ibland är det så jag känner att jag fördummar mig själv. Alla dessa kändisprogram är faktiskt rätt hjärndöda produktioner. Nu för en stund sen satt jag och såg ett MTV-pogram där "modeexperter" diskuterade stjärnors klädval på olika VMA-galor. Det värsta är att jag tror att jag sett programmet förut.... Varför tittar jag så mycket på MTV egentligen? Jag vet inte, men jag fastnar lätt vid det och så kan jag inte komma loss.

När jag bodde i Belgrad tittade jag jämt på VH1 och de hade varje kväll olika kändisdokumentärer. Vissa av dem var rätt väldgjorda och intressanta (t ex musikdokumentärer), andra totalt ytligt skräp som fabolous life of.  Jag kommer ihåg att de någon dag hade ett mastodontprogram där de räknade upp 100 most outrageous celebrity moments. Programmet gick hela dagen och jag kunde inte sluta titta trots att det kändes som att det  förlamade och fördummade mig. Därmed inte sagt att hela programmet är skit, det var en del komiker som satt och gjorde sig lustiga över en del kändisars bekostnad och sånt är ju alltid roligt. Det var mest det att det aldrig tog slut och att jag personligen har så svårt att slita mig från tv:n när det är kändisar med. Det är rätt störande faktiskt och jag förstår inte varför det är så. Jag borde läsa böcker istället men det finner jag aldrig någon ro till. Jag läser nog mest när jag inte har tillgång till dator eller tv. Både internet och tv kan vara så otroligt distraherande. 

Om det är någon som undrar vad som VH1 ansåg var mest outrageous så var det när Britney gifte sig med sin barndomskompis  Jason Alexander i Las Vegas. Skulle programmet göras om idag skulle väl andra Britneyskandaler toppa listan, antar jag. En liten rolig grej med Jason Alexander är att han har samma namn som han som spelar George i Seinfeld. Min kompis berättade att hon först trodde att det var han som Britney hade gift sig med. Haha, det hade varit en ännu större skandal.

På tal om Britney så är verkligen hennes senaste skiva bra, jag har lyssnat förvånansvärt mycket på den. Synd att hon inte är i form för att kunna leverera materialet live också. För att knyta ihop säcken så var hennes VMA-framtrådande i år plågsamt dåligt och ofokuserat. Nej men varför skriver jag så mycket om Britney för? Det fanns en tid då jag sprang på filmvisningar på cinemateket och låtsades att jag förstod varför Tarkovskij var ett filmiskt geni (i ärlighetens namn var Stalker min värsta filmupplevelse någonsin). Jag hade i alla fall ambitioner då, nu orkar jag bara läsa nöjessidorna i tidningen och oroar mig för hur det ska gå för Britney samtidigt som det är en massa skit som pågår runtom i världen som jag inte orkar ta in.    

Sol ute och TRL!

Det är sol ute för första gången på evigheter! Måste gå ut innan det molnar till och ösregnar igen som det typ gjort konstant de senaste dagarna. Igår när jag och min syster skulle gå till bion blåste det skrattretande mycket och paraplyerna var rätt värdelösa. Det gick typ inte att komma fram och vi hade dessutom rätt bråttom. Så jag är glad att det är lite finare väder nu. Hoppas att det är klart imorgon kväll så att man kan se fyrverkerierna ordentligt.

Började dagen med att titta på TRL på MTV idag. Det är verkligen ett irriterande program och väldigt amerikanskt. Ändå var jag typ beroende av programmet ett tag. Jag vet inte riktigt varför, jag tyckte aldrig det var bra men på nåt sätt kändes det lyxigt med alla kändisarna och musikvideorna för mig som växt upp med tre kanaler. Det gjorde dessutom att jag fick rätt bra koll på amerikansk masskultur. Det en låt som spelades i flipp eller flopp i P3 populär för ett tag sen som jag kände igen när ingen i panelen gjorde det - Ally & AJ (två systrar som gjort tv också). Inte för att det är någon viktig kunskap att kunna och de är verkligen inte bra eller nånting jag skulle kunna lyssna på, men ändå.  

Förtrollad

"I've been dreaming of a true love's kiss" Ah, det är nåt visst med klassiska disneymusikaler. Den här filmen är dessutom en slags parodi på dessa filmer. Jag har varit på bio idag och filmen var riktigt bra faktiskt. Jag rekomenderar den. Verklighetsflykt så klart men vad gör det? Det var en massa barn i publiken och min syster undrade lite tveksamt om jag dragit med henne till en barnfilm. Men den funkar nog i de flesta åldrar faktiskt och min syster gillade den också.

