Lite mer blaj som vanligt.

Jag har sett ett till avsnitt av Gossip girl nu. Det är riktigt underhållande även om det mest är ytligt kul för stunden för min del. Men det är möjligt serien kommer få mer djup längre fram.

Det är värsta stormen ute och det regnar och har sig. Jag hade tänkt göra lite ärenden idag men jag fastnade visst hemma. Vem vill gå ut i det här vädret om man inte absolut måste? Ikväll är det en film på filmfestivalen som jag verkligen har sett fram emot - Across the universe med Evan Rachael Wood (är hon fortfarande tillsammans med Marylin Manson förresten?), det är gjort av regissören till Frida och ska vara en musikal med Beatlesmusik. Just Frida var inte någon film jag älskade särskilt mycket, pga. att alla mexikaner pratade engelska med spansk brytning och jag stör mig mycket på sånt. Jag vet att de inriktade sig mot en internationell marknad men det är alltid bättre om man kör det på orginalspråk. Mot den här (amerikanska) filmen ska jag förhoppningsvis inte ha några större invändningar. 

Äntligen internet!

Jag kunde inte komma ut på internet tidigare idag och höll på att bli galen för detta en ganska lång stund. Nu funkar det igen tack och lov men jag hoppas att det bara var ett tillfälligt fel. Jag är helt klart beroende  och behöver min dagliga dos av bloggande, tv-snackande samt att kunna kolla mail och sånt. Allt annat man kan göra på internet klarar jag mig utan i några dar men de mest grundläggande grejerna för mig är väldigt viktiga.

Jag var så arg över detta att jag tvungen att lyssna på lite arg musik. Av en slump letade jag fram en gammal Ebba Grön skiva som jag inte lyssnat på på 10 år eller nåt sånt. Men jävlar vad bra det är. Texterna symboliserar kanske inte alltid det jag tycker men själva den arga - vi- skiter-i-allt- attityden är så jävla bra ibland, när man är på det humöret. We're only in it for the drugs är en skitbra låt. Jag lyssnade en hel del på Thåström när jag var yngre. Jag gillade Imperiet väldigt mycket också, tror jag ska ta och leta upp en gammal skiva med dem nu snart.

Fucking jävla västtrafik!

Nä, jag kanske inte ska vara för hård mot dem. De har trots allt sänkt priserna (och sen höjt dem igen) men busslinjerna här ute är verkligen under all kritik. Grejen är att det har blivit mycket sämre, för några år sedan gick det fler bussar oftare. Ikväll när jag skulle in till stan för en film på filmfestivalen råkade jag missa den enda buss som jag skulle kunna åka in till stan med. Det är extremt olikt mig att missa en buss för jag brukar vara sjukligt förtidig till allting. Men idag missbedömde jag tiden. Det ordnade sig för jag sprang till en annan hållplats och hann till filmen i sista sekund. Sedan när jag skulle hem fick jag först stå och frysa en lång stund för att sen behöva gå en lång sträcka för att komma hem då bussarna går så dåligt. Jag vet att en del områden har fått bättre bussförbindelser efter olika omläggningar men här har det verkligen blivit sämre. Egentligen hatar jag inte västtrafik men jag kunde inte komma på någon bra rubrik och ville ha något kraftfullt, så jag överdrev lite.
 
Filmen jag såg var en dokumentär om Slobodan Milosevic (eller snarare rättegångarna mot honom). Helt klart intressant men för den som ville lära sig något om krigen i forna Jugoslavien under 90-talet tror jag inte får någon heltäckande bild. Den här filmen var nog intressantare och bättre om man redan är lite insatt i konflikten. Å andra sidan är Jugoslaviens kollaps väldigt komplex och det finns inga enkla svar. Jag kan tycka att den här dokumentären hade vunnit på att vara mer komplicerad. Nu var det lite en ensidig bild av de personer som portätterades. Därmed inte sagt att jag stöttar Milosevic eller de brott som begick i hans namn. Det kan vara lite känsligt när man säger att man har serbiskt ursprung. Jag är trött på att man ska behöva ta avstånd från vidrigheter när det så klart är självklart. Men samtidigt har mediabilden (inte minst här i Sverige) ofta pekat på Milosevic som den som startade krigen. och det var mer kompext än så. Men om det skulle man kunna skriva en bok om och det tänker jag inte göra här (inte att jag är någon expert på ämnet men det intresserar mig och jag inser ju mer jag läser om det att det inte finns några tydliga svar).  De visade förresten bilder från massakern i Srebrenica 1995 och det är verkligen ohyggligt att se människor skjutas och man vet att det inte är fiktion. Det är så att man ryser i varenda ben i kroppen.  

Gossip girl

Nu har jag sett första avsnittet av Gossip girl. Jag har redan kommenterat det på tv-land men jag kan ju skriva lite här också. Jag hade inte så höga förväntningar vilket alltid är bra och det var riktigt underhållande. Jag är svag för ungdomsserier i allmänhet men O.C tyckte jag aldrig om. I den serien var det många saker jag störde mig på. Ryan t ex, tyckte aldrig att det kändes trovärdigt att hon skulle vara en "ligist" från början. Summer var rolig ibland men hennes gnälliga röst var väldigt irriterande. Jag störde mig på Marissas röst också, den kändes ansträngd och tillgjort lågmäld. Fast det kanske helt enkelt är Mischa Barton jag stör mig på. Överhuvudtaget var det många skådisar i den serien som var snygga (nästan lite för snygga, så att man inte kan relatera till dem) men inte  särskilt bra skådisar. Att döma av piloten av Gossip girl så är det här mer i min smak. Jag störde mig inte på skådespelarna (förutom han Humphrey pappan, varför vet jag inte riktigt) och det var snygga bilder på New York. Jag skulle gärna vilja se mer miljöer från staden som allt utspelar sig i, det ger mycket åt stämningen.

tjolahopp, tjolahej

Gud, att komma på rubriker är verkligen svårt!
 
I alla fall så har jag flyttstädat idag. Det är så rent att praktiskt taget en kvalsterallergiker skulle vara nöjd. Det var jobbigt men nu är det klart i alla fall. Fastighetsägaren hade inget att anmärka och jag har ringt Göteborg energi och gjort upp om elen. Jag ska bara lämna nycklarna sedan är flytten offficiellt avklarad. Skönt att det snart är över faktiskt. Nu när jag väl har flyttat ska det nog gå lättare att komma över lägenheten och finna mig i att jag nu bor hemma. Hemma och hemma, förresten. Just nu planerar jag att vara dagdrivare här hemma ett tag. Men snart bär det av till Belgrad. Måste bara ta mig i kragen och beställa biljetter så att det verkligen blir av.

Tror kanske att jag ska ladda ner Gossip girl nu. Jag borde se piloten i alla fall för att se om jag gillar det. Nu när det börjat visas i Sverige måste jag ju ändå ha koll på det. Jag var aldrig särskilt förtjust i O.C men jag hoppas att det här ska vara bättre.
 
Det är vissa saker som gör att man vet att man är hemma. T ex vad jag åt till frukost idag. Min mamma är den enda person jag känner som odlar sig egen groddar, bakar sitt eget rågbröd (urk!) och älskar att äta detta tillsammans med sesampasta. Hon är naturligt nyttig av sig därför att hon helt enkelt tycker det är gott. Själv, älskar jag ljust köpebröd samt det mesta som är onyttigt. Kanske just därför att det inte var den sortens mat jag är uppvuxen med. Men nu när jag är hemma är det rätt hemtrevligt att det är nyttiga saker som finns i kylen. Sesampasta och groddar på mackan är faktiskt rätt gott! 

Tillbaks i föräldrahemmet

Så, då har jag flyttat hem nu. Det gick bra att flytta även om det var skitjobbigt. Nu är det "bara" flyttstädningen kvar. Fastighetsskötaren ska dessutom komma och kolla på lägenheten. Hoppas verkligen inte att han har något att anmärka. Men då är det positivt att jag bara bott där i andra hand. Jag kan inte åka på att behöva betala nåt, eller?
 
Jag är så trött nu att jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till. Det är inte bara själva flyttjobbet utan all press som har varit att få ihop allt. När min flytthjälp (tack alla som hjälpte till!) hade åkt så var jag nära att börja gråta - av trötthet.

Allt är verkligen en enda röra nu hemma hos min mamma. Jag orkar inte gå igenom allt men det är ju ingen stress. Men hur jag ska hitta mina saker den kommande veckan är lite av ett mysterium för mig.


Wiettewoo!!!

Jag gick VG på mördartentan!!!! Det gick faktiskt riktigt bra och jag fick bäst poäng hittills av alla tentor på den kursen. Yay, jag är bäst! Det här innebär även att jag fick VG på hela kursen. Wohoo! Jag är riktigt glad faktiskt, särskilt som det kändes jäkligt tungt att plugga inför den.

Om någon undrar vad rubriken betyder så är det bara ett glatt utrop även om det var svårt att stava. En kompis brukade säga det för ett antal år sedan (jag tror att hon har slutat med det dock) och jag brukar själv tänka det när nåt är positivt. Däremot tror jag aldrig jag säger det högt, varför vet jag inte. Jag tycker kanske inte riktigt att det låter som nåt jag skulle säga.