Jag kan inte fatta att det är först nu som jag är ute på internet. Jag börjar verkligen bli beroende och det kändes konstigt under dagen att inte ens ha satt på min dator.

Mellandagarnas tv

Borde inte kanalerna satsa på bra filmer och liknande nu när många är lediga? Efter en snabb titt på tablåerna och jag kan konstatera att det mest intressanta är På spåret i ettan i kväll. Inget fel med det programmet, jag gillar frågesport och Ingvar Oldsberg är en bra programledare, men formatet är typ 20 år gammalt. Borde inte kanalerna i Sverige och i andra länder kunna komma på nya format och idéer. istället är det samma gamla vanliga som är det ständiga receptet. Nu floppar oftast realityserierna och publiken suktar efter välgjorda tv-serier som de som finns i USA. Men det som görs i Sverige är så uppenbart lågbudget och det är sällan det blir riktigt bra. Jag tittade lite på August som skulle vara SVT:s stora juldrama om August Strindberg. Premisserna att det skulle bli bra var stora om man såg till skådespelare och manus, men jag tyckte fotot var så extremt tv-mässigt att det knappt gick att titta på. Dessutom har jag lite svårt för det överdrivet teatraliska spelet. Det kändes mer som filmad tv-teater än ett episkt filmdrama. i GP var kritiken lyrisk och recensenten hyllade även fotot, förstår inte riktigt hur han tänkte där.
 
 


Göteborgsrusk

Måste det ösregna jämt i den här stan? Det går ju nästan inte att gå ut när man bara blir dyblöt hela tiden. Jag har huvudvärk också, den har kommit tillbaka efter några dagars uppehåll.  Jag har väl spänt mig när jag sov för jag vaknade verkligen med värsta värken. Jag är så trött på den, jag kan ju inte käka värktabletter hela tiden. Jag borde börja träna, jag tränade faktiskt en del i början av året. Sedan gick årskortet ut och jag kom mig inte för att förnya det. Borde, borde, borde. Jag hatar borden.   

Tredjedag jul

Jag börjar verkligen tröttna på strejken nu. Jag följer visserligen inte många serier i USA-takt men det känns verkligen trist att man inte vet hur det blir med den här säsongens tv-serier. Och Pushing daisies ser jag ju på, den har fått kontrakt på en hel säsong (9 avsnitt är visade) men frågan är vad som händer med det om strejken fortsätter. Nu är det snart nyår och som jag fattat det ser det mörkt ut om konflikten inte löses innan årsskiftet. Ja, ja -  det är en världslig sak som min mamma skulle ha sagt.
 
Nyår ja, jag vet inte hur jag ska fira det än men nåt ska det väl bli. Jag gillar inte riktigt hajpen kring högtiden så egentligen spelar det ingen större roll vad det blir. Hmm, jag vet inte vad jag ska skriva mer. Jag är rätt uttråkad, allt känns tråkigt så det är därför jag skriver här (hade inget bättre för mig). Men det är kanske bra om man har nåt att säga också. Jag är väldigt mycket en sådan person, som pratar på utan att egentligen ha något viktigt att säga. Men det är så tråkigt med tystnad, tycker jag. 

Nackdelen med att vara ledig och inte ha så mycket att göra är att det blir så mycket tid till självreflektion. Jag är så trött på att grubbla över min livssituation, det händer inte så mycket med den. Det är kanske därför jag inte gillar nyår så mycket för då kan man liksom sammanfatta året och oftast känns det som att det har gått ett år utan att så mycket intressant har hänt. Men även om det låter klyschigt så här i dessa nyårstider så tror jag faktiskt att 2008 kommer att bli ett lite mer spännande år. Det kommer i alla fall bli förändringar i och med att jag antagligen flyttar till Belgrad i februari. Förhoppningsvis kommer jag in på någon bra journalistutbildning till hösten också. Vad gjorde jag egentligen 2007? Jobbade som bambatant, brevbärare och läste historia, ingen av de grejerna var så där jättespännande.
 