Skriver fast jag inte borde. Del II

Det här är min sista dag här hemma. Imorgon ska allt ut. Hoppas att det inte regnar imorgon, det skulle förvärra allt. Jag har kanske sett mitt sista Gilmore Girls avsnitt! Inget mer kanal5 och jag tror inte att jag kommer ladda ner det. Jag vet i så fall inte var jag skulle börja, om jag skulle börja från början eller försöka hitta stället där jag är nu. Jag tror att det de visar nu är säsong 3 men jag är inte helt säker.  Att lägga pengar på dvd:er skulle jag inte vilja göra men om någon hade en som jag kunde låna skulle det varit bra. Det kanske finns på biblioteket? Eller inte, de har nog mest filmer av Fassbinder där. Eller är det bara mina fördomar?

Den stora frågan är hur jag ska hitta mina grejer nu när allt är nedpackat i miljoner lådor och påsar. Ja, det återstår att se.

My cool av Adam Tensta spelas i P3 just nu. Den är bra och har faktiskt hyllats av Perez Hilton i sin blogg. Det vore kul om han kunde bli internationellt känd. Jag vet inte varför jag bryr mig men svenskar som lyckas bra utomlands gör av någon anledning att jag blir lite nationalistisk.


Skriver fast jag inte borde.

Jag tror att enda anledningen till att jag skriver ett inlägg nu är för att jag verkligen borde sätta igång och packa ner det sista. Men jag vill inte. Det är så tråkigt! Jag har lite andra ärenden idag så jag måste börja jobba redan nu. Men jag får värsta ångesten bara jag tittar ut mot lägenheten. Huanamej, jag vill inte! 

Tja, det här blogginlägget är nog inte det intressantaste jag skrivit. Men jag är en sådan som mer satsar på kvantitet än kvalitet.
 
Mad Men igår var helt okej. Intressant men jag tyckte att en del karaktärers agerande var ganska oförståeligt. Jag vet faktiskt inte om jag känner för att ladda ner resten. 

Mad Men

Det visar sig att kanal9 sänder de två första avsnitten av Mad Men i repris ikväll med start kl 21.00. Den vanliga tiden torsdagar 22.00 krockade med Damages så jag har bara kikat lite så här långt. Det jag såg föll mig dock i smaken. Hon som spelade Saffron i Firefly är med också. Typiskt mig att lägga märkte till en sådan sak. Det här blir dock enda chansen för mig att se det på vanlig tv för om två dagar blir det tillbaks till grundutbudet igen. Förstår inte hur jag klarade mig i 19 år med ynka tre kanaler. I Belgrad hade jag förövrigt 52 kanaler, inte konstigt att jag inte gjorde annat än såg på tv. Tur att jag får snabbare internetuppkoppling nu i alla fall, här ska det laddas ner!  

Franskastenciler

Det dumma med att inte ha någon ny tom lägenhet att flytta in i att man måste bereda plats i det gamla flickrummet för nya grejer. Det visade sig att jag hade kvar pappershögar från högstadiet (Oops...). Väldigt kul att gå igenom det, eh inte. Jag som lätt blir sentimental av gamla saker har svårt att ens slänga gamla scheman från gymnasiet. Det är intressant att läsa vad jag gjorde 2001/2002 liksom. Eller inte.  

Man inser snabbt att det är mycket man faktiskt fått lära sig i skolan. Gamla franskastenciler där jag briljerar med mina kunskaper som snabbt fallit i glömska., visar inte minst det. För att inte tala om gamla musiknoter. Jag gick ju musiklinjen och spelade valthorn i en herrans massa år. Jag får gruvlig ångest bara jag tänker på alla musikaliska kunskaper som jag bara låtit försvinna. Men de finns väl kvar nånstans inom mig hoppas jag om jag någon vacker dag känner för att ta upp musiken igen. 

Men det finns postiva saker med att tvingas gå igenom alla sina saker också. Ett flertal ensamma strumpor har funnit sina partners. Samma sak med örhängen som jag trodde var förlorade för allt framtid. Man får vara glad för det lilla även om det låter lite äckligt positivistiskt.

Love songs

Åh, jag såg en jättebra film på filmfestivalen igår. En fransk musikalfilm som var mer av ett oförutsägbart relationsdrama än en renodlad musikal. Musiken var jättefin men det var storyns oväntade vändningar som var det intressanta med den. Charmiga och lite ovanliga karaktärer som man verkligen tyckte om. Inte minst den manliga huvudrollen. Jag vill faktiskt se den igen så se den om du har möjlighet att gå på Gbg:s filmfestival!

Nu måste jag sluta blogga för mamma har kommit hit och jag måste fortsätta packa och städa. Suck. Jag ser inte fram emot det precis men det måste ju göras.

Flytta är tråååååkigt!

Ja, rubriken säger väl allt. Jag är helt mör i kroppen och då har jag ändå HUR MYCKET SOM HELST kvar att göra. Jag har packat ur bokhyllan, börjat städa ut badrummet och så har mamma rengjort ugnen och bakom ugnen samt andra köksrelaterade grejer. Jag är tacksam för att hon hjälper mig för det är verkligen tidskrävande. Shit, vad mycket bråte man samlat på sig på bara 1,5 år. Jag får ångest bara jag tittar på det och jag hatar verkligen att slänga grejer. Jag har t o m svårt att slänga äckliga saker i kylen, jag kisar när jag hämtar nåt i kylen bara och ignorerar mögliga ostar (tills mamma kommer och slänger det, jag vet, jag är patetisk). För att inte tala om alla osorterade papper i diverse högar. Usch, varför är jag inte en sådan som har bra ordning på allt. En sådan som har system för hur man sorterar saker och ting. Men sådana människor är väl ändå rätt tråkiga, eller?

Nu ska jag se en film på festivalen. Återkommer imorgon med en recension.   

Klopka

Jag har sett min första film på filmfestivalen. Klopka (the trap) är en serbisk film så det var främst därför jag såg den. Det var en ganska lågmäld thriller som handlade om en pappa vars son får hjärtproblem och han måste få tag på 26 000 euro snabbt för att sonen ska kunna opereras utomlands. Jag tyckte inte att filmen var särskilt spännande men den var ändå väldgjord och det var kul att se flera gator från Belgrad som jag faktiskt kände igen. Filmen var inspelad inte alls långt ifrån där vi har lägenhet. Dessutom är det bra språkträning att titta på filmer därifrån. Det en del andra från fd Jugoslavien i publiken och just därför vågade jag inte prata serbiska med min pappa som jag såg filmen med. Jag vet ju att de hör att det inte är mitt modersmål, grammatiken är asjobbig att lära sig korrekt. Därför är det bra att jag planerar att tillbringa våren i Belgrad. Men än så länge har jag inga konkreta planer. Jag får väl åka dit och hoppas på att jag hittar någon lämplig sysselsättning. Lägenhet har jag i alla fall och det går att leva relativt billigt där. Jag måste bara hitta något att göra om dagarna så att jag inte blir uttråkad.
 
Imorgon ska jag packa och städa lägenheten. Mamma kommer hit och hjälper  till som tur är. Hon får även uppdraget att sätta ihop flyttkartongerna. Jag gav upp efter en kort stund, att det ska vara så svårt? Okej, jag gav väl upp väldigt snabbt men det är så enkelt att dumpa allt sånt praktiskt på mamma. Sedan ska jag se en fransk musikal på festivalen som jag verkligen ser fram emot. Jag har under den senaste tiden blivit väldigt förtjust i musikaler.

Kanske bäst att ringa mamma?

Min pappa kom hit med en massa nyköpta flyttkartonger. Vi tittade båda lite på dem och insåg ganska snart att vi inte hade någon aning om hur man sätter ihop dem. Båda utbrast samtidigt - "kanske bäst att ringa mamma?". Haha, vem har sagt att män skulle vara mer tekniska/praktiska än kvinnor.

Sömnsjuka?

Jag vaknade för en halvtimme sen. Oops, I did it again? Jag tror jag har sovit tolv timmar i sträck så jag antar att jag behövde det. Fast jag tror nästan att jag skulle kunna sova hur länge som helst. Periodvis har jag haft sömnproblem så jag vill inte klaga men det är inte bra att sova för mycket heller. Ögonen blir svullna och man är konstant trött, vilket jag nästan är. Dessutom känns det lite konstigt att äta frukost när klockan är ett. Men det dröjer nog inte länge tills jag måste börja gå upp tidigt igen så jag kanske skulle ta och försöka uppskatta min ledighet så här långt. 

Tomas Verner från Tjeckien vann konståkningen igår. Han har aldrig varit min favorit men han var väl den som åkte mest felfritt så jag ska inte påstå att det var någon domarskandal. Stephane Lambiel har alltid varit min favorit och han hade som vanligt en hel fantastisk koreografi i sitt åk. Men samtidigt tyckte jag bättre om hans stil för några år sedan. Då kändes det som att han hade ett eget konstnärligt uttryck. Nu är han mer mainstream och åker till mer "vanlig" musik.  Dessutom tycker jag "piruettkungens" piruetter var bättre förr. Brian Joubert har jag aldrig kunnat bestämma mig för om jag gillar eller inte. Han är stel och tråkig och har alltid en betydelselös koreografi men när det funkar med hoppen är det riktigt bra. Det var helt rätt att han kom på tredje plats igår.

Så till svenskarna. Adrian Shulteiss kom på sjätte plats och Christoffer Berntsson kom på sjunde. Det är bra placeringar för svenskarna men jag tyckte inte att deras åk var fantastiskt imponerande. Adrian har väl mer framtiden för sig än Christoffer som aldrig gjort ett perfekt mästerskap. Återstår att se hur det blir i mars i VM i Göteborg men nånting säger mig att han kommer åka bort sig som han brukar vid fria programmet. En sista fråga. Varför envisas Christoffer Berntsson att åka till samma usla discorutin år ett efter år? Förnya dig är mitt råd.

Ännu mer konståkning (jag kan inte låta bli)

Bah, de började med isdansen ikväll. Det som är den tråkigaste grenen. Jag missade killarnas kortprogram. Synd, för de är alltid bäst. Christoffer Berntsson ligger femma! Men inte en chans att han kommer avancera och ta en medalj. Svenskar är alltid usla på konståkning, det är bara nu när de bästa ryssarna slutat och konkurrense blivit sämre som han kan visa upp sig mer. Därmed inte sagt att han inte blivit bättre de senaste åren för det har han sannerligen. Friprogrammet ska börja om en halvtimme eller nåt sånt. På svt24 - min favoritkanal!

Ett israeliskt syskonpar dansade nyss. Är det inte lite creepy med syskon som dansar tillsammans? Alltså, inte att det är konstigt att de dansar ihop men danserna spelar ofta på  en attraktion mellan parterna och det känns lite fel när det är en bror och syster som gör detta.

Lite väl mycket verklighet.

Jag har besökt min mormor på Halmstad sjukhus idag över dagen. Som rubriken antyder var det lite väl mycket verklighet för mig. Mormor var riktigt dålig och ganska vimsig (trots att hon egentligen är helt klar i huvudet men hon är trött och orkar inte ta in så mycket längre). Men det kändes bra att ha besökt henne och jag tror att hon blev glad för det också. 

Men det är nåt med sjukhusmiljön som gör att man blir alldeles utmattad. Folk är sjuka, skraltiga och haltar omkring. Det är liksom inte direkt upplyftande. Jag känner mig astrött efter bara några timmar av att ha hjälpt mormor med diverse grejer. Hur trötta känner sig då inte vårdpersonalen efter flera timmars arbete? De förtjänar verkligen bättre löner för det de gör, inte minst sjuksköterskorna. 

Jag ska bara ta det lugnt ikväll. Äta choklad och titta på konståkning och Damages. Imorgon ska jag se min första film på filmfestivalen. Jag återkommer med mer info om det imorgon. Totalt ska jag se på sex filmer. Nu med flytten är det så mycket att jag fick begränsa det lite.    

I love Konståkning!

Tänkte att jag skulle skriva om något trevligt när allt känns så trist med Heath Ledgers död.

Det var ju premiär på årets säsong i går kväll (i svt24 men ikväll ska det visas på ettan!) med paråkarnas kortprogram. Just den grenen är väl minst spännande när så många bra åkare har slutat. Det tyska parets som är storfavoriter tycker jag är rätt tråkiga. De har tråkig (liksom tysk) koreografi och är inte fantastiska tekniskt. Även om de är bäst just nu när konkurrensen suger. Jag saknar de ryska paren när de är som bäst, dvs har fantastisk teknik. Jag älskar det!

Annars var det sig likt:
Gräsliga kläder - check.
Uttjatad klassisk musik  - check. 
Crazy instrumental pop/rock - check.
Ja, man kan ha många invändingar mot konståkning och att det inte är så konstnärligt intressant. Men det finns faktiskt åkare som är mer  klassisk balett än tävlingsdans och då är det som bäst. Men gräsliga (fräsiga - beroende på hur man ser det!) kläder och hemsk musik har sin charm det också. Tycker jag.

Lyssnar på Neko Case nu. Riktigt bra faktiskt. Jag gillar verkligen hennes röst.

Heath Ledger död.

Heath Ledger död

Först  Brad Renfros dödbesked som jag blev väldigt uppskakad av och nu Heath. Jag känner mig mest chockad faktiskt, förvånad. Han kommer säkert få River Phoenix /James Dean status nu. Hans exflickvän Michelle Williams befann sig i Sverige för beskedet. I Trollhättan! Det gör att det kommer ännu närmare.

Men vad ska man säga. Det är jävligt tråkigt så klart och det känns rätt konstigt. Ska alla dö nu typ. Det kommer dessutom samtidigt som min mormor är riktigt dålig.
 
Annars är det väl rätt bra med mig. Det händer inte så mycket men jag ska hem till en kompis ikväll. Det blir trevligt. När jag är hemma bara påminns jag om att jag måste börja packa snart. Jag blir sentimental och ledsen för att jag  måste lämna den här lägenheten. Ska ju vara utflyttad om en vecka. Men jag har bestämt mig för att börja packa/städa först på fredag. 

Imorgon ska jag åka till Halmstad över dagen för att besöka min mormor på sjukhuset. Jag antar att det blir mer verkligt att hon är dålig då.

   


Konståkningspepp!

Yay! Jag börjar bli riktigt pepp inför konståkningen ikväll. Det ska gå kl 22.00 på en SVT kanal. Min gissning är svt 24 men jag är inte hundra och orkar inte kolla upp det just nu. (Nu ångrar du att du inte har någon tv va, Li?). Men det är nog SVT24 för Supernatural var satt på en senare tid sist jag kollade. Vill du se på Jensen Ackles så är svt24 kanalen för dig! För att inte tala om underhållande konståkare. Jag gillar svt24 - kanalen ingen tittar på. Utom jag, då.

Jag håller på att ladda ner Neko Case just nu. Det var en kompis som tipsade mig och jag behöver lite ny musik i mitt musikbibliotek. Nu när jag börjat ladda ner finns det mycket fler valmöjligheter men jag känner mig oftast rätt ställd och kommer inte på vad det är jag gillar egentligen. Nöjer mig oftast bara med att lyssna på gamla skivor och P3.

Tisdag kväll - konståkningskväll?

Jag är nyss hemkommen från frisören. Har tyvärr ingen digitalkamera så jag kan inte visa hur det ser ut. Det är lite kortare och rakare än på bilden bredvid. Jag gillar verkligen min frisör, hon är en trevlig marockanska och vi har alltid mycket att prata om. Dessutom har hon typ avslappningsmusik i bakgrunden så jag känner mig faktiskt rätt avslappnad just nu.

Konståknings- EM  håller på den här veckan. Jag älskar att titta på konståkning men har inte riktigt koll på när det går på tv. Dumt nog har Com Hem tagit bort Eurosport från grundutbudet så jag får nöja mig med SVT men de visar inte allt. Jag är grymt avundsjuk på en kompis som har biljett till VM i Skandinavium i mars men eftersom jag inte är i Sverige då, blir det svårt för mig att gå. Så jäkla typiskt att missa chansen att se Stephane Lambiel på riktigt. Om han kommer hit vill säga, han kanske är skadedrabbad, jag har ingen koll.  Mitt stora konståkningsintresse har minskat lite de senaste åren men för några år sedan spelade jag alltid in det och tittade på det hur många gånger som helst. Jag drömde t o m om konståkning... Och så besökte jag åkares hemsidor och läste en massa onödig fakta om dem. Stephanes favoritsångare var t ex Britney Spears och Avril Lavigne. Jag minns att jag blev lite besviken på hans simpla smak, tänkte att han kanske var lite mer "konstnärlig" av sig. Nu kan jag inte fatta att jag överhuvudtaget brydde mig.  


Ingen rubrik

Jag har fått ett utbetalningskort från Nordea på en 1 krona. Åh, tack så mycket, en hel krona!!!! Jag är inte den som slänger pengar men det känns lite onödigt att gå till banken bara för att sätta in en krona.

Att göra idag: göra ett ärende åt min syster, gå till biblioteket, köpa biljetter till filmfestivalen och klippa mig. Det sistnämnda är väl det som känns roligast. Jag har har äntligen hittat en frisör jag gillar och litar på. Annars kan jag lätt känna mig förlägen av frisörer. Det känns lätt som att de dömer ut en som ful, typ.
 
Inget särskilt som händer idag alltså men det är skönt att kunna ta det lugnt också. Jag gick nyss upp. Det är fint väder ute! Jag borde gå ut på en promenad innan det molnar till igen.  

Guldbaggegalan

Jag har precis tittat klart på Guldbaggegalan och det var precis så långtråkigt som jag nånstans befarade men ändå inte trodde att det skulle bli. Jag hade ganska höga förväntingar på galan då jag förra året tyckte Sissela Kyle var så bra men hon var inte alls lika säker och rolig som första gången. Hon kanske hade sämre manusförfattare bakom sig den här gången, vad vet jag men det var helt enkelt lite trist. Därmed inte sagt att hon var dålig men sådana här galor tenderar att bli lite långrandiga.