Imorgon ska jag sätta klockan på 9.00 så att jag inte sover för länge, imorse vaknade jag av brevbäraren. Jag ska gå på mellandagsrean och sätta sprätt på julklappspengarna.  Just nu satte jag upp min nya Buffykalender. Den är jättefin även om de alla har sjukt fula kläder på sig. Jag trodde aldrig jag skulle bli en sådan som köpte en massa merchandise men jag vill bara ha mer och mer.    

kopiera dvd

Gaah, jag har försökt kopiera dvd:n med filmer från min barndom som mamma lagt över till dvd men får det inte att funka. Fattar inte varför det inte går att rippa enkelt som det gör med cd-skivor. Jag hatar när det inte fungerar enkelt med datorn (eller i det här fallet är det väl jag som inte vet hur man gör men det är irriterande i alla fall)! Kan inte tänka på nåt annat nu. Vi har bara ett original av filmerna och jag är så rädd att det ska skadas, därför behöver jag verkligen kopior, och det borde vara enkelt att fixa. Det kostade tydligen mycket att lägga över det från super 8 till dvd.  

Veronica Mars dvd

Jag fick s3 i julkapp och jag började titta på den igår. Jag började på extramaterialet direkt för det andra hade jag sett tidigare. Det var betydligt bättre extramaterial än på s1 men jämfört med många andra dvd-boxar var det ändå lite snålt. Jag hade velat ha kommentarsspår till utvalda avsnitt m.m, dock helt klart en förbättring.

Det var första gången som jag såg presentationen av den fjärde säsong som aldrig blev av  (snyft) och jag vet inte riktigt om jag gillade FBI-idén. När jag först hörde talas om det lät det bra men jag hade hundra gånger hellre sett en fjärde säsong på college. Det kändes inte riktigt som VM där i FBI miljöer i L.A. Neptune, Mars investigations och alla andra karaktärer är en stor del av seriens storhet. Och att döma av presentationen (som naturligtvis inte kan anses representativ för hur en Veronica Mars FBI-version hade kunnat bli i slutändan.) så kändes det mer som vilken serie som helst snarare än världens bästa serie som ändå VM är för mig. 

Det var lite konstigt att höra Rob Thomas (VM:s skapare) prata om de delar i s3, som jag inte tyckte fungerade, som han verkade tycka var hur bra som helst. Till exempel det avsnittet med den forna barnsoldaten från Uganda som jag tyckte blev väl sentimentalt och som inte passade den typ av serie som VM är, verkade han tycka var otroligt känslosamt (det är väl lite det som är grejen, VM är inte riktigt en känslosam serie- det är en deckarserie i neo-noir stil). 

S3 är ändå bättre än sitt rykte ( som är negativt från en del håll) och det ska bli kul att ha s3-maraton i dagarna. Synd att jag har en massa annat att fixa också. Men det tänker vi inte på nu.   

Juldagen

Jag är määääääääääättttttttt! oj, så mycket kalkon jag ätit. och fruktsallad med grädde, och tårta.... Ska inte skriva så mycket. Man är rätt trött efter en hel dag med förberedelser för kalkonmiddagen. Mamma började tillaga den vid tio och jag har hjälpt till större delen av dagen, dels med maten och dels med att göra det fint här hemma. Är trött nu. Imorgon är det mormor som gäller. Det känns bra att det är lite kvar av julfirandet. Jag vill inte tänka på allt praktiskt och tråkigt som jag måste börja ta itu med snart. Typ vad jag ska göra i vår, egentligen.? *ångest*. Ja ja, det blir säkert bra.
 
Bebisar är söta! Jag har hållit och burit omkring på en bebis idag och han grät inte den här gången. Man blir glad av bebisar, eller jag blir det i alla fall. 

Här är en rolig you tube video, tack Sanna för tipset!
http://www.youtube.com/watch?v=EfKfPY-0VPg 

Julafton

Nu är det julaftons kväll och jag är helnöjd med dagen. Det har varit riktig trevligt, mätt som bara den är jag, men det är ju som det ska. Julklappar jag fått bl. a: Buffy kalender 2008, Veronica Mars s3 på dvd, tre böcker, pengar, pyjamas, raggsockar, smink, manuell matberedare (min mamma har varit på tupperware-party...), vantar, halsband, bok med Elvis Presleys favoritrecept (!), Triops (en helt sjuk present jag fick av min kusin, det är några djur som finns kvar från dinosaurietiden som om man lägger äggen i vatten så kläcks de, små saker med tre ögon är det - jag tänker INTE lägga det i vatten!). Jag är nöjd med julklapparna men faktum är att det var kul att ge bort klappar också.