Nu kan tv-galor vara roliga ändå om det är bra tacktal och liknande. Jag är väl inte direkt blödig av mig men det är kul att se folk bli glada. Michael Segerstöm höll ett långt men bra tal och eftersom Darling var den enda nominerade film jag hade sett blev jag extra glad för hans skull.
 
När de visade vilka filmpersonligheter som gått bort under året blev jag påmind om Johanna Sällströms bortgång. Jag gillade verkligen henne och det var så hemskt att hon dog alldeles för ung. Hyllningarna till Ingmar Bergman kändes däremot rätt onödiga. Han fick väl hur mycket priser som helst under sin långa levnadstid.
 
Det visade sig att Brad Renfro, den amerikanske skådisen som dog för några dar sen under oklara omständigheter, lämnade efter sig en son också. Jag kan inte riktigt sluta tänka på honom. Och när jag påmindes om Johanna Sällström blev jag ännu mer ledsen. Hon hade också barn. Å andra sidan dör unga människor hela tiden runtom i världen och det blir jag inte lika ledsen över. Det är klart att det är lika hemskt men det är väl främst när det är personer man känner till som det känns i magen. Det är jävligt konstigt det där med döden, att vi alla faktiskt ska dö en dag. Jag kan nästan inte fatta det.

Packa pappas kappsäck....

Yikes, vad jag är trött nu. Jag har hjälpt min syster packa inför sin resa över halva jordklotet idag. Som vanligt är hon ute i (bokstavligt talat) sista minuten. Det var en hel del jobb, kan man lugnt säga. Dessutom måste jag göra en massa ärenden åt henne, men men, vad gör man inte för sin familj? Dumt nog så glömde vi båda att låsa väskan och hon hade redan checkat in den när hon kom på det. Det gick tydligen inte att få tag på den enligt flygplatsen så nu kommer hon vara orolig hela resan (som tar 30 timmar allt som allt) att nån ska sno alla hennes kläder. Extremt irriterande att vi glömde det men förmodligen kommer ingen kolla. Alla räknar väl med att man låst väskan.
 
Min mormor är på sjukhus nu. Hon är 93 år och har cancer så förmodligen kommer hon inte komma hem något mer. Jag vet inte vad jag ska kommentera om det, om jag skriver att det är tråkigt låter det så futtigt. Jobbigast tycker jag nästan det är för mamma, som har så mycket att ta hand om i och med dessa händelser. Hon är redan skitstressad på jobbet som det är.

Guldbaggegalan ikväll! Yay, Sveriges enda sevärda tv-sända gala med roliga Sissela Kyle som programledare. Det ska naturligtvis inte missas.

Uttråkad, så därför skriver jag ett blogginlägg.

Gah, jag är så uttråkad just nu. Jag finner ingenting intressant. Det kanske är för att jag väntat i en timme på att min syster ska höra av sig vilket hon aldrig gör. Jag hatar att vara på spänn och vänta på att telefonen ska ringa. Hon åker imorgon och jag kommer inte få se henne på flera månader. Det känns konstigt, inte minst för att hon ska så långt bort.

Sen så är min mormor på akuten och mamma är där med henne. Men jag vet inte hur det är med henne för telefonen måste vara avstängd på sjukhus tydligen. Jag har pratat med min moster och vad jag fattade var det inget akut som hänt idag men det är klart att mormor är riktigt dålig. Jag behöver knappast skriva att det också känns jävligt konstigt (eller hur man nu ska uttrycka det). Som jag skrivit tidigare så händer allt i min  familj samtidigt för tillfället. Min syster åker imorgon och mamma hinner kanske inte hit innan hon åker, vilket känns fel men samtidigt är det ju mormor som kommer först just nu.
 
Förövrigt måste jag bara klaga på att det nog inte finns något mer irriterande än när datorn krånglar på ett eller annat sätt. Men jag orkar inte skriva om det nu för jag kommer bara bli så jävla arg!  Det handlar dessutom mer om mina bristande kunskaper än datorn. Jag önskar verkligen att jag hade någon datakunnig familjemedlem eller nära vän. Men alla jag känner som är bra på datorer finnes längre bort i bekantskapskretsen och jag hatar att ställa "dumma" frågor till dem.   

Karaoke

Jag vaknade tolv idag med. Man ska inte klaga när man kan sova ordentligt men jag gillar inte riktigt när halva dagen redan gått. Jag och en kompis var på en karaokebar igår. Men vi kom dit alldeles för sent så vi fick bara sjunga varsin låt. Som vanligt ville jag bara sjunga banala pophits så det blev Christina Aguileras Genie in a bottle som jag framförde. Enda andledningen att jag inte började med Oops I did it again var för att jag inte hittade den i katalogen. Tyvärr så kom jag inte ihåg hur versen gick på X-tinas låt att jag är lite missnöjd med mig själv. Men det var kul i alla fall. Jag älskar att sjunga karaoke, det får mig att tänka att det är nog popstjärna jag borde vara ändå. Vi sa det, att vi måste gå dit tidigare nästa gång och i ett stort sällskap så att vi får sjunga många låtar var. 

Av de andra som gick upp och sjöng var det inte särskilt många som kunde sjunga och de valde dessutom skittråkiga låtar. Man får inte vara pretentiös när man sjunger karaoke. Det var lite frustrerande att alla tondöva människor före oss fick sjunga en massa när vi bara fick varsin sång i slutet.

 

Tv till middag.

Jag såg reprisen av På spåret samtidigt som jag åt mat för en stund sen. Det är konstigt, jag kan nästan alltid svaren på de frågor de tävlande inte kan, och tvärtom. 

Tur att jag inte ska vara hemma ikväll för det är risk att jag hade tittat på Catwoman då... Den är ju känd som en usel kalkon och att döma av trailern på kanal5 är det inte en överdrift. Men det kan vara kul att se riktigt dåliga filmer ibland, som underhållning liksom. Fast det är samtidigt hemskt hur man satsat på filmer som bara blir fel. Det är synd om alla de begåvade manus och idéer som det aldrig blir några filmer eller tv-serier av. 

Jag måste snart bestämma mig för om jag ska köpa enskilda biljetter till filmfestivalen om en vecka eller om jag ska köpa passet för 330 kr och gå på visningar fram till kl 15.  Det blir förmodligen mycket billigare då men då får  jag gå själv på de flesta visningar. Det har jag iofs inte nåt emot.  

Tillbaks till verkligheten.

 Det är lördag idag och jag slappar verkligen som bara den. Vaknade kvart i tolv av att pappa ringde och jag tog ytterligare två timmar på mig att göra mig i ordning. Så jag har nyss ätit frukost trots att klockan närmar sig fyra.  Men det är skönt att kunna ha riktiga slappdagar. Det enda är att det är mycket att fixa som jag borde ta tag i. Jag ska vara utflyttad om mindre än två veckor och vet inte alls var jag ska börja. Det kommer bli ett sjuhelvetes jobb att packa ner allt och flyttstäda. Det är det enda jag vet.

Dumt nog är det så mycket i min familj just nu. Min syster ska åka till Nya Zeeland på måndag och jag vill gärna hinna träffa henne lite innan hon åker. Men hon har tusen saker att fixa inför resan och är stressad precis som alla andra. Sedan är min 93-åriga mormor riktigt dålig och mamma får åka dit väldigt ofta. Så det känns lite som att allt kommer på en gång. Och jag förlitar mig mycket på min mammas hjälp när det gäller flytten men hon har miljoner andra saker att tänka på. Det får gå på nåt sätt, men allt känns lite stressigt när jag tänker på de kommande två veckorna.

Men jag ska inte klaga allt för mycket. Det är lördag och jag har det rätt bra just nu.

Storm

Det ska visst bli storm imorgon. Alltså, en ganska häftig storm om jag fattat det rätt. Jag var inte i Sverige det året Gudrun härjade, men jag hoppas verkligen inte det blir något liknande. Tänk om man inte kan gå ut imorgon av rädsla för flygande takpannor och fallande träd!

Jag vet inte vilken säsong av Gilmore girls som visas på femman just nu. Men jag har faktiskt börjat fastna för det. Jag gillar verkligen Rory och Jess tillsammans. Dean, not so much. Det dumma är att det går efter 15 varje vardagseftermiddag och jag blir paralyserad och kan inte göra nåt annat. I dag skulle jag egentligen åkt in till stan men halv två  kom jag fram till att jag inte skulle hinna det för att jag då skulle missa GG. Det är det som är grejen men att som jag följa serier på tv. Om jag laddar ner är jag väldigt selektiv och skulle förmodligen inte ladda ner GG eftersom jag inte älskar det. Men att se det på tv går alldeles utmärkt.
 
Jag råkade sätta på Smallville i morse och då var James Marsters med! Konstigt att se honom i mörkt hår och med amerikansk dialekt, men annars var han sig lik. Smallville är dock inte någon vidare bra serie. Fast just i det här avsnittet hade de med en vampyr som hette Buffy. Det kan knappast ha varit en slump.

Gårdagens tv.

Jag har huvudvärk och känner mig dödstrött. Tyvärr kan jag inte slappa hela dagen utan jag måste åka in till bibliotektet och lämna tillbaks böcker. Och så måste jag äta nåt också. Dessutom har jag tvättid just nu. Suck, vilka problem man kan ha...

Jag är som sagt trött och har inte så där jättemycket att säga. Men jag gillar att skriva inlägg så här kommer ett om gårdagens tv. Allt jag ville se igår gick på samma timme. Damages (min nya favoritserie!), Califronication och Mad men. Jag bestämde mig för att se MM vid ett senare tillfälle ´då jag inte orkade ställa in videon. Men tack vare (beroende på hur man ser det) tv 3:s långa reklampauser hann jag se en del av MM ändå. Vincent Kartheiser från Angel har blivit stor!!! Av det lilla jag såg gick jag verkligen mersmak så jag ska definitivt kolla upp det på internetkanalen när jag har snabbare bredband. Det jag har nu är så långsamt att jag inte har tålamod att låta det ladda ner, jag kan inte tänka på annat när jag gör det.

Sedan så såg jag två avsnitt av Buffy säsong fem också. Jag var så trött så jag var kanske inte jättekoncentrerad. Men den säsongen är så fantstiskt bra att man kan se avsnitten hur många gånger som helst i princip. Men jag vill ju inte tröttna på det. Det är dock ofta så att av alla mina dvd:er är det bara Buffy jag vill se om och om igen.


Tenta, öl och visning.

Jag tror tentan gick okej men jag känner samtidigt att det hade kunnat gå bättre. Nu är det i alla fall över och mitt nya liv ska snart börja. Ehum, typ. Först ska jag vila lite och njuta av mina två veckor kvar med egen lägenhet. Just nu känner jag mig inte så glad för tjejen som ska flytta in här efter mig var här nyss och kollade in lägenheten. Hon hade en kompis med sig och det enda hon verkade intresserad av var måtten av fönstren. Hon undrade dessutom om hon kunde få ta några bilder på lägenheten för att kunna planera men då sa jag faktiskt nej. Det kändes helt klart konstigt hur två främmande personer var inne i min lägenhet och inspekterade. Jag  var kanske inte överdrivet trevlig men det orkar jag inte bry mig om nu. Jag har haft en lång dag och det är hon som fått första pris (lägenheten) och inte jag, så hon vara nöjd med det hon får. Hon verkade för övrigt inte så där jätteimponerad av lägenheten. Men, ge den till mig då!

Jag och en kursare hade bestämt att vi skulle dricka öl efter tentan trots att det var mitt på dagen. Det kändes lite konstigt att vara lite småfull på spårvagnen hem när klockan var tre typ. Som om folk skulle tro att jag var en alkolist eller nåt. Men jag tror knappast nån märkte att jag var lite salongsberusad.   

Markovic

Nej, det där är inte mitt efternamn även om man skulle kunna tro det med mitt jugoslaviska ursprung. Det är ett fantastiskt band från Göteborg och jag bara måste ösa lite kärlek över dem. Det är musik i Kent/Radiohead/Mew anda, typ. Alltså ingen Balkanmusik namnet till trots. Okej, jag får väl erkänna att jag känner folk i bandet men det är faktiskt inte därför jag skriver om dem. Okej, lite kanske. Men de har inte fått den uppmärksamhet de förtjänar i och med skivsläppet i höstas på ett litet bolag att jag tänkte hjälpa till lite. Inte för att jag vet om det gör så mycket, de flesta som läser den här bloggen känner nog personerna ifråga ändå...  

I vilket fall som helst, se dem gärna live!, De ska spela lite utomlands i vår också (Tyskland, England och Danmark - eventuellt i alla fall). De är närmast bättre live än på skiva, sångaren är fantastisk och den (kvinnliga) gitarristen är hur bra som helst.  

Ska hon stjäla min lägenhet?

Jag håller på att städa och göra iordning min lägenhet inför besöket av nästkommande hyresgäst imorgon. Det känns lite konstigt att hon ska komma in och se hur jag har det, lite som ett intrång. Jag har börjat vänja mig vid tanken att jag snart ska flytta men jag har ändå rejält med separationsångest. Lägenheten är så fin! Eller, den är i alla fall perfekt för mig. Om jag hade haft en ny lägenhet att flytta till, hade det kanske känts annorlunda men nu när jag inte vet hur det blir känns det jävligt tråkigt att behöva städa ur den. Och så ska hon flytta in. Det är inte hennes fel så klart men jag tror att det kommer finnas en underliggande bitterhet medan jag visar henne runt imorgon och är artig och trevlig som bara den.

Brad Renfro död.

Dem amerikanske skådespelaren Brad Renfro är död, bara 25 år gammal. Han medverkade som barnskådis i The client från -94 men jag känner bara igen honom från filmerna Bully och Ghost world. Jag blev väldigt illa berörd av dödsbeskedet för jag hade faktiskt tänkt på honom ibland då jag tyckte han var söt och en bra skådis. Tydligen har han haft svåra drogproblem de senaste åren men han hade kämpat emot beroendet den sista tiden. Dödsorsaken är ännu okänd.

Det här fick mig att börja tänka på döden och på en kille på mitt sommarjobb som dog i en hemsk olycka. Jag kände honom dock inte men det kändes ändå förjävligt. Det är väl just när det är unga människor som dör som det känns extra hemskt. I vilket fall så gav de här tankarna mig lite perspektiv. Alla småproblem jag oroar mig för hela tiden är så oerhört oviktiga. Man behöver påminna sig själv om det ibland.

Mer filmfestival

Haha, jag hade glömt att mitt förra inlägg handlade om Basshunter. Jag är väl då för tokig.

Jag har gått igenom programmet för filmfestivalen nu och är riktigt peppad faktiskt. Det är en massa filmer jag vill se, synd bara att det kommer kosta. Det finns rabatt för studenter och arbetslösa (nån av kategorierna måste jag väl räknas till?) men det är bara på visningarna till kl 15.00. Jag går ändå hellre på kvällen. Jag vill definitivt se Across the Universe som är en musikal med Beatlesmusik. Sedan är det en fransk musikal som heter les chanson d'amour. Jag är ofta på musikalhumör nuförtiden så det blir säkert bra. Sedan är det en norsk film som är med i Nordisk tävling Tatt av kvinnen (man måste ändå älska det norska språket) som jag måste se. Det är ju baserat på favoriten Erland Loes roman "blåst", så det måste bara bli bra. Jag har inte läst just den boken men det kanske bara är en fördel.
 
Jag har kommit till nån slags insikt att det får gå som det gå som det går på tentan. Imorgon ska jag inte plugga så mycket. Det är inte bra att ta in i för mycket  nytt alldeles innan tentan.  

Basshunter

Jag satte på P3 precis och de spelar den engelska versionen av boten Anna!!! Vad hände med det  relativt smala och alternativa P3? Jag är iofs lite svag för euro-techno men vid Basshunter går faktiskt gränsen. Jag kan annars gilla det banala så jag ska inte påstå att jag blir upprörd som vissa musiknördar.  Jag kan tom tycka det är lite kul att låten är etta på englandslistan...

Vad har hänt med mig egentligen? För ett antal år sedan skämdes jag för mina tidiga Absolute dance samlingar. Nu tycker jag blandningen av låtar är riktigt bra, särskilt låtar från början av 90-talet. Men det är väl för att det är så mycket barndomsminnen.

Har inte så mycket nytt att säga

Jag skrev inte något inlägg igår. Jag försökte men det blev inte bra så jag publicerade det inte. Jag trodde att jag höll på att bli sjuk igår med feber och allt men det visade sig vara falskt alarm. Skönt, så klart. Men om jag hade blivit rejält dålig hade jag i alla fall haft en ursäkt till att inte göra tentan, alternativt ursäkt till varför det skulle gå dåligt. Nu har jag ingen ursäkt längre. 
 
Jag har aldrig misslyckats på ett prov eller en tenta men jag är alltid livrädd för att det ska hända. Jag vet att sådana här saker har alldeles för stora proportioner för mig men det är svårt att ändra på det. Idag är jag väldigt sömnig, har svårt att koncentrera mig på saker och ting för jag vill bara sova. Och då har jag ändå sovit tillräckligt länge. Det känns inte alls bra inför tentan, är nästan beredd att helt ge upp för jag är ändå övertygad om att det kommer gå åt helvete. För dem som känner mig så vet jag att jag alltid säger så. MEN DEN HÄR GÅNGEN ÄR DET FAKTISKT SANT! Ja ja, vi får väl se hur det går. ibland tänker jag att det skulle vara nyttigt för mig att "misslyckas" så att jag kan lära mig att det inte är hela världen.   

Filmfestival!

Istället för att skriva ytterligare ett "jag har tråååååkigt" -inlägg. Tänker jag nu skriva om nåt helt annat. Det är snart dags för filmestivalen i Göteborg!!! Bland det roligaste som händer i den här stan, helt klart, så här års. Jag har bara precis bläddrat genom programmet men redan hittat några filmer jag absolut vill se. Först en dokumentär om MIlosevic-rättegångarna. Jag försöker alltid se så många filmer från forna Jugoslavien som möjligt och den här gången verkar en del vara riktigt bra också. Belle epoque ska ha spelats in under 17 år!!! Det är klart att hade inte kriget kommit emellan så hade det nog inte tagit så lång tid. Det är en kostym film som utspelas kring skottet i Sarajevo, en så länge är det här enda måstet för mig.