Men det roligaste var nog att mamma låtit föra över gamla super 8 filmer på dvd i julklapp. Det var nästan bara  filmer från min systers barndom och så några minuter på mig som liten. De tröttnade visst på att filma väl framme vid andra barnet. Det var otroligt kul att se hur vi rörde oss som små, det är sådant man inte ser på bilder.  Och så unga, snygga och smala alla var, mamma var verkligen jättesöt. Nu ikväll så var jag tvungen att titta på fotoalbumen från mig och min syster som bebisar också, jag blev så sugen på att se alltihop igen. Det var någon bild som jag såg supersöt ut i, iklädd en fin klänning där mamma berättade att jag haft värsta utbrottet efteråt. Det såg så fredligt och sött ut på bilden men jag hade rätt hemska vredesutbrott som liten.
 
Nu är det julaftonskväll och jag är ensam kvar, mamma har gått och lagt sig för att hon ska gå i julottan klockan halv sju imorn bitti. och min syster har följt med min pappa hem. Så nu sitter jag här ensam och vet inte riktigt vad jag ska hitta på, så det blev internet trots att jag inte tänkt det idag. Det är alltid liten av en tomhet efter julafton, är det redan slut liksom. Men vi har firande kvar, jag gillar det att vi alltid firar jul i dagarna tre. Imorgon är det kalkonmiddag, då kommer bebis på besök också. Och på annandagen ska vi till mormor och träffas hela släkten. Det blir nog sista gången som vi samlas så här i och med att mormor är sjuk så det känns lite speciellt. 

Nu ska jag inte skriva mer för det här blev rätt långt.  

God jul!

Det här blir nog sista inlägget innan jul. Ska snart åka hem till mamma och fira jul där. Jag ser verkligen fram emot julhelgen, tror det kommer bli jättetrevligt. Huvudvärken är mitt enda orosmoln. Just nu är det okej efter att ha tagit värktablett men det återkommer hela tiden. Jag har svårt att tänka mig att det är vanlig spänningshuvudvärk, det här är mycket värre. och så särskilt spänd tycker jag inte att jag är. Tänk om det är nåt allvarligt! Jag vågar inte ringa sjukvårdsupplysningen, är rädd att de antingen ska avfärda mig och säga att det inte är nån fara alternativt be mig omedebart uppsöka sjukhuset. Jag vet, jag tänker inte rationellt på något sätt men fatta att jag är rädd av mig. Jag är rädd för allt, typ. Men mest för att dö.

Jag såg Elf igen igår. Ha ha, den är så rolig. Slutet är kanske lite konstlat och urkramat men första halvan är verkligen sjukt underhållande. Will Ferrel är en fantastisk komedi-skådespelare. Jag vill se Förtrollad på bio också, verkar vara lite i samma stil. Jag gillar filmer/tv-serier som växlar mellan saga och realism. Den har fått bra kritik också, huvudrollshaverskan har förresten varit med i ett avsnitt av Buffy säsong 5- Family. Jag var tvungen att kolla upp det för jag hade inte sett henne i nåt annat annars. Jag älskar IMDB.
 
Lyssnar på Britneys Spears Blackout nu och den är riktigt bra. Jag skulle aldrig köpa hennes skiva men internet öpnnar verkligen nya dörrar... 

Nordstan

Jag tog det dåliga beslutet att bege mig in till Nordstan kl 17.00 denna 22 december. OMG, vad mycket människor det var. Jag trodde ändå nånstans att alla andra redan hade köpt sina julklappar men icke. ALLA gick in mig, jag är tydligen osynlig. Jag brukar inte vara så rädd för ficktjuvar men i idag höll jag faktiskt hårt i väskan. Hittade inga bra sista-minuten klappar. Jag var dock rätt desperat att jag faktiskt gick in på apoteket och tänkte kanske hitta någon rolig kräm eller medicin i present (var fick jag den idén ifrån?) men insåg sen att det var rätt korkat. Vem vill ha tandtråd i julklapp liksom.

Fortfarande värsta huvudvärken. Som den hypokondriker jag är tänker jag så klart hjärnhinneinflammation. Men inser samtidigt att det nog borde kännas ännu värre. Jag har sett lite för mycket på House men jag vet ju att det som i början inte är farligt kan visa sig vara livsfarligt...