Jens Jonsson som regisserade tv-serien Godmorgon alla barn kommer med en långfilm - Ping- pong kingen.  Det beskrivs som om " Sofia Coppola skulle åka till Norrland och spelat in mitt liv som hund". Låter lovande eller hur, men svenska filmer kan man alltid se vid ett senare tillfälle. Jag brukar försöka se filmer som jag inte annars skulle kunna få tag på. Lars and the real girl verkar riktigt bra också. Manusförfattaren är Nancy oliver har jobbat för Six feet under. Det ser jag som ett bra tecken. Ryan Gosling i huvudrollen.
 
Det här var bara ett axplock och jag har inte ens kollat igenom programmet ordentligt än. Wee, jag ser fram emot det. Den här gången kommer jag nog ha ganska mycket tid att gå på bio också, alla andra år har jag jobbat eller pluggat.  Visserligen ska jag flytta just de dagarna men det ska väl inte ta en hel vecka förhoppningvis. Får väl se hur många filmer jag har råd att gå på.   


Måste allt vara så jobbigt?

Måste mellanösternkonflikten som jag skriver om just nu vara så komplicerad? Jag orkar inte mer. En grej när man pluggar mycket är att man blir rätt självisk. Eller jag blir det i alla fall. När jag läser om hungerkatastrofer som Mao måste så som ansvarig för och liknande är det verkligen omöjligt att reagera rent emotionellt på det. Jag skriver om en massa krig hit och dit och det enda jag oroar mig för är om jag ska klara tentan eller inte. Det är det enda jag orkar tänka på samtidigt som människor runtom i världen dör tillföljd av katastrofer, krig osv.

När jag ser på nyheterna har jag svårt att ta saker och tings verklighet. Jaha, tusen människor har dött i en jordbävning i Pakistan eller nåt men det enda jag kan tänka på är mina egna problem. Jag är nog rätt självupptagen egentligen. Det mesta av mina tankar kretsar kring mig själv, men jag antar att det är så för många. Och jag tycker synd om mig själv jätteofta och jag gillar att klaga för andra om allt jag tycker är jobbigt. Fast jag har funderat på om jag inte ska försöka sluta med det för folk kan inte tycka att det är intressant att höra mig klaga på allt jag måste göra (som jag inte vill göra).  Men grejen är den, att jag ofta tycker att det är kul att klaga och gnälla över saker och ting. Så det blir nog svårt.  

Tråkigt liv - tråkig blogg

Gud, jag har såååååååå tråkigt. Jag har verkligen ingenting att säga som jag inte redan sagt. Eller skrivit menar jag. Men tvångsmässigt så måste jag skriva nåt varje dag i alla fall. Anledningen att jag har tråkigt beror så klart på att jag måste plugga hela tiden. Har inte tid till nåt roligare, förövrigt har jag inte direkt lust att göra nåt annat heller. Jag är helt enkelt uttråkad. 

Nu ska jag försöka komma på det bästa som hänt den här dagen... * väntar på att komma på något* Nej, jag kommer inte på något. Halva TRL som jag såg imorse? Teet som smakade rätt bra? Nej, inget av dessa saker var särskilt spännande.  Det är nästan så att jag är beredd att börja städa och att jag skulle finna det roligt. Men pluggningen kommer först, sedan kan jag roa mig med städning... 

Fredag, men jag är inte ledig...

Det visade sig att vår lärare hade skrivit fel när det stod att vi inte fick välja några delfrågor i en jättestor fråga. Han var inte ens medveten om det. Kan ju vara smart att läsa igenom tentafrågorna innan man delar ut det. Det innebär att bördan är något reducerad., jippie! Synd bara att jag överjobbat i två dar till ingen nytta (okej, jag har lärt mig saker...). Om jag inte hade frågat (eller rättare sagt klagat på att det var för mycket) hade alla pluggat mer än vad de hade behövt till tentan. De personer som inte var på föreläsningen idag och som inte har kontakt med andra studenter vet nog inte om att det ändrats. Dumt nog har de inte skrivit upp det på kursportalen på hemsidan heller... 

Jag har fortfarande mycket att göra och jag får inte gå och lägga mig innan jag är färdig med den fråga jag precis börjat på. Suck, jag är trött.   

Lägenheter

Hon som ska flytta in i lägenheten efter mig ringde precis för att komma någon dag och titta på den. Hon var trevlig och det är så klart inte hennes fel att jag inte fick överta kontraktet (bor i 2:a hand) men jag kan inte låta bli att känna mig bitter. Bitter på det jävla privata bostadsbolaget som skitit i den här fastigheten totalt och aldrig gått att få tag på. Hon hade fått lägenheten genom boplats och det var det som var grejen med den här lägenheten. Att i början hade de bara privata överlåtelser och jag visste att jag hade en god chans att ta över den som reglerna var då. Sedan var de omöjliga att få tag på och de hann byta "policy". Vad får de ut genom att annonsera ut på boplats, pengar? Jag vet inte men det är ju så jävla omöjligt för mig att få en lägenhet  utan fast jobb och bra inkomst. Bostadsmarknaden är som ett jävla lotteri i Göteborg och jag är så arg för att jag måste flytta hem till mamma när jag redan har flyttat hemifrån. Jag skulle säkert kunna få ett tillfälligt andrahands boende igen men jag vill inte kuska runt mellan olika lägenheter. Jag vill ha ett första hands kontrakt!!!! Men det kommer jag aldrig få, typ.

Puas

Rubriken är puas för trots att jag försökte tre gånger ville det inte stå paus så det får stå kvar. Jag har en paus just nu alltså. Det måste jag väl ha rätt till?! Gah, jag har verkligen inte nåt liv just nu. Man vaknar upp med vetskapen att man måste sitta framför datorn och skriva hela dagen. Det har jag iofs inget emot i sig om det inte vore för att det var så jäkla mycket jag måste plugga på. En kurskamrat ringde idag och hade lika mycket panik som jag. Jag kunde inte hjälpa honom med den fråga han hade problem med för jag har samma problem. Största problemet är dock att det är för mycket.
 
Nä, nu ska jag inte skriva mer om hur stressad jag är för det leder ingen vart. Och jag upprepar ändå bara vad jag sagt tidigare. Men tyvärr har jag inte så mycket annat att skriva om. När jag träffade två kompisar idag hade jag för en gångs skull inte så mycket att säga. Och inte de heller trots att det alltid brukar vara väldigt pratsamt när vi träffas. För min del är det för att jag inte kan tänka på nåt annat än tentan just nu. Jag kan inte vara en alltför rolig människa. Men, man kan väl inte vara rolig jämt heller.  

Studio 60 har jag i alla fall kvar...

Ah, den här dagen har inte varit så rolig. Men ett nytt avsnitt av Studio 60 kommer i alla fall om en dryg timme. Man får vara glad för det lilla. Och imorgon är det två avsnitt av damages igen. Å andra sidan brukar jag dra in på roligheter när jag har mycket att plugga. Men herregud, jag måste ju kunna leva också! När en kompis hörde av sig idag om en fika imorgon var min spontana reaktion att det har jag väl inte tid med. Men så tänkte jag efter och insåg att jag verkligen kommer behöva en paus och att vänner är hundra gånger viktigare än en tenta (som jag ändå fortfarande har tid att plugga på).

Jag måste ge lite kärlek till min pappa nu faktiskt. Jag känner mig dödstrött och ser den stora disken som jag absolut inte orkar ta tag i och ringer min pappa som lovar komma och ställa upp imorgon. Det beror kanske lite på att jag någon gång nämnde att mamma stod och diskade åt mig och eftersom de är skilda vill han väl inte vara sämre och har frågat mig några gånger om jag inte behöver hjälp med det. Nu låter det kanske som att mina föräldrar skämmer bort mig men jag diskar faktiskt nästan jämt själv men ibland när alla vardagliga småsaker känns skittunga är det skönt att mina föräldrar ställer upp på deras stackars lata 22-åring.  

Döden i form av en tenta

Rubriken är kanske lite väl dramatisk men jag är fruktansvärt stressad just nu. Jag har till och med stressymtom med darr i ögonen och magont. Vi fick våra tentafrågor idag till tentan nästa vecka ( vi får tio essäfrågor, sedan kommer två av dem på tentan). Vi har haft samma upplägg tidigare och det har funkat ganska bra, problemet den här gången var  att frågorna var 100 gånger så svåra och stora att det känns totalt övermäktigt. Jag var beredd att börja gråta när jag såg frågorna idag. Hur ska jag klara det här???? Jag vill inte behöva göra omtenta trots att jag inser att det naturligtvis inte är någon katastrof (egentligen). Men det känns så. Jag borde inte skriva här för jag har hur mycket som helst att göra. Problemet är bara att vissa av frågorna kändes jäkligt svåra att svara på också. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till.
 I vilket fall som helst. Bloggen kommer säkert inte vara så aktiv den kommande veckan. Men det kan hända att jag tittar in för ett nytt klagomål igen.  

Galaxy Quest

Jag har sett en jätterolig film ikväll. Jag vet, jag skrev att jag var tvungen att göra en massa annat men jag diskade och pluggade lite faktiskt. Städa kan jag göra imorgon och jag har nog så jag kan koka gröt till frukost i alla fall.

Jag beställde den här filmen på dvd billigt helt på impuls (jag impulsköper aldrig annars men på internet går det visst bra) när jag läste att Enrico Colantino (Keith i VM) var med som rymdvarelse. Det handlar om ett gäng skådespelare från en nedlagd sci-fi serie (misstänkt likt Star Trek men jag är ingen trekker så kan inte påstå att jag vet vad jag talar om...) som blir tvungna att agera som sina karaktärer på riktigt när några rymdvarelser kontaktar dem för att be dem om hjälp. De har i själva verket fått tag på serien genom utsändningar och tror att det är historiskt bevis och inte en tv-serie! Ett väldigt roligt upplägg och det var det som fick mig att gå igång på filmen. Den var kanske inte riktigt så rolig som jag förväntat mig men ändå helt klart underhållande. Enrico Colantoni var verkligen bäst som rymdvarelse. Helt hysterisk. Rainn Wilson från The Office var för övrigt med i en liten roll.

Förresten så måste jag säga att Jane Austen filmatiseringen av Övertalning igår var helt okej. Till min stora glada överaskning hade Anthony Head (Giles i Buffy) en ganska stor roll. Det var första gången jag såg honom i nånting annat.

Stressad!!!

Egentligen borde jag inte skriva här för jag har en massa annat jag måste göra. Jag borde plugga, städa,diska och handla så att jag har någon frukost imorgon. Ibland gillar jag inte att vara vuxen. Kan inte mamma komma hit och göra allt detta för mig?

Hade egentligen bara tänkt ta en snabb titt på vad som hänt på de internetsidor jag frekvent besöker (bloggen och tv-land) men jag fastnade så klart. Tv-land har roliga omröstningar om tv-året som gått och jag skulle egentligen vilja fortsätta skriva och läsa om det, men plikten kallar. 

Tillbaks till studierna idag och tentan är redan nästa vecka. Varför uppskattade jag inte ledigheten när jag hade den? Jag tror egentligen att jag ligger hyfsat till i förberedelser. Jag har aldrig haft några problem med att klara en tenta eller ett prov. Det är studiemotivationen det är brist på. Tre och ett halvt år sedan studenten och jag är fortfarande kraftigt skoltrött. Det är inget kul när jag hela tiden får tvinga mig själv att göra saker. Egentligen är det mycket jag tycker är intressant men jag orkar inte anstränga mig. Och det är svårt att plugga om man inte orkar anstränga sig.  

Hopplöst att komma på nya rubriker...

Ett rubriklöst inlägg men vad gör det. Jag vill bara babbla på lite för jag gillar att babbla. Jag har fått någon grej i mitt öga som irriterar, hypokondriker som jag är blir jag naturligtvis rädd för att bli blind. Men jag har nu tagit reda på att synen sitter mycket långt in i ögat och ska inte påverkas av skit i ögonvrån som inte går att se (om det nu är det vill säga för jag ser inget men ögat är lite rött).

SVT1 visar en nyinspelning av Jane Austens Övertalning ikväll 21.25. Det ska så klart inte missas även om jag tror att jag läst boken någon gång för längesen.
 
Angående det där med att babbla mycket, ibland kan jag bli trött på mitt eget prat (det gäller även mina babbliga tankar) och jag längtar efter tystnad. Men jag lyckas aldrig uppnå det där lugnet och när jag träffar andra människor står jag inte ut med tystnad. Blir det tyst så är jag snabb med att komma på något (oviktigt) att säga. För att inte tala om hur mycket jag avbryter folk, det är verkligen en dålig vana. Min mamma är likadan så det ligger väl i släkten. Men jag hatar när andra avbryter mig så jag måste bli bättre på det där.

Bla, bla, bla, nej det får nog räcka nu.

Teaterbesök

Jag var på teater igår och jag skrev nåt om att jag skulle återkomma med en recension så här kommer det. Det handlade om en dysfunktionell familj som skulle träffas till jul och självklart spårar allting ur. Jag hade inte tråkigt och jag tyckte skådespelarna gjorde ett bra jobb. Men jag vet inte om jag direkt älskade pjäsen i sig. Vissa repliker kändes väldigt skrivna och det lät inte som folk normalt pratar. Vissa händelseförlopp kändes också lite överdrivna fast inte på något positivt sätt. Men allt som allt gillade jag det ändå, jag är verkligen inte någon teatervan människa heller. Det var verkligen kul att se min kompis vara med i pjäsen. Hon gjorde jättebra ifrån sig. Premiärfesten efteråt var för övrigt väldigt trevlig.  

Det snöade inatt men det har redan börjat regna bort. Det är som det är men det var fint att få se lite vinter i alla fall. Jag var ute och gick och barn var i full färd med att göra snögubbar och åka pulka. Imorgon är det tillbaks till verkligheten som gäller. Kan inte påstå att jag längtar.
 
Jag har satt upp en bild på mig själv som ni säkert kan se. Jag var lite tveksam till det först för jag gillar anonymiteten på internet. Men i och med att jag berättat om bloggen för vänner och bekanta kändes det konstigt att inte ha någon bild. Det är dessutom en ganska personlig blogg. Om det är några tv-landare som läser det här så vet ni numera hur jag ser ut också.  

lördag igen

Jag vaknade kvart i tolv i morse. jag får skylla mig själv som inte hade ställt klockan men det är jobbigt att vakna när man vet att man har mycket att göra och så har halva dagen gått. Å andra sidan ska jag kanske vara glad att jag faktiskt kan sova länge och vara glad för att jag slipper gå upp klockan fem. Egentligen är det kanske inte så mycket jag ska göra, det bara känns så. Jag behöver läsa lite men dagen är ju inte direkt slut än.

Jag såg de två första avsnitten av Damages igår och hjälp vad bra det var. Jag fick verkligen mersmak och kommer följa hela serien. Rekommenderas för den som inte sett det.

Jag ska på teater ikväll. Några vänner har en fri teatergrupp och sätter upp en nyskriven pjäs - Vinterträdgården på teater uno. Det ska bli kul, främst för att en kompis är med som skådis. Annars är jag inte så där jättevan vid teater och kan ibland bli lite sömnbenägen om inte stycket ifråga är väldigt lättsamt. Jag kan återkomma med en recension om vad jag tycker om det.
 
Nu bara måste jag slita mig från datorn och göra nyttiga saker istället.

Mer kändisnytt

När jag har tråkigt blir det lätt att jag börjar läsa Aftonbladets nöjessidor och förfasar mig mig över knarkskandaler, ätstöringsskandaler och andra skandaler som de där kändisarna håller på med. Jag följer inte Grey's anatomy och jag har inte sett På smällen men jag tyckte det här var lite intressant:
"Sågar sin egen film

"Kvinnor framställs som humorlösa och tillknäppta"

HOLLYWOOD. Katherine Heigl i "Grey's anatomy" är betydligt mer frispråkig än många av sina Hollywoodkollegor.

Skådespelerskan sågar kassasuccén "På smällen" där hon spelade den kvinnliga huvudrollen.

- Den framställer kvinnor som sluga, humorlösa och tillknäppta. Männen däremot utmålas som gulliga, charmiga och roliga killar, säger hon i Vanity Fair.

- Det var svårt för mig att tycka om den filmen.

Inte heller verkar Heigl, 29, särskilt förtjust i sin rollfigur i den populära tv-serien.

- Hon har förändrats så mycket. Jag försöker förstå henne för att kunna göra henne rättvisa, säger hon."
 

Jag trodde det var svårt för skådespelarna att kritisera filmer och tv-serier de varit med i pga kontrakt och sånt. Jag har som sagt inte sett På smällen men det stämmer lite när det gäller en annan film av samma skapare: Superbad. Jag ville verkligen gilla den filmen men tjejerna framstår verkligen som humorlösa och sluga. I och för sig vet jag inte i vilket sammanhang Katherine Heigl har sagt detta, det kan vara helt taget ur sitt sammanhang.

Britney verkar ha förts till sjukhus av okänd anledning, kanske var hon påverkad. Jag blir lite äcklad av mitt eget intresse för saken. Egentligen borde hela världen lämna henne ifred men man "älskar" av någon anledning om att läsa om andras misslyckanden i livet. Med tanke på att det finns så mycket bilder på hur hon bärs på bår och liknande visar det hur paparazzi alltid är Britney i hälarna.


Jane Eyre

Jane Eyre avslutningen igår var jättebra. Ack, så romantiskt det är. Jag får lust att läsa boken igen fast nu kommer jag nog minnas för mycket. Bättre att läsa Svindlande höjder igen kanske. Jag har iofs mycket annat jag borde läsa först. Men om jag får mycket tid över så. Jag gillar böcker med kvinnliga huvudkaraktärer som utspelar sig på 1700-/1800-talet eller början av 1900-talet. Det behöver inte nödvändigtvis vara romantiskt men det är nåt med kläderna, stämningen och den tiden som gör att jag alltid faller för det.