Trött

Det finns kanske intressantare saker att skriva om än att jag är trött. Men det är verkligen så det är. Jag vaknade med huvudvärk i morse och det har inte direkt blivit bättre under dagen. Sedan har jag hjälpt till att städa hemma hos min pappa och jag är så trött just nu. Det här är första gången under dagen som jag haft tid att gå ut på datorn. Jag har inte ens tittat på tv idag (!), hemska tanke. Nä, men jag klarar mig faktiskt en dag utan tv. Jag borde ta och läsa lite mer, förutom kurslitteratur (som jag aldrig läser). Jag håller på med Martha av Doris lessing men jag har inte direkt kommit in i den än. Men jag har bestämt mig för att åtminstone läsa en skönlitterär bok över jul och det får bli den. Då att jag har läst en nobelpristagare i alla fall. Hon skriver rätt lättläst så det ska väl inte direkt vara några problem.  Ivo Andric skulle jag kunna tänka mig att läsa också, Bron över Drina har jag börjat på vid nåt tillfälle men inte läst ut. Gud, jag vet inte hur många böcker jag börjat på men aldrig läst färdigt. Jag har svårare och svårare för att komma in i böcker än jag hade när jag var liten. Jag har inte tålamod att vänta tills det ska bli så där bra som alla pratar om. Jag måste försöka få lite bättre tålamod, jag har problem med filmer också. Det tar alldeles för lång tid innan en film blir intressant (oftast).  

Kvitton

Jag sorterade ut kvitton från min plånbok idag. Där fanns bankomatdrag från i juni (!). Den var rätt tjock om jag säger så. Skönt att sortera lite bland grejerna. Och intressant att se vad man gjort de senaste månaderna. Det var en hel del jag hade glömt bort att jag köpt. Och vad mycket saker jag köpt, jag som brukar skryta om att jag har så bra hand med min hushållsbudget. Det har jag visserligen också, jag förstår mig inte folk som alltid ligger på minus på kontot i slutet av månaden. Det har jag aldrig gjort och då har jag ändå inte mycket till inkomst. Det handlar väl om prioriteringar så klart men jag samlar hellre pengar på hög än har "kul" en helg för att  sen leva på majs och nudlar i slutet av månaden. Majs på burk för förresten. Så himla äckligt. Min pappa gav mig ett fyrpack för några månader sen (varför pappa varför!?) och det står oöppnat i skafferiet. Jag kan inte med att slänga mat så jag vet inte vad jag ska göra med det. Någon som vill ha lite majs?

Jag tror att min tendens att inte konsumera så mycket onödigt så som mina kompisar gör har att göra med att jag faktiskt inte tar för givet att jag alltid kommer ha pengar.  Vem vet vad som kommer hända med i livet. Något oförutsett kan hända och man står där barskrapad på gatan, typ. Jag vet inte varför jag känner så, de flesta uppvuxna i ett medelklasshem i Sverige är nog rätt trygga av sig. Man tar för givet att vi alltid kommer ha det lika bra som nu. Det är inte jag så övertygad om. Samtidigt är det bra att inte konsumera för mycket med tanke på miljön, när det gäller det kan jag ändå ha rätt dåligt samvete för allt onödigt "slit och släng" som jag köper.

Citat

Citat är underbara och såna där citat-böcker brukar alltid missa de mest intressanta citaten. Så jag klistrar in lite bra citat från Veronica Mars och Buffy. Humorn är nog svår att förstå om man inte sett avsnitten, det här är heller inte de bästa citaten (det finns hur många som helst) men jag orkade inte leta reda på bra citat från fler än två avsnitt så Veronica Mars citaten kommer från An Echolls family christmas i säsong 1 och Buffy-citaten är från Intervention i säsong fem.  

Veronica: Look at you, all helpful.
Logan: Hey, your peskiness being unleashed on Connor brings me joy. Annoy, tiny blonde one! Annoy like the wind!

Veronica: Hey.
Weevil: See, there you go with that head tilt thing. You know, you think you're all bad-ass, but whenever you need something, it's all "Hey."
Veronica: Just be glad I don't flip my hair. I'd own you.

Buffybot: It's Spike! And he's wearing a coat!

Willow: So, just this one time, you just ... did something kinda ... crazy.
Buffybot: It wasn't one time. It was lots of times. And lots of different ways. I could make sketches!
Willow: No! Buffy, there is something seriously wrong here! I... Okay, yeah, you've been with a vampire before, but Angel had a soul.
Buffybot: Angel's lame. His hair grows straight up, and he's bloody stupid.