Jag såg första halvtimmen av Damages på tv3 igår innan Jane Eyre började och det gav mig verkligen mersmak måste jag säga. Damn it, ännu en serie jag måste följa, jag kommer aldrig få nåt liv... Nä, men det är faktiskt värt det. Repris på lördag sedan måste jag börja ladda ner.  Jag kommer ändå inte ha svensk tv så länge till, måste vänja mig vid det.

Semlor

De sålde semlor på stan idag!!! Det är den tredje januari och de börjar redan. Herregud, julen är inte slut på länge än. Jag blir så irriterad på sånt, julen börjar folk fira i november och sen tröttnar de redan innan det hunnit börja. Jag är rätt så traditionalistisk av mig, försöker skilja på jul och advent till exempel. Nu är det snart trettonhelgen och efter den brukar folk ta bort julsakerna. Julen varar ju till tjugondagknut! Ja, ja det det finns betydligt värre saker att bli upprörd över men det är oftast småsaker man stör sig på. 

Ikväll visas fortsättningen på Jane Eyre!!! Jag har faktiskt räknat ner dagarna. Men egentligen borde jag kanske se premiären av Damages på trean. Den ska vara bra tydligen men jag vet inte om jag har lust att spela in något. När jag flyttat till Belgrad och skaffat snabbt bredband så kan jag ladda ner den om jag har lust. Jag har dessutom en del andra gamla serier som jag skulle vilja se.  Carnivále, Big love och jag funderar på att börja titta på Battlestar Galactica också. Jane Espenson (från Buffy) är en av manusförfattarna till den senaste säsongen och det ser jag som ett bra tecken. För att inte tala om hur många gånger BSG har refererats i VM, återigen ett gott tecken.  

frukost-tv

Bloggen heter ju tv till frukost så jag borde kanske förklara vad jag hade till frukosten imorse. Den här morgonen var det Angel s4. Det sänds ju kvart över tio på sexan varje dag (ställde dock klockan på 9, men jag är trötter som sagt). Jag har de andra Angel säsongerna på dvd men av det jag hade sett på tv har s4 inte direkt imponerat på mig så jag ångrar inte att jag inte köpte den. Cordelia är riktigt jobbig i den här säsongen. Och att se henne tillsammans med Connor är bara plågsamt att titta på. Men jag är glad att jag prickade in gårdagens avsnitt där Willow från Buffy the vampire slayer gästspelade. Jag tror att jag sett de flesta avsnitt av säsongen, dock i en väldigt konstig ordning då serien går i repris på sexan hela tiden (dock inte s5 som inte visats i Sverige nånsin trots att den är flera år gammal och den bästa säsongen (imo), Köp in den sexan nu!!!!).  

Percy Daggs III

Wohoo, jag har precis fått en aha-upplevelse. Jag har kanske nämnt det någon gång att jag tittat lite för mycket på MTV i min dag. Men då och då inser man att det var värt det. Jag älskar när jag kommer på var jag sett någon person i tv förut. Och när jag började titta på Veronica Mars tyckte jag alltid att Wallace påminde om en kille vars syster (Selena) var med i Made i MTV där  hon ville bli surfare. Jag såg det programmet för flera år sedan och har ofta tänkt att det nog var samma person. Så idag när jag kollade in Percy Daggs på IMDB såg jag att det stämde. Varför glädjer detta mig? Jag vet inte, men jag gillar när jag har haft rätt i sådana saker och när jag känner igen folk out of the blue. Jag är bra på att känna igen ansikten. 

Det är en kille på min kurs som jag är övertygad om att vi var på samma läger för flera år sedan. Han påstår att han aldrig var där men jag undrar om det inte är han som fått tillfällig minnesförlust eller nåt, för jag är säker på att det är han.   

Dollhouse

Jag börjar bli extremt sugen på att se Joss Whedons nya serie Dollhouse med Eliza Dushku nu. För de som inte vet så är JW skaparen av Buffy och ED spelade en återkommande karaktär (Faith) i den serien. Dollhouse fick klartecken av Fox att producera sju avsnitt åtminstone men det lär dröja innan vi ser något, inte minst pga strejken. Snälla, snälla, snälla kan inte strejken lösa sig snart!

Jag försökte hitta lite information om serien på nätet och där skrevs det önsketänkande om att James Marsters (Spike i Btvs) kanske skulle kunna få vara med. Det tror jag på när jag ser det, jag tror inte att någon casting har gjorts än när det inte ens finns några manus. Men om JM skulle var med skulle jag bli mer än överlycklig. Jag funderar på att börja titta på Torchwood bara för att få se honom. Jag har faktiskt aldrig sett honom som något annat än Spike. Tänk om jag inte tycker om att se honom i annan roll?

Trötter

Om jag skulle vara en dvärg i Snövit och de sju dvärgarna skulle det nog vara trötter. Alltså, jag är jämt sömning. Jag vaknar aldrig, det tog två timmar för mig i morse att komma upp. Nu har jag druckt kaffe vilket jag nästan aldrig gör för att vakna till. Jag borde läsa en massa men mina ögonlock vill inte hålla sig uppe. Jag gillar inte riktigt att det är januari och att jag nu måste börja ta tag i mitt liv. Jag vill bara sova bort det, typ. Det är mindre än en månad som jag måste vara utflyttad från den här lägenheten (och hem till mamma - jippie!!!!). Jag får ångest bara jag tänker på det.

Egentligen borde jag åka in till stan också men jag vet inte om jag orkar det. Och fixa tvättid, alltså vad är mitt problem? Det är bara att gå ner till tvättstugan och skriva upp mig men det är något som hindrar mig. Tänk om jag träffar på en granne och vi måste hälsa? Ha ha, ibland är jag rätt svensk och asocial av mig.  

Musik

Jag håller på att ladda ner Sugababes senaste skiva just nu. Herregud, vad har hänt med mig? - jag klarar bara av råkommersiell musik nuförtiden. De faller definitivt in i guilty pleasures-  facket. När jag var yngre lyssnade jag mest på gitarrpop i olika konstellationer: the Wannadies, Belle and Sebastian, Blur, Kent, The Cure osv. Sedan var det Nick Cave som gällde under gymnasietiden men hans musik gjorde mig mest deprimerad och jag kan inte ens lyssna på honom längre för det påminner mig så mycket om den tiden och hur jag mådde då. Men de senaste åren har jag inte orkat ha koll på vad det är för musik som gäller och jag nöjer mig oftast med att lyssna på P3.

Det är mycket musik som jag egentligen tycker är bra ( t ex diverse singer songwriters) men som jag ändå aldrig skulle lyssna på. Det är så sällan jag verkligen blir exalterad över någon musik och älskar det, jag har inte det där intresset för det längre. Det är lite tråkigt, jag önskar att jag kunde hitta någon ny favoritartist. Tegan and Sara är väl de enda som jag fastnat för det senaste men jag har lyssnat sönder alla deras skivor och behöver något nytt. Jag funderar på att börja lyssna på the Pixies och the Breeders för jag har fått för mig att deras musik påminner om T &S, vet inte om det stämmer dock.  Sedan så gillar jag ju the Knife också och det skulle vara kul om jag kunde hitta någon ny electronica/techno att älskar. Problemet är att jag inte känner till så mycket inom den genren att jag inte vet var jag ska leta.

Skriver bara för att jag har tråkigt...

Hej, hej, hemskt mycket hej. Jag har inget särskilt att säga men skriver ändå. Jag drack inte särskilt mycket igår och kände inte direkt av någon bakfylla under dagen men nu börjar tröttheten komma över mig. Borde, borde börja läsa, men jag orkar inte. Jag skulle vilja se fortsättningen av Jane Eyre nu. Det är en brittisk miniserie som går på svt1 men fortsättningen kommer först på torsdag. Jag har läst boken men minns inte så mycket av den så det är inte tråkigt att titta på. Filmatiseringen var kanske inte direkt fantastisk men det räcker att det är artonhundratalsklänningar, stiliga män och  vyer med engelska landskap för att jag ska falla pladask. Och Jane Eyre har alla dessa nämnda kvalitéer.  Men jag minns inte att bokens Mr Rochester var så stilig och snygg som tv-seriens. Men det är väl så det brukar vara. Det är sällan film och tv-skådisar inte är fagra saker.


2008

Jag borde egentligen sätta igång och plugga för nu är det januari och jag kan inte skjuta upp saker och ting längre. Men berätta om min nyårsafton kan jag ju göra först. Det var en rätt lugn kväll med tacos som middag, helt opretantiöst och trevligt. Sedan var vi vid masthuggskyrkan vid tolvslaget och såg fyrverkerier över hela stan, det var jättefint. Sedan visste vi inte riktigt vad vi skulle göra och hamnade i en teaterlokal där några vänner hade spontan efterfest typ. Lugnt och trevligt men det var bra. Det var nog en av mina mer lyckade nyårskvällar för de senaste åren har varit rätt misslyckade. Så gott nytt år, nu börjar nya tider. Känns konstigt att det är januari och att det är 2008. Det var väl inte länge sen det var millenieskifte och snart börjar 10-talet. Hjälp, vad tiden går fortare och fortare när man blir äldre.  

RSS 2.0