Buffybot: "Oh Spike, you're the big bad! You're the big bad!"

Buffybot: Say, look at you. You look just like me! We're very pretty.
Willow: Two of them!
Xander: Hey, I know this! They're both Buffy!
Buffy: No, *she*'s a robot. She acts just like that girlfriend-bot that Warren guy made. You guys couldn't tell me apart from a robot?
Buffybot: Oh, I don't think I'm a robot.
Anya: She's very well done.

Buffybot: "And Anya! How is your money?"
Anya: (riktigt glad) "Fine! Thank you for asking!"


Kändisnytt

Två chockande kändisnyheter igår. Andreas Lundstedt är HIV-positiv och Britney Spears 16-åriga lillasyster Jamie Lynn är gravid (!). Jag blev ledsen för att höra båda nyheterna, det är så sällan man hör om någon offentlig person som har HIV. Men bra och modigt att han vågar gå ut med det, hoppas att det får folk att inse att HIV inte bara gäller folk i Afrika nuförtiden.

Sedan till graviditeten, jag bryr mig så klart nada om Britneys syster men 16 år!!! Herregud, hon är bara ett barn. Dessutom är det framförallt barn och ungdomar som gillar henne då hon är Nickelodeons stora stjärna i USA. Vad sänder det ut för signaler egentligen. Jag minns när systrarnas mamma lärde ut att det var syndigt med sex före äktenskapet. Nu är det visst bara preventivmedel som är en synd...  

Presentation

Jag kopierar in den presentation jag har på tv-land.se där jag är aktiv (Mogan är mitt användarnamn) för jag tycker den beskriver mig rätt bra. Det handlar dock mest om mig som tv-person eftersom det är anpassat till ett tv forum. Jag har lagt till lite saker också.

Namn Maja
Ålder 22
Bor Göteborg. Där jag också är uppvuxen.
Favorit tv-serier Veronica Mars, Six feet under, Buffy the vampire slayer, Dead like me, Firefly, Mitt så kallade liv, Wonderfalls, House
Övrig tv Sopranos, Scrubs, Supernatural, Studio 60 on the sunset strip, Ugly Betty, Lost, dokumentärer på SVT, Mtv, So you think you can dance, konståkning, Kobra mm.

När det gäller mitt tv-tittande så var jag fram tills för några veckor sen en sådan som bara tittade på vanlig tv och inte laddade ner. Men nu har jag lärt mig hur man gör och har laddat ner Dexter och Pushing daisies. Fast mitt internet är rätt långsamt så det mesta ser jag på vanlig tv. Men jag älskar tv och har i hela mitt liv tittat på stora mängder tv. När jag var liten hade jag bara tre kanaler men lyckades ändå fastna för udda UR- program och liknande. Tack vare tv-land har jag på senare tid upptäckt serier jag tidigare missat, såsom Buffy. Det tog lite tid för mig att fastna men jag är numera väldigt kär i serien och Btvs är numera med på min absoluta topplista av tv-serier. Annars är VM det som är störst för mig. Det var också min besatthet av VM som gjorde så jag hittade till veronicamars.se och sedan till tv-land. Ett sätt att förklara min person med tanke på vilken sorts tv-tittare jag är så kan jag också säga att jag är en Spuffy-shipper till Buffy och LoVe-shipper till VM. Det säger kanske nåt för någon.

Gör Just nu läser jag historia men i framtiden skulle jag vilja läsa till journalist. B-planen är lärare.
Filmer Amélie från Montmartre, Spring Lola, Prinsessan och krigaren, Fucking Åmål, Shooting fish, Serenity.
Musik Tegan and Sara, The Killers, The Knife, Bloc Party, Hello Saferide, The Wannadies, Mew, Kent.

Men när det gäller musik har jag även en förkärlek till rätt så cheezy musik: Euro-techno, europeisk 80- och 90-tals schlager, cheiron producerad tuggummi-pop, balkanpop osv. Okej jag erkänner, det är så.... Jag drar mig inte för att sjunga karaoke exempelvis. Men jag gillar mycket annat också: folkmusik, klassiskt ( har spelat valthorn på rätt hög nivå), elektronika och rock. Har väldigt blandad musiksmak helt enkelt.

Äter Det mesta men jag gillar mustig och östeuropeisk mat. Jag älskar surkål! Var vegetarian tidigare.
Dricker Inte alkohol för tillfället men mycket te och juice.
Intressen Förutom tv, övrig populärkultur och humanistiska ämnen i allmänhet. Språkvetenskap, historia, religion osv. Har delvis ursprung i serbien så jag intresserar mig mycket för Balkanregionen; politik, kultur och historia. Jag höll på med musik större delen av uppväxten men tröttnade när prestationskraven blev för jobbiga och det inte var roligt längre.

Mina personliga egenskaper Eh, positiva eller negativa? Jag är pratsam, idérik, oförutsägbar, ambitiös, nojig, neurotisk, envis, perfektionist ( men bara i vissa sammanhang), bra på att komma ihåg onödiga saker (typ när James Marsters födelsedag är, 20 augusti för den som undrar),m m.
Det har jag alltid i min handväska Öronproppar! Jag är livrädd för tinnitus.
Favoritstäder i världen Göteborg, Belgrad, Berlin, Paris

Saker jag är rädd för Allt! Miljöförstöring, döden, förlora min familj och vänner, småsaker (jag oroar mig hela tiden), framtiden ( min egen och världens), ringa jobbiga samtal, söka jobb, flyga, behöva fixa praktiska saker (kan inte mamma göra det!) osv.

Nu får det nog räcka. Ni behöver ju inte veta allt om mig.

Julklappsstress

Hmm, kom inte på någon lämpligare rubrik.  Denna onsdag har inte varit någon speciell dag och jag visste inte vad jag skulle skriva om. Jag har köpt lite julklappar idag, eh väldigt spännande läsning... Att det skulle vara så svårt att komma på ämnen att skriva om i bloggen. Och jag som drömmer om att blir proffstyckare en vacker dag. *Ångest över att det aldrig kommer bli nåt av mig*. Nåväl, jag har i alla fall jullov nu. Jag ska naturligtvis försöka läsa lite över julen men det är frågan hur mycket det kommer bli. Kan inte riktigt motivera mig själv.  Jag borde läsa annan litteratur också men det ger mig lätt dåligt sambete över att jag inte läser kurslitteratur. Jag måste läsa och förbättra mitt ordförråd, det är skrämmande hur svårt jag har för att hitta orden i vissa sammanhand.  Det är skrämmande hur lite intressant jag har att berätta. Bäst att sluta nu innan det blir riktigt ointressant.  

Mina favoritserier på tv.

Var ska jag börja? Fram tills för några månader sen var Veronica Mars helt klart högst på toppen. Men efter att ha sett sju säsonger av Buffy så är inte frågan om den kom före. Men den är mer spretig, jag började inte älska den förrän i säsong fyra (trots Riley) och i säsong 5 var jag helt besatt. Det är helt enkelt världens bästa tv-säsong (trots Riley men han försvinner ju sen)! Säsong 6 gjorde mig dock tveksam igen, är det bra eller helt kass. Det är frågan. Spike är bäst så klart. Jag har en plansch av honom på väggen, jeez jag är verkligen en nörd.  Och jag läser just nu en bok som heter Seven seasons of Buffy. Andra bra serier är: Dexter, Wonderfalls, Pushing daisies, Dead like me, Firefly, Angel, Six feet under, House m fl.

Det är inget fel att titta mycket på tv, tycker jag. Det görs ju så mycket bra tv nuförtiden. Bättre än alla halvkassa filmer som dominerar biorepertoaren. Möjligtvis att jag tittar lite för mycket på tv, men alltså jag gillar ju det. Jag berättade för en kompis att jag kanske i snitt tittar på tv sex timmar om dagen och hon häpnade över detta. Möjligtvis att jag överdrev lite, idag har jag bara sett ca tre timmar på tv (två avsnitt av Firefly som jag redan sett så klart och två Ugly Betty-avsnitt.)

Första inlägget

Jag har ingen aning om vad jag ska skriva i det här mitt första inlägg. Men jag räknar med att ingen läser det heller så spelar roll. Jag heter i alla fall Maja och gillar tv, därav namnet på bloggen. JAg är rätt nöjd med namnet faktiskt, tv till frukost. Det låter bra. Jag kommer nog inte blir för personlig i den här bloggen (vi får se) utan det kommer nog handla en hel del om det jag ser på tv just nu. Jag är lite ny med det här med internet och datorer så vi får se om jag ens kommer kunna sköta den här bloggen. Vi får hoppas det.   

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0